Kezdőlap arrow Kezdőlap arrow Férf ob 1. nap: 4/4, minden DVSC-s 8 közé jutott
Férf ob 1. nap: 4/4, minden DVSC-s 8 közé jutott Nyomtatás E-mail
Írta: Kopi   
2017. december 05.
Image
Móna Imi
visszatért (de még hogy, a tavalyi bajnokot verve simán), Kálucz Martin TKO-val, míg Tóth Ádám és Nagy Bence KO-val gyűrte le ellenfelét. A DVSC tökéletes mérleggel várhatja a holnapot, amikor is már a legjobb 4-be jutásért bunyóznak srácaink a 94. Papp László felnőtt férfi országos magyar bajnokságon - vagyis az éremszerzés lehetőségéért!  Érdekesség: így, hogy a félnehézsúly mezőnye ma lefeleződött, a legjobb 8 között 3 DVSC-s található - nem rossz arány.

A meccseket itt nézhettük élőben, elvileg visszanézni is itt lehet őket majd! KATT IDE!

A fotón balról: Móna Imi, Tóth Ádi, Salánki Laci, Nagy Bence, Kálucz Martin, elöl: Nagy Timi.

Lássuk a részleteket!

KEDD (a legjobb 8-ba jutásért)

81 kg 

Tallósi Péter (Madárfészek) - Móna Imre (DVSC) egyhangú pontozással Móna
Kósa M. (Vasas) - Kálucz Martin (DVSC) TKO-val Kálucz
Nyári István (Kőszeg) - Tóth Ádám (DVSC) KO-val Tóth

91 kg

Fülöp Gergő (Varkocs) - Nagy Bence (DVSC) KO-val Nagy

Edzői nyilatkozatok később...

TUDÓSÍTÁS

Móna Imre meccse végén egyhangú pontozással nyert a DVSC nagy visszatérője, az egy évtizeddel ezelőtt kadett Európa-bajnokságot, később felnőtt magyar bajnokságot nyert öklöző. Móna sikere vélhetően csak a vesztes felet lepte meg - látszott rajta, már a mérkőzés közben nehezen emészti meg, hogy Imi egyszerűen jobb nála. A 2016-os magyar bajnok Tallósi Péter mindhárom menetet elvesztette, a harmadikban meg akkora verést kapott, hogy csoda, hogy talpon maradt. Durcásan nézett Mónára egy-egy beszedett hármas pofonsorozat után, szinte az arcára volt írva: "Te meg honnan a francból kerültél elő, öregem?". Nem volt azonban mese, Móna dörgedelmes erejű ütései rendre eltalálták a bajnoki címét 2017-ben biztosan elbukó Tallósit, aki egyedül fogvédő köpködésben vezetett a mi fiunk ellen (de abban rendesen...).

Nos, bármi is lesz a folytatása, elmondhatjuk: így kell visszatérnie egy klasszisnak. S így kell elverni egy immár csak ex-bajnokot. Reméljük, hogy nem egylövetű volt Móna Imi, bár azért a sok évnyi kihagyás nyilván nem tett jót neki, de ki tudja hol az út vége...

Kálucz Martin is okosan, eleinte kivárásra építve bokszolt, de ennek nem félelem volt az oka, hanem a taktika betartása. Ellenfele nem mutatott nagy hajlandóságot arra, hogy érdemben támadásokat kezdjen - vélhetően tartott Kálucztól (vagy csak ennyi volt benne most). Martin meg köszönte szépen, módszeresen megverte őt. A harmadik menetre már nem jött ki Kósa, így Kálucz TKO-val jutott tovább a következő körbe. Szép volt!

A mai napon harmadikként Tóth Ádám lépett a szorítóba a mieink közül. Ám az ő mérkőzése volt a legrövidebb, hiszen nagyjából fél perc alatt elintézte, hogy minél gyorsabban zuhanyozni mehessen ő is és riválisa is. Nyári István még csak a terepet mérte fel, amikor Ádi már bőven benne volt a meccsben, s mire ellenfele felfogta mi történik, már a padlón találta magát. Ádi egy kombináció végén ballal egyszerűen lecsapta őt. Nagyobb sérülés nem történt, reméljük, ám a csata ezzel véget ért. Ádámnak pedig jár a gratuláció.

A nap, és a 91 kilósok selejtezőinek végén Nagy Bence, tavalyi döntősünk egy szívós, magas (még Bencénél is kicsivel colosabb) ellenféllel találkozott. A DVSC bunyósa igyekezett nyomás alatt tartani Fülöpöt, aki olykor vissza tudott ütni - ezért sem volt ajánlatos fejjel a falnak menni -, de igazából Bence irányította a mérkőzést. A második menetben végül a sokadik Nagy-találat után Fülöp összegörnyedt, s nem is engedték tovább a küzdelmet, hiszen láthatóan megrendítő találatot kapott - bár nem egy filmes, Rocky Balboa-féle "repül a pofon órákig a levegőben, majd az ellenfél alélva zuhan a padlóra" kiütés volt, ám a célnak pont megfelelt :)

Mit is kívánhatnánk még?! Mikulás napjára azt, hogy FOLYTASSA, DVSC! A krampusz meg húzzon a sunyiba, minket legalábbis ne fenyegessen...

Duma: Koppányi Szabolcs
 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: szerkesztoseg@dvscboxing.hu
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites