Kezdőlap arrow Kezdőlap arrow Négy arany a Bornemisszáról
Négy arany a Bornemisszáról Nyomtatás E-mail
Írta: zoli   
2007. október 21.

Image
135 versenyzõ részvételével rendezték meg június 3-5 között Egerben a hagyományos Bornemissza Emlékversenyt, melyen a serdülõ és kadet korosztály legjobb hazai ökölvívói vettek részt,s a viadal egyben válogató volt a siófoki kadet Európa-bajnokságra. Klubunk versenyzõi ragyogóan szerepeltek, Szabó Ádám, Szabó Ervin, Jónás Dani és Móna Imre aranyérmes lett, Paczók László és Koncsek Attila a 2. helyen végzett, míg Deél Szabolcs, Törõ László és Vinis Csaba nyakába bronzérmet akasztottak.

 

 

De nézzük a részleteket!
Kadet 46 kilogrammban Szabó Ádám az elsõ fordulóban egy szlovák versenyzõt gyõzött le magabiztosan, majd a döntõben igazi presztízscsatát vívott a hajdúsámsoni Ungvárival. Ádám ellenfelére rászámoltak, intették, ennek ellenére edzõje szép kis patáliát csapott az eredményhirdetés után.

Egy súlycsoporttal feljebb, 48 kilogrammban Szabó Ervin három nyert mérkõzéssel a háta mögött söpörte be az aranyérmet. Simán hozta az elsõ találkozót, majd mezõkövesdi sporttársa sem jelentett számára gondot, a döntõben azonban igazi nagy csata elé nézett. A volt kadet magyar bajnok, a kiskunhalasi Köves Krisztián ellen taktikus, okos ökölvívással diadalmaskodott.

Serdülõ 50 kilogrammban Jónás Dani nem akármilyen bravúrt hajtott végre, miután a 48 kilóban nem volt ellenfele, a szakvezetés elindította - a jó bunyósoktól hemzsegõ – az 50 kilós kategóriában. Dani az elsõ meccsen azzal a Proviccsal kezdett, akitõl már egyszer vereséget szenvedett, de Egerben revansot vett. A döntõben a kecskeméti Mészáros sem tudott megálljt parancsolni a debreceni serdülõnek, közönségszórakoztató, látványos mérkõzésen sikerült kivívni a gyõzelmet.

A negyedik arany az 59 kilós serdülõ, Móna Imre nevéhez f?zõdik, aki az elsõ kanyarban balhoroggal ütött ki egy kõkemény vecsési bokszolót. A második fordulót pontozással nyerte, majd a döntõben újra villant Móna keze, s újpesti ellenfelét már kísérhette is a bíró a ringsarokba. Két kiütés, parádés teljesítmény egy versenyen!

Kadet 54 kilogrammban dicséretes Paczók Laci 2. helye is, két gyõztes mérkõzés után a döntõben a pesterzsébeti Tarlósitól kapott ki egy olyan csatában, amelynek végén bármelyikük kezét magasba emelhette volna a mérkõzésvezetõ.

Ugyancsak ezüstérmet szerzett Koncsek Attila a serdülõ 41,5 kilóban, gyõztes mérkõzés után a döntõben már nem bírt a törökszentmiklósi Nagy Krisztiánnal.

Jól kezdett Deél Szabolcs is a kadet 66 kilogrammban, egy gyõzelem után a második mérkõzésen 2-1 arányú pontozással kikapott kiskunfélegyházi ellenfelétõl (aki késõbb megnyerte a versenyt), így meg kellett elégednie a bronzéremmel.

Kellemes meglepetés volt a serdülõ 38,5 kilogrammban versenyzõ Törõ László szereplése, miután rendesen kiosztotta kecskeméti ellenfelét, a második találkozóján éppen hogy kikapott magyar bajnok vetélytársától.

Szintén 3. lett Vinis Csaba a 41,5 kilogrammos serdülõk között, pechjére rögtön a késõbbi bajnokkal akadt össze.

Nincs miért szégyenkeznie Zahari Máténak sem, a késõbbi gyõztestõl, az egri Horváth Mihálytól kapott ki, így az 5. helyen végzett.

Tóth Róbertnek (serdülõ 52kg) nem volt szerencséje, rögtön belefutott Kálé Sándorba (Vasas), így el kellett búcsúznia a további küzdelmektõl, miután azonban ellenfele megnyerte súlycsoportját, Robi az 5. helyen végzett.

Nem ment a versenyzés Zöld Tamásnak, aki az 52 kilós kadetek között a 6. helyet szerezte meg. Reméljük, Tomi elõbb-utóbb megmutatja, mire is képes valójában.

Rácsai Lajos majdnem meglepetést okozott a serdülõ 54 kilogrammban, magyar bajnok ellenfelének végig egyenrangú vetélytársa volt, sõt, ha pártatlan a bíráskodás, akkor a gyõzelmet is megszerezhette volna.

Balogh Zoltán
 
  
  

 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: [email protected]
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites