Kezdőlap
Kezdőlap
Bornemissza 2019 szerda: Komjáthi Norbi tovább! Nyomtatás E-mail
Írta: ember   
2019. június 13.
A Bornemissza-emlékverseny második, szerdai napján 4 DVSC-ből egy győzött, s jutott tovább (Komjáthi Norbert). A többiek nagyot csatáztak, de jobb volt aktuális ellenfelük ebben a hazai tehetséges juniorokat és ifiket, illetve külföldi korosztályos klasszisokat is felvonultató mezőnyben. Illetve emeljük ki Bernáth Lacit, aki viszont nyerhette volna a maga meccsét egy spanyol ellen, de olyan szinten vérzett az orra, hogy bár szerintünk a siker felé haladt, nem lehetett folytatnia az összecsapást sajnos.

Bernáth László (52 kg, junior) a spanyol Salvador Flores Luque ellen bunyózott, és Szabó Titusz edző értékelése alapján az első menetet simán hozta. A második közepe táján aztán - nem láttak rá egyértelmű magyarázatot, hogy miért, nem tűnt úgy, hogy beszedett volna valami nagy taslit - elkezdett vérezni az orra. Ám nem csak úgy, hanem folyt folyamatosan. Az orvos kezelte, de ahogy elengedte ismét vérzett. Ismét kezelték, de Titusz már akkor fel akarta adni, a sportoló egészsége érdekében, mivel a sarokba visszatérve öklendezni is kezdett. Ám Laci kemény gyerek, azt mondta folytatja, nyerni akart! Ám amikor ismét jött az öklendező roham, edzőnk nem várt tovább, bedobta a törülközőt. Nagy kár érte, hiszen Laci szépen küzdve nyerhetett volna.

A többiek közül Lakatos Dávid (46 kg, junior) magyar sráccal, Tihany Tamással csatázott. Dávidban edzője szerint ennyi volt, hogy bár szép megoldásokkal is előrukkolt, ellenfele jobb volt nála, így egy küzdelmes, pontozásos vereséget könyvelhettünk el nála.

Balogh Krisztián (60 kg, junior), aki előző nap nyert, most kikapott. Ellenfele Oláh Vadász Zoltán volt. Titusz szerint nem támadott eleget Krisz, és bár tette a dolgát, most több kellett volna az újabb győzelemhez. A kondi problémája is előjött ismét, pontozással veszített.

A nap DVSC-s nyertese Komjáthi Norbert volt (63 kg, junior), aki a nyíregyházi Petrimán Patrikkal szemben 4-1-re nyert. Az első menetet elhozta Titusz szerint, magabiztosan, a második azonban ikszes szagú volt. A harmadikban aztán, trénerünk úgy látta, hogy kezdett összeesni Norbi. Ám olyan jól hajolgatott el, hogy a rivális sem tudta igazán eltalálni. Ezzel az élménnyel ért véget a meccs, és vártuk, vajon kinek a kezét emelik magasba - kezünket a szívünkre téve, nem volt egyértelmű. Végül Norbit látták hangsúlyosabbnak a pontozók.


Tovább...
 
Bornemissza kedd: Balogh Krisz volt a nyerő ember Nyomtatás E-mail
Írta: ember   
2019. június 12.
A napokban zajló Bornemissza -emlékversenyen kedden 4 DVSC-s lépett szorítóba, s közülük Balogh Krisztián nyert. Mindannyian erős, külföldi (ázsiai) ellenfelet kaptak, s megdolgoztak a ringben becsülettel. Szabó Titusz edző értékelt.


46 kg (junior): Bernáth Imre edzőnk szerint gyakorlatilag odaadta az első menetet japán ellenfelének (Aoi Murata), s bár utána fokozatosan jött fel, a második menetben már partiban volt, a harmadikban pedig még jobban oda tette magát, végül a rossz kezdés miatt elment pontozással a meccs a számára. Mint Titusz elmondta, nem volt rosszabb ellenfelénél, de későn ébredt.

60 kg (junior): Balogh Krisztián ellenfele szlovák színekben indult, de a neve alapján még két nemzetet rá aggathatnánk (Roman Horvat) :) - annak idején Debrecenben kosarazott egy szlovén légiós ugyanilyen névvel, akkor azon is élcelődött a sajtó egy ideig... Szóval Krisz az első menetben egyértelműen fölényben volt, látszott, hogy jobb bunyós, mint ellenfele, ám Szabó Titusz kissé mérgesen jegyezte meg később, hogy ezután meglátszott rajta, hogy nem edzett annyit, mint kellett volna, így a kondija bizony fogyadozott rendesen. Ezzel együtt is végül már olykor rogyadozva, de nagyot küzdve és okosan bokszolva megnyerte a meccset, ám ez simább lett volna, ha nem fogy el a szufla - ráadásul lehet, más ellen már kevés lesz. Mindenesetre hajrá, Krisz, mindent bele a folytatásban is!

60 kg (ifi): Bagi László edzőnk szerint nem túl rutinos versenyzőként is helytállt a thaiföldi Thakhui Noppharat ellen. Ázsiai ellenfele fordított alapállású volt, ami plusz nehézséget jelentett, ám a tudása mindenképp nagyobb volt, mint a mi fiunké. Ugyanakkor Lacit dicséret illeti, hiszen Titusz szerint még monoklival is megkínálta ellenfelét, s végig ment a meccs, de végül vereséget szenvedett, pontozással.

75 kg (junior): Komjáthi András kazah ellen bunyózott. Tudjuk, ők mindig jók, legyen szó utánpótlásról vagy felnőtt mezőnyről. Yerassyl Zhakpekov is komoly bokszoló, aki ellen Bandi az edzői utasításokat igen szépen betartva próbált taktikusan öklözni. Szép dolgokat művelt a balkezes kazah ellen, de a második menetben kapott egy olyan testütést, ami után TKO-val véget ért a meccse.

Szerdán délután további DVSC-sek lépnek ringbe, vagyis ma is lesz kikért szurkolnunk Egerben - és itthonról.

Tovább...
 
SORSOLÁS (Bornemissza, kedd) Nyomtatás E-mail
Írta: ember   
2019. június 11.
A mai nap "A" és "B" ringes sorsolását láthatjátok a két képünkön! Hajrá, DVSC-sek!
Tovább...
 
Bornemisszázunk mától! Nyomtatás E-mail
Írta: ember   
2019. június 11.
A DVSC 9 bokszolója és Szabó Ildikó klubvezető, illetve edzőink, Szabó Titusz és Bokor Zoltán is Egerben segítik a mieinket, hogy minél jobban szerepeljenek. A hétvégéig tartó viadal (BORNEMISSZA EMLÉKVERSENY) extra felhozatala, hogy 23 nemzet bunyósai érkeztek, így hatalmas kihívás akár egy fordulót is menni, ha éppen olyan erős az adott súlycsoport. Meglátjuk! A mieink is sorsolásukra várnak, bővebben később.

Hajrá, DVSC!

A mellékelt képen a mérlegelések ideje van fent.
Tovább...
 
Továbbá...
  • Happy birthday: Zoli!
  • Lakatos Gergő Április Sportolója
  • Felvesszük a kesztyűt - pénteken
  • Egyéni és országos csúcs, Eb-cím: Szabó Sándortól
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 145 - 152 / 3785
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: [email protected]
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites