Kezdőlap arrow Kezdőlap arrow Pazar mezőny a Bocskain
Pazar mezõny a Bocskain Nyomtatás E-mail
Írta: zoli   
2007. október 21.
Image
A jövõ héten, február 2-5. között a világ legrangosabb amatõr ökölvívó-versenyének helyszíne lesz a debreceni Hódos Imre sportcsarnok, ahol 49. alkalommal rendezik meg a Bocskai István emlékversenyt. A viadalon a teljes hazai élmezõny tiszteletét teszi, itt lesz a Bacskai Imre edzõ által trenírozott, a válogatott gerincét adó Vasas együttese, de láthatjuk majd a DVSC öklözõit is. A debreceni klub a 18 éves, 51 kilogrammban induló Kalucza Norberttel, és a 20 esztendõs, 64 kilogrammban ringbe lépõ Zöld Ferenccel képviselteti magát, a várhatóan tizenöt országot felvonultató eseményen.

Deél István, a DVSC vezetõedzõje portálunknak elmondta: kedvezõ sorsolás esetén, akár éremre is "jónak tartja" a két srácot. A mester szerint a versenyzõk felkészítése jó ütemben zajlik, kemény alapozás után, most a formába hozás idõszakában járnak.

Pajna Zoltán alpolgármester a rendezvénnyel kapcsolatban kijelentette: világszerte óriási az érdeklõdés, de 176 versenyzõnél többen nem indulhatnak, figyelembe véve a fizikai korlátokat. Az alpolgármester szerint, mindazonáltal ez a megmérettetés az amatõr bokszolók pályafutásának egyik legfontosabb állomása. A szervezõk reményei szerint az egész rendezvény teltház elõtt zajlik majd.
Burján Attila, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség fõtitkára hozzátette, a mérkõzéssorozat Európa egyik legrangosabb sporteseménye, ahol óriási sikert jelent érmet szerezni.
Jelen pillanatban 15 ország bokszolói jelezték indulásukat a rendezvényen, köztük Ciprus, Svájc, Olaszország és Irán is. Az afrikai kontinensrõl is több állam kívánja képviseltetni magát, ám elõttük még egy hosszadalmas vízumigénylési procedúra áll. A nevezõk között ugandai, nigériai, gambiai, tunéziai, marokkói és egyiptomi versenyzõ is van! A színes bõr? bunyósok testi adottságait és lazaságát ismerve, valószín?leg komoly próba elé állítják majd európai ellenfeleiket.

Az amatõr ökölvívás krémjét jelentõ országok közül a legerõsebb összeállításban a volt szovjet utódállamok csapatai érkezhetnek, de a hagyományosan erõs román és török csapat is jelezte indulását a tornán. A verseny selejtezõit szerdán és csütörtökön 14 órától rendezik, az elõdöntõkre pénteken szintén 14 órától kerül sor, a finálékat pedig szombaton, 17 órától bonyolítják le.
A küzdelmeket az elsõ két napon 500 forinttért tekinthetik meg az érdeklõdõk, a második két versenynapra 800 forintért válthatnak belépõt. A diákok és nyugdíjasok részére az eseményre a belépés ingyenes.

2005-01-29

BéZé
 
  
  

 

 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: [email protected]
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites