Kezdőlap arrow Kezdőlap arrow Kertész Henrik ezüstérmes!
Kertész Henrik ezüstérmes! Nyomtatás E-mail
Írta: zoli   
2007. október 21.
Image
A hét végén rendezték meg Kiskunmajsán az amatõr ökölvívók országos bajnokságát, ahol szorítóba léptek a DVSC versenyzõi is. A legjobb eredményt természetesen Kertész Henriktõl, a háromszoros magyar bajnoktól remélték a szakemberek, aki magabiztos versenyzéssel jutott el a fináléig. Itt régi riválisával, a Vasas öklözõjével, Ladányi Róberttel találkozott, akit a tavalyi döntõben remek teljesítménnyel vert meg.

Ez most sem volt másképpen, de sajnos a pontozóbírók 11-9-re az ellenfelet látták jobbnak, ezért Henriknek be kellett érnie, a számára csalódást jelentõ második hellyel.
Az ökölvívó elmondta, felkészültnek érezte magát a döntõben, úgy érezte, sikerült megvalósítani az elõre megbeszélt taktikát.
Az elsõ menet teljesen sima volt, figyelt a védekezésre, s arra, hogy minél tisztábban üsse meg ellenfelét.
A második és harmadik felvonásban is a DVSC ökölvívójának fölénye jutott érvényre, a negyedik menetben pedig teljesen felõrölte Ladányi ellenállását, aki a mérkõzés végét jelzõ gongszó után szomorúan ballagott vissza szorítósarkába. Edzõje, Bacskai Imre is tisztában volt tanítványa vereségével, de ekkor furcsa dolog történt. Az eredményhirdetést megelõzõen valaki felszólt a Vasas edzõjének, hogy a mérkõzést Ladányi nyerte, a közönség és debreceni ökölvívó teljes elképedésére.
Kertész Henrik a mérkõzés után magában kereste a hibát, úgy gondolta, talán tisztábban, határozottabban kellett volna öklöznie, s szabályos ütõfelületre bevinni ütéseit.
Ezzel a vereséggel semmi nem dõlt el, a Bocskai Emlékversenyen lesz lehetõség a visszavágásra, de Henrik azt sem tartja kizártnak, hogy befejezi amatõr pályafutását, s a profik között próbál szerencsét. Egy kicsit már elege lett abból, hogy debreceniként dupla teljesítményt kell nyújtania ugyanazért az elbírálásért, s belefáradt a szélmalomharcba.

2004-12-07

BéZé
 
 

 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: [email protected]
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites