Kezdőlap arrow Kezdőlap arrow Debreceni sikerek a női ob-n
Debreceni sikerek a nõi ob-n Nyomtatás E-mail
Írta: zoli   
2007. október 21.

Image
Egy fiatal sportág, a nõi ökölvívás képviselõi adtak egymásnak randevút Debrecenben, hogy eldöntsék, kik az ország legjobb bunyósai. A gyengébb nem 1996-óta pofozkodik hivatalosan a szorítóban, s az eltelt rövid idõ alatt nemzetközi szinten is letette névjegyét a sportág. Az ob-ra elõzetesen 72 nevezés érkezett, de a mérlegelésen már csak 52-en vettek részt.

 

A mezõnyben többen voltak olyanok, akik kizárólag csak az ökölvívással foglalkoznak, de akadt olyan versenyzõ is, aki a küzdõsportnak egy másik ágáról rándult át a megmérettetésre.
A Hatvani István Általános Iskola tornatermében tartott viadalon családias hangulat uralkodott, a versenyzõkön és edzõiken kívül, barátok és rokonok szurkoltak a ringben harcoló amazonoknak. A verseny végeredményét tekintve nagy meglepetések nem születtek, az esélyesek hozták a kötelezõt, Csik Mónika, Szuknai Zsuzsa, Ducza Anita és a világ- és Európa-bajnok Kovács Mária is biztosan szerezte meg a gyõzelmet.
A hajdú-bihari bunyósok is bizonyították tehetségüket, Simon Nikolett és Szabó Beáta aranyérmet szerzett, míg Demeter Zsuzsa és Bátkai Tünde egy-egy ezüstéremmel lett gazdagabb. A 60 kilogrammban versenyzõ Szabó Beáta még egy serleget gy?jtött be, õt választották a verseny legjobbjának. Teljesítményének értékét tovább növeli, hogy a döntõben a válogatott Pezdány Edinát tanította móresre.
Gratulálunk hölgyeim, csak így tovább!

 

2004-11-30

BéZé

 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: [email protected]
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites