Kezdőlap arrow Kezdőlap arrow Diákolimpia Debrecen: A DVSC mindent vitt!
Diákolimpia Debrecen: A DVSC mindent vitt! Nyomtatás E-mail
Írta: Kopi   
2017. április 15.
Image
A szombaton Debrecenben befejeződött, négy napig tartott országos diákolimpián taroltak a hazaiak. A legeredményesebb klub lett a serdülőknél és a junioroknáls is (lányok, fiúk együtt) a DVSC.

Egyéni bajnoka a klubnak: a pénteken győző Babik Bianka (junior 50 kg), mellette a szombati napon a dobogó tetejére állhatott egyesületünkből Balogh Krisztián (serdülő 46 kg), Bernáth Zoltán (junior 46 kg), Bernáth Richárd (junior 48 kg), és Lakatos Csaba (junior +80 kg), utóbbi az egész verseny legjobb juniorja lett. Plusz érmes még 10 másik srác, és 13 lány. Ez összesen 5 arany, 9 ezüst és 14 bronz. Ha esetleg rosszul számoltuk össze, elnézést, nem volt könnyű :)

A csapatképen csak a DVSC érmesei láthatók, hiányoznak róla a közben hazainduló Vígh Balázs edző és tanítványai. A csapat trénere még Salánki László vezetőedző és Nagy Tímea.

További pár kép IDE kattintva nézhető meg.


Részletek később, annyit azonban még le kell írni, hogy Szabó Ildikót, a DVSC menedzserét és a régió koordinátorát a Magyar Ökölvívás Támogatásáért díjjal tüntette ki a Magyar Ökölvívó Szakszövetség februárban (írtunk már róla, katt ide), amely díjat most kapta meg Ildi, ünnepélyes keretek között. Gratulálunk!


A diákolimpián egyébként kiváló döntőket rendeztek szombaton is. Rengeteg izgalmas mérkőzést izgulhatott végig a sokszor hangorkánnal buzdító publikum. Az esemény megnyitóján Pajna Zoltán, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség alelnöke, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke mondott köszöntőt a fiatal sprotolóknak, majd díjátadóként is közreműködött.

Ha már díjátadás, közöttük a megyei és országos sportvezetők (például Szabó Sándor, a DVSC elnöke, a MÖSZ elnökségi tagja vagy Dr. Kovács László szövetségi szakmai igazgató, illetve Farkas József, a juniorok szövetségi edzője) mellett ott láthatták a fiatalok a számukra példaértékkel bíró Gedó Györgyöt is, az 1972-es olimpia, München aranyérmesét is, akárcsak Ifj. Balzsay Károlyt, a korábbi profi világbajnok, jelenlegi férfi szövetségi kapitányt is, akire ugyancsak felnézhetnek - több szempontból is - az ifjoncok.

Bízunk benne, hogy a magyar ökölvívás felemelkedése megkezdődött, és a jelenlegi serdülő és junior tehetségekből minél többen maradnak meg színvonalas bokszolónak a felnőttek mezőnyében is majd!

További részletek és, mint írtuk, töméntelen kép később!

Minden klubnak köszönjük a részvételt! Hajrá, magyar ökölvívás!
 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: szerkesztoseg@dvscboxing.hu
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites