Kezdőlap
Kezdőlap
Helvécia: srácaink harcra készek! Nyomtatás E-mail
Írta: Kopi   
2019. június 22.
Image
Image
Bernáth László, Bernáth Imre, Jónás Szabolcs, Zsigó Csaba, Lakatos Kevin, Veress Zoltán, Lakatos Dávid és Kovács László képvieli a mieinket a Gönczi Róbert Emlékversenyen, Helvécián. Szabó Titusz edző és Szabó Ildikó klubmenedzser is támogatja a csapatot a helyszínen. Sok sikert, gyerekek!
Tovább...
 
V. Gönczi Róbert emlékverseny, Helvécia: mi is ott leszünk szombaton Nyomtatás E-mail
Írta: Kopi   
2019. június 18.
Image
A DVSC és a Délkelet-magyarországi Tornádó Ökölvívó Régió bunyósai is ott lesznek Helvécián június 22-én, amikor is a gyerekektől a felnőttekig csapnak össze sokan a ringben. Szabó Ildikó klubmenedzser bízik benne, hogy sokan utazunk, de a keret még nem végleges. Az biztos, hogy remek meccsekre van kilátás. Hajrá, magyar boksz!
Tovább...
 
Bornemissza 2019 csütörtöki elődöntők: három versenyzőnk is a jobbtól kapott ki Nyomtatás E-mail
Írta: Kopi   
2019. június 14.
Image
Szabó
Titusz edzőnk értékelése alapján a csütörtöki napon Egerben fejet kellett hajtani a jobban felkészült és mentálisan is jobb állapotban lévő ellenfelek előtt. A mieink amit tudtak megtettek, de volt aki ezért, más másért kapott ki az elődöntőkben - a nem győzzük hangsúlyozni, erős nemzetközi mezőnyben. Ugyanakkor nagy tanulság, hogy mennyi plusz munka kell ahhoz, hogy valaki tényleg jó ökölvívóvá váljon majd valamikor. Hajrá, srácok, lányok, nyáron is rengeteget kell dolgozni!

Soltész Nóra (52 kg, junior) Megyeri Barbara ellen az első menetben kapott ki, miután érdekes körülmények között léptette le a mérkőzésvezető. Edzőnk szerint az lehetett, hogy látták rajta, kicsit deffenzíven bunyózik, és talán meg is ijedt ellenfelétől. A maga óvatos módján próbált Nóri meccsben maradni, de amikor kapott egy nagyobb ütést, rászámoltak. Majd a következő hasonló után ismét, s vége volt a meccsnek. Pedig Titusz szerint nem voltak akkorák a találatok, ami indokolta volna a bírói döntést, ezért gondolja azt, hogy talán az is közrejátszott ebben, amit Nóri kifele mutatott a hozzáállásáról. Vagyis legközelebb bátrabban kell nemcsak bunyózni, de azt ki is kell mutatni, ez a tanulság.

Rézműves Norbert (54 kg, junior) az indiai Yaibhaba Meitei Sanjaramba ellen egy igen parázs első menetet produkált. Szikrázott a ring kettejük között. Aztán jött a sokk, és Norbi lélekben feladta a meccset. A sarokban azt mondta Titusznak, hogy lezsibbadt, s hasonlók, Biztosan volt baja, hiszen kemény ütközet volt, de hát éppen ezekért kezd el bunyózni valaki. Sajnos nem ment tovább tehát a mérkőzés, Norbi bár remekül kezdett, nem bírta - inkább fejben, mint testben -, amiben azért közrejátszhatott az is, hogy volt edzéskiesése neki is a verseny előtt. Kár érte!

Komjáthi Norbert (63 kg, junior) egy amerikai sráccal került össze (Jahi Tucker). A színes bőrű ellenfél kinézetre és a mutatványát illetően is komoly bokszolónak tűnt. S bizony Norbi valahol előző nap elveszítette már ezt a meccset, jegyezte meg Szabó Titusz. Egyfelől nagyon sokat kivett belőle a szerdai győzelme, amikor trénere úgy érezte, hogy kibunyózta szinte minden erejét. Ez amúgy jó, hiszen ettől fejlődik a jellem, de csütörtökre nem volt elég az idő a feltöltődésre, ráadásul egy nagyon komoly ellenféllel szemben kellett volna helytállnia Norbinak. Versenyzőnk próbálkozott, de rövideket ütött és érződött, tart a riválistól. Ennek pedig vereség lett a vége, méghozzá már az első menetben.

Mint Titusz elmondta, örül a 3 éremnek (Komjáthi András, Rézműves Norbert, Soltész Nóra), de csalódott amiatt, mert bizony a komoly nemzetközi mezőnyben megmutatkozott, hogy vannak mentális problémák egyeseknél, illetve még keményebb és eltökéltebb munkára lesz szükség, ahol nincs helye a lazsálásnak senkitől - nyilván akinek nem inge nem veszi magára.

A Bornemissza-emlékverseny tehát számunkra véget ért Egerben, a DVSC 3 bronzéremmel zárt.
Tovább...
 
Bornemissza 2019 szerda: Komjáthi Norbi tovább! Nyomtatás E-mail
Írta: Kopi   
2019. június 13.
Image
A Bornemissza-emlékverseny második, szerdai napján 4 DVSC-ből egy győzött, s jutott tovább (Komjáthi Norbert). A többiek nagyot csatáztak, de jobb volt aktuális ellenfelük ebben a hazai tehetséges juniorokat és ifiket, illetve külföldi korosztályos klasszisokat is felvonultató mezőnyben. Illetve emeljük ki Bernáth Lacit, aki viszont nyerhette volna a maga meccsét egy spanyol ellen, de olyan szinten vérzett az orra, hogy bár szerintünk a siker felé haladt, nem lehetett folytatnia az összecsapást sajnos.

Bernáth László (52 kg, junior) a spanyol Salvador Flores Luque ellen bunyózott, és Szabó Titusz edző értékelése alapján az első menetet simán hozta. A második közepe táján aztán - nem láttak rá egyértelmű magyarázatot, hogy miért, nem tűnt úgy, hogy beszedett volna valami nagy taslit - elkezdett vérezni az orra. Ám nem csak úgy, hanem folyt folyamatosan. Az orvos kezelte, de ahogy elengedte ismét vérzett. Ismét kezelték, de Titusz már akkor fel akarta adni, a sportoló egészsége érdekében, mivel a sarokba visszatérve öklendezni is kezdett. Ám Laci kemény gyerek, azt mondta folytatja, nyerni akart! Ám amikor ismét jött az öklendező roham, edzőnk nem várt tovább, bedobta a törülközőt. Nagy kár érte, hiszen Laci szépen küzdve nyerhetett volna.

A többiek közül Lakatos Dávid (46 kg, junior) magyar sráccal, Tihany Tamással csatázott. Dávidban edzője szerint ennyi volt, hogy bár szép megoldásokkal is előrukkolt, ellenfele jobb volt nála, így egy küzdelmes, pontozásos vereséget könyvelhettünk el nála.

Balogh Krisztián (60 kg, junior), aki előző nap nyert, most kikapott. Ellenfele Oláh Vadász Zoltán volt. Titusz szerint nem támadott eleget Krisz, és bár tette a dolgát, most több kellett volna az újabb győzelemhez. A kondi problémája is előjött ismét, pontozással veszített.

A nap DVSC-s nyertese Komjáthi Norbert volt (63 kg, junior), aki a nyíregyházi Petrimán Patrikkal szemben 4-1-re nyert. Az első menetet elhozta Titusz szerint, magabiztosan, a második azonban ikszes szagú volt. A harmadikban aztán, trénerünk úgy látta, hogy kezdett összeesni Norbi. Ám olyan jól hajolgatott el, hogy a rivális sem tudta igazán eltalálni. Ezzel az élménnyel ért véget a meccs, és vártuk, vajon kinek a kezét emelik magasba - kezünket a szívünkre téve, nem volt egyértelmű. Végül Norbit látták hangsúlyosabbnak a pontozók.


Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 33 - 40 / 3676
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: szerkesztoseg@dvscboxing.hu
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites