Kezdőlap arrow Edzések, edzők
Edzések, edzők Nyomtatás E-mail
Írta: Kopi   
2007. július 28.

 
EDZŐINK - EDZÉSEINK
(2016. október 18-án frissítve!)

TRÉNING HELYSZÍNEK

Debrecenben a Tócóskertben (Angyalföld tér 7. Euro Szakközépiskola) vannak az edzések a DVSC termében, Hajdúhadházon pedig a Kazinczy utca 1. alatt. Emellett Berekböszörményben, Körösszakálon és Konyáron is tartunk edzéseket.

ELÉRHETŐSÉGEK

Salánki László 20/590-1575 (Debrecen, Hajdúhadház)
Dr. Vígh Balázs 30/863-4634 (Berekböszörmény, Körösszakál, Konyár)

 

TRÉNING IDŐPONTOK - ŐSZI, TÉLI, TAVASZI MENETREND!!!!!


Hétfőtől péntekig (HAJDÚHADHÁZON)

- 15.00 minden hétköznap
- szombaton 11.00: VEGYES /igény szerint/

Salánki László 20/590-1575 és Nagy Tímea


Hétfőtől péntekig (DEBRECENBEN)

- KEZDŐK, HALADÓK, VERSENYZŐK 17.00 - összevont edzések
- HOBBI csoport 19.00

Salánki László 20/590-1575 és Nagy Tímea


BEREKBÖSZÖRMÉNYBEN és KÖRÖSSZAKÁLON

- hétfőn, szerdán, pénteken (néha szombaton is) 16 órától kezdve

Dr. Vígh Balázs 30/863-4634

KONYÁRON

- kedden és csütörtökön 15-17 óráig

Dr. Vígh Balázs 30/863-4634


A TRÉNEREK BEMUTATÁSA


DEBRECEN és HAJDÚHADHÁZ

Image
Salánki László
Debrecen, 1979. 03. 31.

"1993-ban ismerkedtem meg az ökölvívással. Hajdúhadházon. Gábor László volt az első edzőm, de később Varga Sándor és Fazekas László készített fel, őket nagyon jó szakembernek tartom. Hét évig versenyszerűen űztem az ökölvívást, de utána sem maradtam távol a sporttól, mindig lejártam az edzőterembe, több felnőtt versenyzőnek eredményesen segítettem a felkészülését. Versenyzőként sikerült több megyei versenyen első helyezést elérnem, junior koromban országos bajnokságon is dobogóra állhattam. A Bocskai-emlékversenyen is dobogós szinten tudtam teljesíteni. Nagyon szeretem, amit csinálok, és célom, hogy minél több jó ökölvívót neveljek ki Hajdúhadházon."

Nagy Tímea (vb- és Eb érmes bokszoló)

Nyíregyháza, 1988. 02. 08.

"2004-ben mentem le először edzésre. 2005-ben volt az első meccsem, és ebben az évben felnőtt magyar bajnok is lettem. 2007-ben tettem le az edzői vizsgát. A bokszolás mellett Salánki Lacinak szoktam segíteni az edzéseken, a hajdúhadházi DVSC részlegnél, a 16 órai csoportban. Emellett meg szoktuk beszélni, hogy ki mire készül (versenyek pl.) és ez alapján rakja össze az edzéstervet. Én pedig erre támaszkodva segítek akinek kell, hogy megkapja a megfelelő oktatást, attól függően is, hogy ki hol tart az ökölvívásban a fiatalok közül. Ezt követően a saját edzésem jön 17.30-tól, amit ugyancsak Laci irányít.

Eredményeim: 2010-ben világbajnoki bronzérem, 2011-ben Uniós Európa-bajnoki cím, valamint a hagyományos Eb-n bronzérem. 2012-ben vb-bronz, 2014-ben olimpiai súlyban Eb-bronz! Mindre büszke vagyok, hiszen mindet nyert meccsel/meccsekkel szereztem meg. Ezek mellett 8-szor voltam felnőtt magyar bajnok (legelső alkalommal 2005-ben)."DEBRECEN


Tivadar Lajos

Debrecen, 1952. 08. 18.

"1964-ben kezdtem bokszolni Bartha Ferencnél, illetve Kovács Andrásnál. 1968-ban, 16 évesen korosztályos magyar bajnok lettem 45 kilóban. '72-ig mindig dobogón végeztem a bajnokságokon, illetve vidékbajnok voltam, valamint '70-ben a Tiszántúl bajnoka, '72-ben a Nemzetközi Balaton Bajnokságon bronzérmet szereztem (51 kg). A honvédséget követően kisebb versenyeken indultam és a csapatbajnokságon. Klubjaim: annak idején az MGM Vasas az Építők Elektromossal összeolvadt, s ebből alakult ki a DMTE. '78-ban fejeztem be az aktív ökölvívást. Hosszabb szünet után csak 1994-től kezdtem el edzősködni, eleinte Gájer Józsefhez lejárva, segíteni neki. Tőle és Kovács Andrástól sokat tanultam a szakmából. 2002-ben elkezdtük a DTE-t Szabó Sándorral, és egy kisebb megszakítástól eltekintve amiben tudom segítem az itteni bokszolók munkáját, amely azóta már DVSC-ként működik. Büszke vagyok arra, hogy Móna Imre (ifi EB 1.) vagy Kovács Zsolt (ifi EB 3.) nevelőedzője lehettem, de ifjabb Rácsai Andrással is foglalkoztam, aki serdülő magyar bajnok és diákolimpiai győztes volt. A nálam megforduló gyerekek majdnem mindig szegények voltak, előfordult, hogy cipőt és néhány pár zoknit én vettem valamelyiknek, hogy le tudjon járni edzeni, de mindig azt mondtam: "Azért vagyok itt, mert szeretem ezeket a rossz kölyköket".


BEREKBÖSZÖRMÉNY, KÖRÖSSZAKÁL, KONYÁR

Dr. Vígh Balázs
Battonya, 1963. július 18.

Dr. Vígh Balázs, aki korán megismerkedett a bunyóval, annak idején választhatott, a boksz vagy az egyetem. Utóbbi mellett döntött, de nem bánta meg, sőt, hamarosan vissza is kanyarodott az ökölvíváshoz. Végzettségét tekintve trópusi botanikus. Az akkori Kertészeti Egyetemen szerzett diplomát (akkortájt Amerikában és Magyarországon volt ilyen intézmény csak… ma meg...). Munkásságából 6 könyvet írt, s jelentetett meg, nemrég pedig egy hallgató a szakdolgozatát belőle írta, aki összeszámolta azt is, hogy például merrefelé járt Vígh Balázs a nagyvilágban a munkája során: 54-ig jutottak. S ezek csak a trópusi országok…


A kalandozások kora azonban idővel lejárt, hiszen 23 évesen kezdte, majd 45 évesen befejezte ezt az életmódot Balázs, vagyis szűk évtizede nem járja már a világot (a rengeteg gyógyszer, oltás, amit be kell szedni egy-egy ilyen út során telítődik szervezetben, s ezután nem engedik az orvosok).


Itthon sem szakadt el azonban a botanikától. Egy időben különleges kerteket tervezett és hozott létre, de mint mondja erre is egyre kisebb a kereslet – hiszen nincs rá pénze az embereknek.

„Most olyat csinálok, ami a sportra is hatással lehet. Goji és mézbogyó, valamint fekete berkenye termesztésébe fogtam, fogtunk. Ezekből olyan száz százalékban természetes gyógyhatású készítményeket hozunk létre, amelyeket a sportolók használhatnak az egészségesebb táplálkozás jegyében. Szó esett róla, hogy akár a magyar ökölvívó-válogatott is él majd ezekkel, csak még néhány hivatalos procedúrán kell keresztüljutni. Mindenesetre az első ültetvényünk már megvan.”


Balázs elmondta, hogy ezek az energiaitalok például a kínai válogatott „étrendjében” már régóta benne vannak, aminek akár jelentős teljesítménynövekedés is lehet a hozadéka, s ez akár olimpiai címekben is megmutatkozhat.


Ami a bokszot illeti, berekböszörménybeli saját klubjával ismét az Észak-alföldi Tornádó Ökölvívó Régióhoz tartozik, mivel egy győri kitérő után visszacsatlakoztak hozzánk. Mint Balázs mondta, az ott nem jött be.


Vígh Balázs (aki 2015-ben már a 8. Berek Kupát szervezte meg szűkebb hazájában, megosztotta velünk a magyar ökölvívással kapcsolatos néhány gondolatát is. Ezek szerint hiányolja, hogy a nevelőedzők nincsenek megfelelően elismerve, holott sok esetben ők hozzák felszínre és adják meg az alapokat a később más klubban esetleg a válogatottságig is eljutó bunyósoknak. Emellett megjegyezte, hogy több lábon kellene állnia a magyar ökölvívás elitjének. Vagyis ne csak egy, maximum két emberre koncentráljanak a válogatottaknál, hanem tudatosan a harmadik, negyedik, ötödik vonalat is építsék ki, támogassák, mivel bármi történhet a leginkább futtatott bokszolókkal, s akkor nincs kit előhúzni mögülük. Pozitív példaként az íreket hozta fel „Pici”, akik ezt szépen felépítették az elmúlt években, megfelelően dotálják nem csak az első, de utána a kicsit hátrébb sorolt versenyzőket is – akik nem ritkán nem is gyengébbek. Az eredményeik pedig önmagukért beszélnek. Igaz, nem kell napi megélhetési gondokkal foglalkoznia a bokszolóknak.


Merítés tehát lenne a magyar, s azon belül a térség ökölvívásában, ám az eredményeket úgy kellene elvárni, hogy a versenysportra való felkészítés háttere is adott.

Balázs 2016. áprilisától már (Berekböszörmény és Körösszakál mellett) a konyári DVSC szekciót is vezeti.

 

 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: szerkesztoseg@dvscboxing.hu
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites