Kezdőlap arrow Kezdőlap arrow Kétszeres csúcsjavítás fekvenyomásban
Kétszeres csúcsjavítás fekvenyomásban Nyomtatás E-mail
Írta: Kopi   
2017. május 18.
Image
Image
Fura ezt leírni, de Szabó Sándor, a DVSC bokszklub elnöke "csak" ezüstéremig jutott az országos fekvenyomó kupán, Egerben a hétvégén, pedig közben két alkalommal is messze túlszárnyalta az aktuális rekordot. Igen ám, de riválisa háromszor... Nagy csata volt! Szabó Ildikó, klubmenedzserünk ugyanakkor egyéni csúcsot javítva győzött a maga kategóriájában.

RAW fekvenyomás, masters:

Szabó Ildikó 67,5 kg-mal zárt, ami egyéni csúcs, s ezzel első lett.

Szabó Sándor ezúttal nem csupán a tárcsákkal, de egy remek riválissal is hatalmasat küzdött, hiszen egymásra tromfolva hajtotta előre a másikat a DVSC bokszklub elnöke, valamint nemes kihívója. Ennek köszönhetően Sanyi kétszer, míg ellenfele 3 alkalommal javította meg az országos csúcsot a 125 kilósok versenyében, s végül utóbbi nyert, Szabó Sanyi egy kiváló ezüsttel gazdagodott.

Ami érdekes, hogy Sanyi nem a saját kategóriájába, vagyis 110 kg-ba nevezett, mivel egy jó barátja is ott indult, és szerették volna, ha nem egymás elől veszik el a jó helyezést, akár a bajnoki címet is. A debreceni sporttársnak ez össze is jött, Sanyi azonban meg kellett elégedjen a második pozícióval. Igaz, legyőzője 124 ,5 kg-mal, míg Szabó Sándor 110,5 kg-mal mért be - ami nagyon nem mindegy. Az új magyar csúcs tehát a 125-ösök között 177,5 kg, míg Sanyi 175-je külön megsüvegelendő. Eddig 162,5 kg volt a rekord, amit finoman szólva is túlteljesített mindkét versenyző.

A következő megmérettetés két hét múlva lesz Lillafüreden (egy nemzetközi viadal), ahol ismét 110-ben indul Sanyi, és cél a győzelem.

 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: szerkesztoseg@dvscboxing.hu
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites