Kezdőlap arrow Kezdőlap arrow Már csak 5 kg a világcsúcsig!
Már csak 5 kg a világcsúcsig! Nyomtatás E-mail
Írta: Kopi   
2017. április 30.
Image
Újabb egyéni csúcsok a Szabó testvérektől. Két fekvenyomó viadalon is remekelt Szabó Sándor, míg húga, Ildi is szépen halad előre - új egyéni csúcsokat értek el mindketten az elmúlt időszakban (175 és 65 kg).

Még március végén Tiszaújvárosban történt, hogy Szabó Sándor, a DVSC klubelnöke egy rangos fekvenyomó versenyen abszolút kategóriás masters bajnok lett. Akkor Sanyi teljesítménye 170 kiló volt, ami után elmondta, hogy végre azt érzi van keresnivalója a "nagyok" között akár a nemzetközi mezőnyben is (ne feledjük, nemrég még a 160-at ostromolta...). Ugyanezen a viadalon Szabó Ildikó 65 kilóval szintén egyéni csúcsig jutott. Ez számára bronzérmet jelentett a hölgyek között.

A masters kategória 40 év felettieknek van kiírva, Szabó Sándor 3 gyakorlata 160, 165 és 170 kg volt, Ildikóé 55, 60 és 65, vagyis a testvérek fokozatosan haladtak előre, nem hibázva.

A verseny érdekessége volt, hogy nem ugyanabban a szabályrendszerben rendezték, mint sok másikat, itt a gyakorlat közben a talpak kicsit sem emelkedhetnek fel a talajról, ami akár 5-10 kg mínuszt is jelenthet.

Sanyi elmondta, hogy továbbra is a májusi egri bajnokságot tekinti nagy feladatnak az év ezen szakaszában, ahol még nagyobb teljesítménnyel szeretne előrukkolni.

FRISS!!!

Szabó Sándor ezen a hétvégén ismét tovább növelte egyéni legjobbját. A fekpadok világában ebben a kategóriában és korcsoportban Magyarországon csak pár ember tud 170 kilót kinyomni (szabályosan). Sanyi a legutóbbi viadalon ezt teljesítette, ám tegnap sikerült neki a 175 kg is Debrecenben a Vezér Fitnessben - ahol egyébként a masters kategória első helyezését is megszerezte!

Mivel a 180 kg (egyes szervezeteknél) már nemzetközileg is a legjobb eredménynek számít, elnökünk egyértelművé tette, hogy mi a cél az elkövetkező időben: A VILÁGCSÚCS!
 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: szerkesztoseg@dvscboxing.hu
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites