Kezdőlap arrow Kezdőlap arrow Török Feri bizonyítani akar a Bocskain!
Török Feri bizonyítani akar a Bocskain! Nyomtatás E-mail
Írta: zoli   
2007. október 29.
Image
Edzésen már jól m?ködik a Hutai-Török munkakapcsolat, edzõ és tanítványa megtalálta a közös hangot, a Bocskai István Nemzetközi Emlékversenyen bizonyítani szeretnének. Junior magyar bajnokunk, Török Ferenc néhány hónapja úgy döntött, eddigi edzõje, Deél István helyett a jövõben Hutai László irányításával készül.

- Nyitott voltam, amikor Feri megkeresett, hogy nálam szeretne bokszolni. Természetesen egyeztettem Szabó Sándor klubelnökkel, aki áldását adta a munkakapcsolatra. Tudom, sokan úgy tartják, Feri nehezen kezelhetõ srác, de nekem nem volt elõítéletem vele szemben. Már régebbrõl ismertem, tudtam, kit?nõ ökölvívó, akiben rengeteg lehetõség rejlik. A kezdetek óta remekül tudunk együtt dolgozni, elsõ közös versenyünk a felnõtt magyar bajnokság lett volna, ám sajnos, Feri betegsége miatt ezen nem tudtunk részt venni. Így utólag visszagondolva, talán nem is baj, hiszen ekkor csak másfél hét állt rendelkezésünkre, hogy felkészüljünk – mondja Hutai László, aki úgy véli, a Debrecenben megrendezésre kerülõ Bocskai-emlékversenyre már megfelelõen tudtak edzeni. – Négy és fél hetünk volt, karácsony elõtt erõalapozást végeztünk, és azóta is teljes intenzitással dübörög a munka. Az edzéseken figyelembe veszem Feri észrevételeit is, nem akarom átalakítani teljesen a stílusát, de vannak olyan dolgok, melyeken javítani kell. Azt szeretném, ha a Bocskain olyan állapotban lenne, hogy ne valljon szégyent a hazai közönség elõtt. Nem egy félõs fajta, vagány fickó, ha jó formában lesz, akár nyerhet is. Egyetértek súlycsoportváltásával, a 69 kiló szerintem is jobban fekszik neki, technikailag és gyorsaságát figyelembe véve is jobban érvényesülhet ebben a kategóriában. Edzéseken 3-4 kilót is lead, a szerdai mérlegelésre probléma nélkül hozza a 69 kilót.

A tréner után a kõkemény bunyósé a szó, aki problémás magatartás ide, csibészség oda, ha komolyan veszi az ökölvívást, még nagyon sokra viheti. Török Feri éppen azt az idõszakot éli, amikor választania kell a barátok által kínált könny? szórakozás, vagy a brutális, de hosszútávon nemzetközi karrierrel kecsegtetõ edzésmunka között. Frici eltökélt, bár valószín?leg megmarad egy kedves csibésznek, de reméljük, vagányságát a szorítóban kamatoztatja.

- Nagyon jól érzem magam Lacinál, teljesen más a hangulat, mint a Vágóhíd utcai teremben, abszolút nyugalomban tudom elvégezni a munkát. Lezártam a múltat, csak a bunyóra koncentrálok, a jövõben minden versenyt nagyon komolyan veszek, a Bocskait pedig különösen, szeretnék érmet nyerni! Bebizonyítom, nem vagyok link, soha nem az edzésmunkával volt bajom. Úgy érzem, ez az utolsó lehetõségem, hogy megmutassam, komolyan gondolom az olimpiai részvétel kiharcolását, de ehhez elõször a válogatottba kell bekerülnöm. Idõvel felnõtt magyar bajnoki címet szeretnék nyerni, s bizonyítani Szabó Sanyi bácsiéknak is, hogy lehet rám építeni! Rengeteget dolgozunk, s ilyenkor, ahogy ez lenni szokott, jönnek a hullámvölgyek is, de gyorsan túlesek rajtuk. Nemrég a WBF címmeccsére készülõ félnehézsúlyú Papp Lacival keszty?ztem a Hódos edzõtermében, Laci nagyon jól pörgött, villámgyors volt a keze, de lábon én voltam a jobb. A Bocskain már a kézgyorsaságom is rendben lesz, hiszen most még a felkészülésnek abban a szakaszában vagyunk, amikor súlyos terhelést kapok. Kemény leszek a Bocskain, remélem, minél több meccset vívhatok, akárcsak Kalucza Norbi, én is várom a debreceni drukkereket, hogy igazán hazai pályán érezzem magam.

2007.01.19

 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: szerkesztoseg@dvscboxing.hu
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites