Kezdőlap arrow Hírek arrow A DVSC bunyós Bernáthok előtt nyitva az "aranykapu"
A DVSC bunyós Bernáthok előtt nyitva az "aranykapu" Nyomtatás E-mail
Írta: Kopi   
2017. augusztus 31.
Image
Sorozatban vettek részt a DVSC bokszklub ökölvívói az elmúlt hónapokban különböző nemzetközi versenyeken. Több aranyérem és egyéb dobogós helyezés a mérlegük, meg jó szereplés. Salánki László edző szerint azonban a jelenlegi sikerek fényében is a fő cél a 2020-as olimpia lehet számukra. Kérdés: élnek-e a lehetőséggel majd a tehetséges srácok?!

Salánki László szerint a DVSC-s Bernáthokra érdemes kitérni bővebben is, hiszen teljesítményük folyamatosan javul, ami nemcsak a hazai porondon mutatkozik meg, de a Magyar Ökölvívó Szakszövetség rendszeresen viszi a srácokat a nemzetközi viadalokra, amelyeken többnyire szintén kitesznek magukért.

"Bernáth Attila 2 hete volt kint Szerbiában a rangos Golden Glove tornán, s azt sikerült is megnyernie. Nem voltam ott akkor, de a válogatott edzője szerint kiválóan bokszolt. Azóta itthon is bunyózott, s azt mondhatom, hogy nagy fejlődésen ment keresztül az utóbbi időben. Várjuk az Európa-bajnokságot, amely szeptemberben lesz! Bernáth Zoltán: ő még első éves junior, ennek ellenére szintén sikerült behúznia egy első helyet egy szerbiai tornán. A töretlen előrelépése annak is köszönhető, hogy szorgalmas gyerek! Bernáth Ricsi a második nemzetközi tornáját nyerte, Németországban 3 meccset bokszolt, s ott első lett a végén, valamint legutóbb Szerbiában 2 meccsel tudott aranyérmes lenni. Ricsi még junior, vagyis ha továbbra is ilyen kitartó és szorgalmas, akkor bárhova eljuthat a világon. Neki az a nagy fegyvere, hogy precíz, az edzéseit teljesen kidolgozza, vagyis rettenetesen szorgalmas ő is, nem lazsál a tréningeken. Ez nagyon fontos, és megvan az eredménye, hiszen ő is a magyar korosztályos válogatottat erősítheti majd a szeptemberi bulgáriai Eb-n."

A szakember hozzátette, hogy jó érzés, amikor nemzetközi szinten is megméretnek tanítványai, és nem találják könnyűnek őket. A fő cél pedig 2020, ez nem is kérdés számukra, hiszen az olimpiára beérhetnek, s a felnőtt mezőny ifjú, 20 év körüli meglepetésemberei lehetnek akár a Bernáthok, a DVSC-ből, Hajdúhadházról.
 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: szerkesztoseg@dvscboxing.hu
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites