Kezdőlap arrow Kezdőlap arrow Iskolai bokszképzés indul Debrecenben
Iskolai bokszképzés indul Debrecenben Nyomtatás E-mail
Írta: Kopi   
2017. december 01.
Image
Image
A DVSC bokszklub menedzsere, Szabó Ildikó köszöntötte a vendégeket a pénteki sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepségen, elnökünk, Szabó Sándor pedig (többi vendégünkkel egyetemben) az első "cipősdoboznyi ajándékot" is elhelyezte az EURO Baptista Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola tornatermében - erről később bővebben. A 2017. december 1-jei sajtónyilvános esemény apropója az volt, hogy a debreceni középiskola és a DVSC együttműködésének eredményeképpen 2018-tól olyan osztály indul az EURO-ban, amely az ökölvívás szakmai oktatására specializálódik, s a legvégén edzői képesítést kaphatnak a diákok - az érettségi mellé. A rendzvényen vezetőedzőnk, Salánki László is részt vett. 

AJÁNDÉKOZÁS

A sajtótájékoztató kapcsolódó témája volt még, hogy a Baptista Szeretetszolgálat idén már 14. alkalommal szervezi meg Cipősdoboz Akcióját, amely során gyakorlatilag ami tárgyiasult szeretet belefér egy cipősdobozba, azt adhatják az adományozók a rászoruló gyerekeknek. Ezt december 1. és 20. között teheti meg bárki, aki rákattint a a CIPŐSDOBOZ oldalára (IDE )  oldalra, s ott megnézi a GYŰJTŐPONTOK listáját vagy információt kér a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges emailen keresztül.

Az ajándékokat nevelőotthonok lakói, mélyszegénységben élő gyerekek vagy Böjte Csaba parajdi árvaházában nevelkedők kapják meg.

KÉPGALÉRIA IDE KATTINTVA!

A bokszteremben a DVSC fiataljainak edzésébe is betekinthettek a meghívott vendégek, előtte azonban az iskola vezetősége részéről jelképesen átadták az intézmény kulcsát a DVSC elnökének, Szabó Sándornak -a későbbi együttműködést szimbolizálandó. Majd a sajtótájékoztató fontos bejelentést hozott.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke, a MÖSZ alelnöke betegsége miatt nem tudott jelen lenni, de szívélyes üdvözletét küldte. Szabó Gyula, Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Oktatási, Ifjúsági és Sport Bizottságának elnöke fontos lépésnek nevezte az iskola és a bokszklub együttműködését, valamint Debrecen városának Új Főnix tervéről beszélt, amelyben kiemelt szerepet szánnak a közoktatás fejlesztésének - s mint mondta ez a kezdeményezés  is ebbe a vonulatba tartozik.

Szász Veronika, a Baptista Szeretetszolgálat területi igazgatója arról tájékoztatott, hogy immár ötödik éve fenntartói ennek a tanintézménynek, Fő mottójuk pedig az, hogy úgy neveljék a gyerekeket, ahogyan az a gyerekeknek leginkább megfelel. Mint az igazgató elmondta, a sport is efféle lehetőségeket rejt a fiatalok számára. Emellett a szeretetszolgálat egyébként is támogatója többféle sportágnak, és örömmel fogadták ezt a mostani bokszos együttműködést is.

Kun Lászlóné és Kapusiné Tóth Zsuzsanna, az EURO Baptista Gimnázium igazgatóhelyettesei az iskola részéről vettek részt az eseményen. Novákné Kónya Zita igazgató pedig az intézmény és a DVSC bokszklub hasonló céljait említette a gyerekek nevelését illetően - hiszen a sportegyesületnél az ökölvívás által nemcsak a sportban, de jellemükben is fejlődhetnek a fiatalok, akárcsak tanintézményükben. A 2018 szeptemberében induló többféle új speciális osztályról szólva elhangzott, hogy ezek közül az egyik egy 4 évfolyamos szakgimnáziumi lesz, informatikai, rendészet és közszolgálat, valamint sport ágazattal. Itt első idegen nyelv az angol lesz, az alapvető tantárgyak mellett pedig például a sport ágazatnál speciális biológiát is tanulnak. A 12. osztály végén szakmai érettségi vizsgát tesznek a fiatalok, majd egy év szakosítás után ÖKÖLVÍVÓ SZAKEDZŐI képesítést is szerezhetnek a gimnáziumi érettségi mellé. 

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség szakmai igazgatója, Dr. Kovács László úgy fogalmazott, hogy pontosan tudja, milyen egy ilyen életpálya modell, amely az ebben a képzésben résztvevők előtt áll, a fiatal hátrányos helyzetű gyerekek egyik kitörési lehetőségeként. Mint elmondta, a sport által akár olimpikon, világversenyeken résztvevő is lehet valaki, ám nem lesz mindenkiből bajnok. Ekkor jelenthet sokat az, hogy közben tanulmányaik révén egy másik út nyílik meg előttük, ami akár kapcsolódhat is a sporthoz, s a megszerzett tudáson alapul. 

Ha már olimpikonokról, világklasszis sportolókról szóltunk, kiemelt vendégként köszönthettük Debrecenben Ifj. Balzsay Károlyt, a MÖSZ jelenlegi szövetségi kapitányát, aktív pályafutása során profi világbajnoki címet szerző - majd azt megvédő - ökölvívót is. A nemrég visszavonult, azóta edzőként tevékenykedő Balzsay kijelentette: "le vagyok nyűgözve ettől az iskolától, s attól, amit képvisel." Egyúttal kifejezte reményét, hogy még sok ilyen lesz országszerte. Elhangzott az is, hogy Balzsay Károly irigyli a most ilyen lehetőségek előtt álló fiatalokat, s bízik benne, élnek a lehetőséggel. Egyúttal javasolta minden bunyósnak, hogy iratkozzon be az osztályba, aki teheti, hiszen amellett, hogy sportolnak, elismert középfokú edzői képesítést is szerezhetnek egyúttal. 

 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: szerkesztoseg@dvscboxing.hu
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites