Kezdőlap arrow Kezdőlap arrow Európában az ötödik
Európában az ötödik Nyomtatás E-mail
Írta: zoli   
2007. október 21.

Image
Az már megszokott dolog, hogy a debreceni férfi amatõr ökölvívók szállítják a jobbnál jobb eredményeket, most azonban a változatosság kedvéért egy hölgy, Szabó Beáta öregbítette városunk hírnevét Európában. Az országos bajnok ökölvívónõ a norvégiai Tonsbergben szerzett 5. helyezést az Európa-bajnokságon, ami óriási eredmény annak tudatában, hogy az egri Eszterházy Károly Fõiskola biológus laboratóriumi operátor hallgatója gyakorlatilag egyedül készül versenyeire.

 

 

- Nem olvastam a nevedet, amikor a nõi ökölvívó válogatott az EB elõtti felkészítõ versenyre utazott, aztán mégis te indultál a kontinensviadalon.

- Számomra jelenleg a legfontosabb dolog a tanulás, most végzem a harmadik évet a fõiskolán, így a török nemzetközit kihagytam.

- Akkor hogyan képviselhetted mégis hazánkat Tonsbergben?

- Az EB elõtt Tatán volt egy válogatott edzõtábor, ahol ki-ki meccset vívtunk a pécsi Pezdány Edinával, de itt simán megvertem õt, ezért utazhattam én.

- Úgy hallottam, nem volt eseménytelen az utazás a norvég kisvárosba.

- Igen, ez így van. Budapesttõl Koppenhágáig nem volt semmi gond, onnan azonban egy légcsavaros géppel mentünk tovább Oslóig, ami nem nagyon akart felszállni, ezért a légikísérõ szépen elosztotta az utasokat, hogy egyensúlyban legyen a gép. Azt hiszem, nem ez volt életem legfelhõtlenebb utazása.

- A versenyen aztán megszerezted az 5. helyet, így jó pár nemzetközi pontot hoztál a DVSC-nek. Elégedett vagy a teljesítményeddel?

- Az éremért egy török lány ellen kellett bokszolnom, akit a verseny elõtt mindenképpen el akartam kerülni. Sajnos, nem sikerült, így lettem ötödik. Sokat kell még fejlõdnöm, hogy feljebb tudjak lépni, elsõsorban fizikálisan kell megerõsödnöm. Nekem már az elégtétel volt, hogy ilyen körülmények között ki tudtam harcolni az indulás jogát.

- Mesélnél a körülményekrõl, hogyan készültél életed elsõ világversenyére?

- A fõiskola mellett egyedül készültem a versenyre, mert az idén már edzõm sincs, így olyan a dolog, mintha „levelezõn” edzenék. Délután, miután vége a sulinak, fogom a szerelésemet és lemegyek egy egri fitness terembe, ahol megcsinálom a kedvesem, Kertész Henrik által megírt programot. (Henrik sokszoros magyar bajnok, fõiskolai vb bronzérmes ökölvívó).

- Fiúkkal vagy lányokkal keszty?zöl a teremben?

- Senkivel. Nemhogy bokszolni, de még iskolázni sem tudok, így nem kapok semmilyen visszajelzést. Egyedül püfölöm a bokszzsákot, futok, erõsítek, így készülök.

- Ha ilyen körülmények mellett is a legjobb vagy az országban, milyen eredményt érnél el, ha lenne egy jó edzõd, és társak is akadnának a felkészüléshez?

- Ezt én is szeretném tudni, mert így nem lehet jobb eredményt elérni, maximum csak tartani tudom ezt a szintet. Sokat jelent, amikor a nyári szünetben Debrecenben vagyok, ilyenkor a DVSC-nél tudok megfelelõ partnerekkel gyakorolni.

- A nyári felkészülés után mikor lépsz legközelebb ringbe?

- Magyarország legnagyobb nemzetközi versenyére, a pécsi Boszorkány-kupára készülök, ami válogatóverseny lesz a szibériai világbajnokságra. Ide mindenképpen szeretnék kijutni!

- Kertész Henrikkel lassan már öt éve alkottok egy párt. Hogyan m?ködik a távkapcsolat?

- Köszönöm szépen jól, minden rendben. Amíg Henrik válogatott volt, és járta a világot - mellette pedig éjjel nappal edzõtáborban volt -, akkor sem tudtunk volna többet találkozni, ha egy városban lakunk. Most a változatosság kedvéért én vagyok válogatott, és én járok táborokba. Henrik megérti ezt a helyzetet, örül a sikereimnek, és mindenben segítségemre van.

2005-05-28

BéZé
  
  

 

 

 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: [email protected]
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites