Kezdőlap
Kezdőlap
Zsigó, Lakatos és Komjáthi sikerei, 6 döntős a DVSC-ből Nyomtatás E-mail
Írta: ember   
2020. október 22.
Image
Image
Zsigó
Csaba a junior 46 kilósok között nyert pontozással, s vívhat meg csütörtökön az aranyéremért a Debrecenben zajló országos junior és ifi bajnokságon, csütörtökön. Lakatos Kevin a junior 80 kilósok versenyében szintén döntőzik, miután fél percig se ment a meccse, és csapta le ellenfelét szerdán. Komjáthi Norbert (ifi 69 kg) ellenben megmaradt a bronzéremnél. Kibokszolta azt ami most benne volt, de az újpesti Nagy Wilson jogosan múlta felül őt most. Komjáthi András (ifi 81 kg), a báty, viszont nagy belharcban vívta ki a sikert és csatázhat meg ma az elsőségért. A csütörtöki, 11 órakor kezdődő finálékban tehát ott lesz a DVSC-ből Zsigó Csaba, Lakatos Dávid, Lakatos Kevin és Komjáthi András, illetve Bernáth Imre, valamint Bernáth László is.

KÉPGALÉRIA KÉT RÉSZLETBEN 
IDE  és IDE  kattintva látható!!!

Image
Image
Szabó Titusz:
- Zsigó Csabi minden dicséretet megérdemel, mert végig igyekezett azt tenni a ringben, amit megbeszéltünk, s amit kértünk tőle. Magasabb ellenfelével találkozott már korábban, így nem volt ismeretlen előtte. Nagyon harcos és jó bunyóval jutott a döntőbe Csabi. (Ott kemény feladat vár rá, neves, eredményekben gazdag riválissal néz szembe, de mi nem féltjük Csabit senki ellen – a szerk.) Komjáthi Norbi egészen jól eltalálta ellenfelét többször, és egyáltalán nem bunyózott rosszul. Benne ennyi volt most, a riválisa nagyon képzett, okosan, kivárásra is építő bunyós volt. A bíró szerintem jogosan szüntette be a meccset, amikor látszott, hogy Norbi a kezdeti helytállás után a folytatásban szétesett kissé, és ugye az orra is vérzett. Komjáthi Bandinak innen is gratulálok a sikeréhez, jót harcolt, sok sikert a döntőben neki csütörtökön! Ami Lakatos Kevint illeti, ellenfelét ráküldte az edzője a legelején, ám Kevin elképesztően ott van a ringben, ritkán látni ilyet, mennyire érzékeli a történéseket és ahogy reagál ezekre. Az ereje, a technikai tudása pedig a legtöbbször elég, hogy hamar befejezze a meccseit. Most is két nagy találattal lecsücsültette a riválist, aki bár felkelt onnan, de emiatt nem lett KO, csak TKO a vége. (A döntőben a hajdúsámsoni HISE bokszolója ellen is reméljük, sikeres lesz Kevin – a szerk.)

Salánki László: - Komjáthi Bandi nagyot küzdött, s ütőerejére épített, bár sokszor mondom neki, szűkebbre vegye ezeket a mozdulatait. Az, hogy először őrá számoltak teljesen jogos volt, de kijött onnan, s azután még kétszer az ellenfelére számolt a mérkőzésvezető. Azt gondolom, hogy technikás, képzett ellenfelet győzött le, aki jól teljesített. Bandi viszont jól felkészült erre a bajnokságra, aminek elégnek kell lenni ide most. Ugyanakkor nem mindenben tartotta be azt amit megbeszéltünk. Részben a maga feje után menve oldotta meg a feladatát. Pozitívan megyünk a döntőre.

A csütörtöki döntőkben érdekelt DVSC-sek:

"A" ring

6. pár, junior 48 kg, Bernáth Imre (DVSC) - Polócz Patrik (MTS)
11. pár, junior 80 kg, Lakatos Kevin (DVSC) - Balogh István (HIS)
15. pár, ifi 52 kg, Bernáth László (DVSC) - Rózsavölgyi Márk (TAS)

"B" ring

6. pár, junior 46 kg, Oláh Géza (SLG) - Zsigó Csaba (DVSC)
7. pár, junior 50 kg, Lakatos Dávid (DVSC) - Énekes Dominik (CSB)
18. pár, ifi 81 kg, Komjáthi András (DVSC) - Gál Patrik (HRB)
Tovább...
 
Küzdelmes sikereink voltak kedden, szerdán már a döntő a tét! Nyomtatás E-mail
Írta: ember   
2020. október 21.
Image
Image
Kedden 2 DVSC-s nyert, 3 veszített. Szerdán a győztesek mellett lesznek olyanok is, akik még most kezdik el a viadalt, vagyis lesz kikért szurkolnunk a harmadik napon is!


KÉPGALÉRIA IDE  és IDE  kattintva nézhető meg!!!

Az országos junior és ifi bajnokság második napján, kedden, 5 DVSC-s lépett ringbe, s közülük Lakatos Dávid (50 kg junior), valamint Komjáthi Norbert (69 kg ifi) nagy küzdelemben lépett tovább. Ugyancsak hatalmasat harcolt, és látványosan hajrázott, de a pontozóknál alulmaradt Siroki Róbert, akiért igencsak fájt a szívünk, ám ellenfele is dicséretet érdemel, és edzőnk, Szabó Titusz szerint Robi több edzéssel előrébb tartana (volt egy jókora kihagyása, s a visszatérése óta még utol kell érnie magát), illetve ezen a mérkőzésen picivel okosabb támadásokkal nyerhetett volna. A szintén a DVSC színeiben induló Rézműves Norbert (50 kg junior) jól kezdett, de azután visszaesett, s bár nagyon kérdéses volt, hogy kit hoznak ki a pontozók, 2-3-ra alulmaradt náluk, így sajnos nem tudja folytatni a bajnokságot Salánki László tanítványa. Ahogyan Jónás Szabolcs (+80 kg junior) sem, aki nagyon masszív és erőt sugárzó riválisával szemben igazából nem is nagyon mert bunyózni, így a mérkőzésvezető hamar beszüntette a csörtét. Róla Titusz sem nagyon tudott szakmai értékelést adni, mivel olyan rövid volt a ringben léte.

Két kategóriában már érmeseket is jutalmaztak, a hölgyeknél Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyeri Önkormányzat elnöke, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnökségi tagja, illetve Szabó Sándor, szintén a MÖSZ elnökségi tagja, a DVSC elnöke, valamint Gedó György olimpiai bajnok adta át az érmeket. 

Szabó Titusz: - Komjáthi Norbi jól bokszolt, de a végére elfáradt, később több kell majd. Ez az ellenfele most, mondjuk úgy, hogy pont neki volt kitalálva, aki nagyon akart, ment előre, lelkes volt. Lakatos Dávid sikere értékes, amit megszokhattunk tőle, harcos kemény bunyót mutatott be, de még többet támadhatott volna. Siroki Robi akár még úgy is győzhetett volna, hogy lemaradása van edzésben. Ha kihagysz hosszabb időt, nemcsak a kondidon látszik, hanem a technikai dolgokat is pótolni kell. Mindenesetre úgy hiszem, hogy bár látványosan hajrázott, de sajnos belelépett pár tiszta ütésbe, így nem volt érdemtelen az ellenfél győzelme, de mondom még egyszer, Robi is hozhatta volna ezt az összecsapást. (Rézműves Norbi ugye másnál edz, ezért róla most többet nem írunk - a szerk.). Ami Jónás Szabit illeti, ő volt a nap mélypontja... (Ezúttal ő csak kesztyűt húzott, de nem nagyon bokszolt - a szerk.)
 
A DVSC szerdán több bunyóssal lép szorítóba, ráadásul már az elődöntőkben, vagyis érmeseink vannak, akik reményeink szerint fényesítgetik majd azt az egyelőre csak képzeletbeli medáliát ma és talán holnap is! 

Értük szoríthatunk ma a DVSC-sek közül a 14 órakor kezdődő program során!

Az "A" ringben a 15. párban bunyózik Lakatos Kevin (80 kg junior), aki először húz kesztyűt, s reméljük nem utoljára! Ellenfele Szabó Balázs lesz (UBT). A 21. párban ismét láthatjuk Komjáthi Norbertet (69 kg ifi), ő a döntőért csatázik majd az UTE-s Nagy Wilsonnal. Őt követi a 22. párban testvére, Komjáthi András (81 kg ifi), őt a kőbányai Balogh Patrik próbálja majd megállítani - reméljük, csak próbálja! A "B" ringben Zsigó Csaba (46 kg junior) az 5. párban bokszol Ágnecz Péter (BHS) ellen. Nála is a döntő a tét, mint a többieknél. 

A keddi nap krónikájához tartozik, hogy a junior 54 kilósok között Csegezi Ádám (PLA) nem ütéstől szerzett sérülést. A térde fordult ki egy vélhetően rossz mozdulat során, s végül hozzá mentőt kellett hívni - előtte edzője vitte ki a karjában a sportolót. Az akkor nagy fájdalmakkal küzdő Ádámnak mielőbbi gyógyulást kívánunk és teljes felépülést!
Tovább...
 
Danyi Jenőre is emlékeztünk az ob megnyitóján Nyomtatás E-mail
Írta: ember   
2020. október 20.
Image
Image
A 2020. október 19-22. között zajló ob hétfői napján Gedó György, München (1972) olimpiai bajnoka, Győrine Tóth Zsuzsanna főtitkár és Szabó Sándor, a DVSC elnöke, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnökségi tagja mellett Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke, a MÖSZ elnökségi tagja állt ki a ringek közé megnyitni az eseményt. 

FOTÓGALÉRIA IDE KATINTVA!!!


Beszédet Pajna Zoltán mondott, amely során arra hívta fel a figyelmet, hogy a koronavírus-járvány idején mindenki tartsa be a szabályokat, de most mégis, a magyar bajnokság alatt elsősorban arra törekedjen az összes fiatal bokszoló, hogy ő legyen a legjobb! A 2020-ban még az utánpótláskorúakra váró Európa-bajnokságra is felhívta a figyelmet Pajna Zoltán, amihez minden részvételre esélyesnek ki kell hoznia magából a maximumot. A megnyitó Danyi Jenőről is szólt, aki tragikus hirtelenséggel hunyt el, s a magyar boksztársadalom gyászolja. Egyperces néma főhajtással tisztelegtek a korosztályos ob résztvevői a Honvéd egykori legendája előtt. Róla bóvebben a MÖSZ Facebook oldalán írnak, KATT IDE!

Image
Image
A mérkőzéseket a koronavírus-járvány miatt fokozott biztonsági előírások mellett rendezték. Nézőket nem engedtek be a csarnokba, s a csapatok képviselői, sportolók, edzők, szakvezetők is arcmaszkban tartózkodhattak csak odabent. A meccsekre a sportolók levehették ezt. A pontozók plexi arcpajzs mögül dolgoztak. 

A két ringben zajló mérkőzések között volt jó pár idő előtt befejeződő, ám többnyire végigment minden összecsapás. Igaz, az első napon alig akadt igazán szoros mérkőzés, vagyis általában magabiztos sikereket arattak a győztesek, akár pontozással, akár döntő fölénnyel diadalmaskodtak. Mindez a későbbiekben vélhetően változni fog, hiszen ahogyan szűkül a mezőny, közel azonos tudású versenyzők fognak már találkozni egymással. 

Így is láthattunk izgalmas csörtéket, amelyeken komolyan egymásnak estek a riválisok, zúgtak a pofonok, harsogott a biztatás a kordon mögött szurkoló társaktól. A találkozók közé a szervezők beékelték a lányok összecsapásait is, akik nem kisebb lelkesedéssel küzdöttek, mint a junior és ifi fiúk.

Az első kör tehát megvan. A koronavírus-járvány óta az első nagyobb honi bokszrendezvény elkezdődött Debrecenben. A folytatás során kedden és szerdán is 14 órakor kezdődnek a meccsek, míg pénteken délelőtt 10 órától vívják majd a harcosok a döntőket.

PLUSZ PLUSZ PLUSZ PLUSZ PLUSZ

A junior-ifi országos bajnokság első napján a DVSC-ből a junior Siroki Róbert a 60 kg-osok között nyert egyhangú pontozással az MTK-s Makrai Zsolttal szemben. A másik hazai versenyző, az ifjúsági Bernáth László volt, ő Tóbiás Dávid (MTS) ellen az 52 kg-osok között lépett tovább, a második menetben kihirdetett döntő fölény után. Így Szabó Titusz edző elégedett lehetett a nyitó nap eseményeivel. 

A DVSC összesen 10 versenyzőt nevezett, 7 juniort és 3 ifit. A már ringbe lépettek mellett Zsigó Csaba (46 kg), Bernáth Imre (48 kg), Lakatos Dávid (50 kg), Rézműves Norbert (50kg). Lakatos Kevin (80 kg) és Jónás Szabolcs (90+ kg) a juniorok, míg Komjáthi Norbert (69 kg). Komjáthi András (81kg) az ifik táborában próbál szerencsét.

Kedden 14 órakor kezdődnek a meccsek, ám az ob-re nézők továbbra sem jöhetnek, így az egyesek csapatok képviselői alkotják az alkalmi szurkolótáborokat is.
A DVSC-sek jól buzdították a mieinket hétfőn, hiszen Siroki Robi megdolgozva a sikerrért végül magabiztosan hozta magát. Bernáth Laci pedig addig-addig „molesztálta” ellenfelét, míg az a második menetben – nem először a találkozón – összegörnyedve állt meg az egyik sarokban. Innen pedig nem volt visszaút számára a mi fiunkkal szemben.
Tovább...
 
Ma elkezdődik: junior és ifi ob Debrecenben 4 napon át! Nyomtatás E-mail
Írta: ember   
2020. október 19.
Image
A debreceni Gizella utcai sportcsarnokban az alábbi VERSENYKIÍRÁS szerint (katt ide)  rendezi a Magyar Ökölvívó Szakszövetség és a DVSC bokszklub a 2020-as országos bajnokságot két korcsoportban is. A juniorok és az ifjúságiak éves megmérettetése érdekes, küzdelmes mérkőzéseket hozhat.

A csarnokban csak versenyzők és edzők, csapathoz tartozók lehetnek bent, ők is a hatályos szabályozások betartása mellett, viszont külsős emberek (pl. nézők) nem - a koronavírus-járvány miatt.

A négynapos viadalról fotókkal és szöveges információkkal beszámolunk!
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 33 - 40 / 3809
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: szerkesztoseg@dvscboxing.hu
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites