Kezdőlap arrow Kezdőlap arrow Háromból kettő
Háromból kettõ Nyomtatás E-mail
Írta: zoli   
2007. október 21.

Image
Vasárnap 31 ország 205 kadettkorú versenyzõjének részvételével megkezdõdött Siófokon a 10. Kadett Európa-bajnokság. A DVSC ökölvívói közül hárman léptek a kötelek közé, Szabó Ádám és Zöld Tamás magabiztosan verte ellenfelét, míg Szabó Ervin kikapott orosz riválisától.

 

 

46 kilogrammban Szabó Ádám a tõle megszokott harcos, kemény bunyóval verte az izraeli Atiát, a követezõ fordulóban azonban kemény dió vár rá a moldáv Európa-bajnok személyében. Gyõzelme esetén Ádám a legjobb négy közé kvalifikálja magát.
48 kilóban Szabó Ervin kifogta a súlycsoport legkeményebb bunyósát, az orosz Aleskint, s a szláv csapat erejét tekintve ez nem sok jóval kecsegtetett. Sajnos, a félelem nem volt alaptalan, a janicsár-iskolán nevelkedett szõke srác 22-3-ra verte a technikás debreceni fiút.
Zöld Tamás fordította pozitívra a hajdúságiak vasárnapi mérlegét, kõkemény walesi ellenfelével szemben már az elsõ menetben döntõ fölényt ért el, így második DVSC-s ökölvívóként õ is várhatja a folytatást. A továbbjutás számára sem lesz sétagalopp, a következõ kanyarban orosz rivális vár rá.

10. Kadett Európa-bajnokság, Siófok
A 16 közé jutásért. 52 kg: Zöld Tamás (magyar)-Smith (walesi) T. d. f. gy.az 1 m-ben.
Nyolcaddöntõ. 46 kg: Szabó Ádám (magyar)-Atija (izraeli) sérülés miatt leléptetve a 2. m-ben.
48 kg: Aleskin (orosz)-Szabó Ervin (magyar) p. gy. (22:3)

Balogh Zoltán 
 
   

 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: [email protected]
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites