Kezdőlap arrow Kezdőlap arrow Negyven éve a boksz pártján áll
Negyven éve a boksz pártján áll Nyomtatás E-mail
Írta: ember   
2015. február 23.
Image
Szabó Sándor, a DVSC ökölvívóklub elnöke a hétvégi országos, Budapesten megrendezett bokszbálon „A magyar ökölvívás támogatásáért” díjat vehetett át Dr. Csötönyi Sándortól, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnökétől.

 

Az eseményen készült fotón díjazott és díjátadó, valamint a MÖSZ alelnökei, köztük Pajna Zoltán, volt debreceni alpolgármester, jelenleg a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés elnöke is látható.

20 és 40

A rangos elismerés kapcsán beszélgettünk az 51 éves Szabó Sándorral.

- Gyakorlatilag 20 éve támogatom a magyar ökölvívást – ebből 17 éve saját klubomon, vagyis a DVSC-n keresztül, de már előtte is segítettem. Úgy érzem, hogy ezzel a díjjal azt ismerték el, hogy nálunk, aki akar bokszolni, az tud is, mivel nem ütközik anyagi akadályba tehetségének kibontakoztatása. Mi ugyanis versenyeztetjük és az edzéslehetőségeit megteremtjük.

Kiderült, Szabó Sándor és a bunyó kapcsolata mostanában kerek évfordulóhoz érkezett: - „Éppen 40 éve, hogy lementem első edzésemre, pont abba a hajdúhadházi terembe, amit tavaly megvásároltam és felújítottam, s amellyel komoly céljaink vannak ezután is, hiszen régiós, akadémiai központot szeretnénk köré építeni”.

A Hajdúsági Ökölvívó Akadémiáról van szó, amely bejegyezve, működésre készen várja leendő tagjait. Ez az új egyesület egyébként a DVSC partnerszervezeteként fog működni, ám nem csupán egy adott településre, hanem nagyobb térségre koncentrálva.

Image
A díjazott sportszakembert megkérdeztük arról is, ha már egy több évtizedes tevékenység elismeréséről van szó, mire emlékszik vissza legszívesebben ő, aki maga is bokszolt, akárcsak két fia, a pár éve szép sikereket elérő Ervin és Szilárd.

- Bunyósként 1988-at idézném fel, amikor vasutas magyar bajnokságot nyertem, majd Olaszországban turnéztunk a magyar vasutas-válogatottal Firenzében, Pisában és számos más városban. Sportvezetőként, támogatóként viszont egyszerűen nem lehet egy dolgot kiemelni, hiszen minden évben újabb sikereink vannak, mind a magyar, mind a nemzetközi porondon. A DVSC többször volt már a hazai klubok között első év végén – ahogy 2014-ben is; sőt, tavaly a nők rangsorában is élen végzett –, sportolóink pedig érmekkel, jó helyezésekkel tértek, térnek haza a viadalokról, akár itthon, akár külföldön rendezik azokat.

 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: szerkesztoseg@dvscboxing.hu
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites