Kezdőlap arrow Kezdőlap arrow Zöld Tamás a hónap legjobbja
Zöld Tamás a hónap legjobbja Nyomtatás E-mail
Írta: zoli   
2007. október 21.
Image
Szakosztályunk vezetõi minden hónapban megválasztják a klub legjobb ökölvívóját, június hónapban a kadett Eb-n 5. helyezést szerzett Zöld Tamás érdemelte ki a megtisztelõ címet. Tomi célja, hogy kijusson a kadett világbajnokságra, felnõttként pedig egy olimpiai érmet szeretne a vitrinjébe tenni.

- Gratulálok az Európa-bajnoki 5. helyezésedhez! Amikor a Bornemissza-emlékversenyen csak a 6. helyen végeztél, nem gondoltam volna, hogy idáig menetelsz.

- Sajnos, ott elrontottam a dolgokat, nagyon lazára vettem a meccset a kecskeméti Lakatos Roland ellen. A diákolimpián egyhangú pontozással gyõztem ellene, úgy gondoltam, itt sem lesz gond, erre 2-1 arányba legyõzött.
Szomorú voltam a meccs után, tudom, hogy még egyszer nem vehetem ilyen lazára.

- Tatán, az edzõtáborban viszont meggyõzted a csapatvezetõket arról, hogy te vagy a súlycsoport legjobbja.

- Lakatos nem jött el az edzõtáborba, így egyedül voltam a súlyomban, de így is nagyon kemény munkát kellett végeznem. A hangulat nem volt a legjobb a táborban, nem igazán jöttünk ki az edzõkkel, de a munkát mindig elvégeztük. Szerencsére hárman voltunk debreceniek, így mindig meg tudtuk beszélni a dolgokat.

- Egy elõzõ interjúban már értékeltük a kadett Eb-n nyújtott teljesítményedet, most milyen versenyre készülsz?

- Augusztus 5-én Egerben rendezik a magyar-szlovák kadett válogatott csapattalálkozót, ahol a tervek szerint ringbe lépek. De ha minden igaz, augusztus végén lesz egy kadett vb, ott is szeretnék elindulni.

- Július 15-én Debrecenben lesz a Pofonparti újabb állomása, itt nem tervezed, hogy ringbe lépsz?

- Lehet, hogy szorítóba lépek, de ez attól is függ, lesz-e a súlyomban olyan ember, akivel meccselni tudok. Szeretem a Pofonpartit, mert a környékbeli srácokkal jókat lehet küzdeni, s fel tudom mérni azt is, hogy kik lehetnek rám veszélyesek. Figyelem a meccseket, hogy milyen stílus ellen kell majd bokszolnom.

- A kadett Eb-n 52 kilóban indultál, tervezed-e, hogy magasabb súlycsoportban is kipróbálod magad?

- 3-4 kilókat kell fogyasztanom a versenyekre, de szeretném tartani a súlyomat a kadett vb-ig. Az ob-n már magasabb kategóriában akarok indulni, de ott sem félek senkitõl, bárki ellen odaállok bunyózni.

- A mostani edzésmunkádban mi játssza a fõszerepet?

- Jelenleg az erõsítés a legfontosabb, majd a magyar-szlovák után lesz a munka pörgõs része.

- Mit utálsz, illetve mit szeretsz legjobban a tréningekben?

- Szeretek edzeni, de a futással nem vagyok kibékülve, a 800-as futásokat és a Cooper-tesztet szívesen kihagynám. Legjobban a párosgyakorlatokat, az árnyékolást és a keszty?zéseket szeretem.

- A meccsszituációkban keményen szoktál küzdeni az edzéseken?

- Nagyon sokat edzek Szabó Ervinnel és Szabó Ádámmal, úgy ismerem õket, hogy már érettségizni tudnánk egymásból, de sokat segít Rácsai Lajos és Paczók Laci is. Elég laza, amikor keszty?zünk, ezért már szólt az edzõ is, hogy többet kellene ütni.

- Ha nem lesz agresszívabb az edzésmunkád, akkor nemzetközi szinten nem fogsz tudni elõrébb lépni.

- Igen, tudom, hogy agresszívabban kellene edzenem, láttam a kadett Eb-n, hogy mi a szint, s ennek eléréséhez valóban keményebben kell dolgozni. Igyekszem javítani, szeretnék elõre lépni ezen a téren.

- A bátyád, Feri nem régen lépett a profik táborába, hogy tetszik a bunyója, s mennyire nyerõ nálad a profi ökölvívás?

- Szerintem õ nem annyira technikás, viszont nagyon erõs, és ez mindenképpen kell a profiknál. Én még nem gondolkodtam azon, hogy kipróbálom-e majd magam a hivatásosok között, de késõbb elõfordulhat.

- Milyen céljaid vannak felnõttként az amatõrök között?

- Nagyon jó lenne kijutni egy olimpiára, ahol szeretnék érmet szerezni.

- Ezt debreceni színekben tervezed, vagy a fõvárosba költöznél?

- Mindenképpen debreceniként, itt is minden adott ahhoz, hogy elérjem a céljaimat. Jó a szakosztály, jó az edzõ, jó a felkészülés, s szerintem ez elég.

Balogh Zoltán


Ha érdekelnek a szakosztályunkról szóló régebbi hírek, klikkelj az archívumba!
  
  

 

 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: szerkesztoseg@dvscboxing.hu
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites