Kezdőlap arrow Kezdőlap arrow Férfi ob: Nagy Bence és Móna Imi dobogós
Férfi ob: Nagy Bence és Móna Imi dobogós Nyomtatás E-mail
Írta: Kopi   
2017. december 06.
Image
Image
Nem sok kellett ahhoz, hogy az elindult 4 DVSC-s versenyzőből 4 jusson a 94. magyar bajnokságon a legjobb 4 közé - ennyit a 4-es szám misztikájáról... Ráadásul kivételes tett lett volna, hogy közülük hárman a 81 kilóban értek volna oda, magyarán az UTE-s Bárányi mellett 3 DVSC-s állt volna a dobogón. Na, de tényleg ennyit az álmodozásról, hiszen Móna Imre végül elérte ezt (ismét remekelve), ám Kálucz Martin nagy lehetőséget elszalasztva elfáradt a végére, így egy szerintünk jó darabig neki álló meccsen kikapott, Tóth Ádi pedig a tavalyi ezüstérmes ellen egy kőkemény, emberes küzdelem végén megosztott pontozással szenvedett vereséget - azazhogy szerintünk nem, de nyilván ez a pontozókat kevéssé érdekli... Kár, mert Ádi megérdemelte volna a
Image
Image
tavalyi utáni újabb érmet a produkciója alapján.

ELŐZETES: csütörtökön Móna Imre a 81 kiló döntőjébe kerülésért Polgár Ádámmal (CSÖ) csap össze, míg a 91 kilós fináléért Nagy Bence a KSI-s Tarnóczai Mihállyal. A program 15.00 órakor kezdődik Budapesten.

Hajrá, uraim!

SZERDAI MECCSEK (a legjobb 4 közé jutásért)

81 kg

25. Móna Imre (DVSC) - Pallai Kevin (HISE) egyhangú pontozással nyert Móna
26. Polgár Ádám (CSÖ) - Kálucz Martin (DVSC) egyhangú pontozással nyert Polgár
28. Tóth Ádám (DVSC) - Lukácsy Bence (Pécs) megosztott pontozással nyert Lukácsy

91 kg

32. Gyaraki Zoltán (VSC) - Nagy Bence (DVSC) egyhangú pontozással nyert Nagy

Salánki László és Nagy Tímea edzők a helyszínen kiabálták ki a sikert, a jó bokszot versenyzőinkből.

TUDÓSÍTÁS

Móna Imre folytatta szerdán is remek visszatérését, hiszen a tavalyi bajnok után a feltörekvő fiatal tehetséget, a nagyon szívós, és a meccs alapján méltán sokra tartott Pallai Kevint verte meg magabiztosan.

Voltak jó periódusai Kevinnek, ám Móna bulldog módjára ment rá folyamatosan, és fáradhatatlanul őrölte fel riválisa erejét. Hiába a fiatalság, bizony Móna állhatatos ökölvívása ellen Pallainak sem volt ellenszere az éremért zaló meccsen. A második menetben kétszer, a harmadikban egyszer számoltak a HISE bunyósára, holott megrendítő ütést talán nem kapott, de olyan sorozatok érték időnként Móna felől, hogy a vezetőbíró ekként döntött. Volt, aki már TerMÓNÁtornak nevezte át a DVSC egykori kadett Európa-bajnokát... Nem ok nélkül.

Kálucz Martin agilis kezdés és nagyon kemény boksz után a meccs utolsó percére elfáradt, de rendesen. Pedig az első menetben riválisát kellett ápolni, hiszen felszakadt a szemöldöke Martin ütős támadásai nyomán. Ha csak kicsivel is, de jobbnak éreztük a mi fiúnkat, ám az utolsó menet egyértelműen Polgáré volt. Kálucz szíve nagy volt még ekkor is, de sajnos sokat nyomott a latban a pontozóknál az utolsó benyomás: abban meg jobb volt a másik srác. Martin félig-meddig beugróként is szépen szerepelt, egy kiváló TKO után közel állt az újabb sikerhez.

Tóth Ádám volt a harmadik 81 kilósunk ezen a napon. Ő a bronzérmet, ellenfele, Lukácsy Péter pedig az ezüstöt vitte haza egy évvel ezelőtt az ob-ről... Őszinte, szórakoztató kemény bunyót produkált a két fiatal, ám a magassági fölényét nem tudta annyira kihasználni Lukácsy, mint vélhetően szerette volna. Tóth ugyanis okosan, de harciasan vert közbe többször, és a meggyőzőbb találatai szerintünk neki voltak. A második menetben még egy fergeteges zárásra is futotta erejéből - reméltük mély nyomot hagyva a bírókban. A harmadik elején aztán volt egy kis butasága Ádinak, hiszen ártalmatlan helyzetben megemelte a lábát, amit a mérkőzésvezető intéssel, pontlevonással honorált. Tény, hogy egy pillanatra megemelte Ádi, de nem volt talán akkora jelentősége, ami intést ért volna. Ezután bunyósunk próbálta még egy nagy rohammal szimpatikussá tenni magát a pontozók irányában, de végül megosztott vereséget szenvedett. Hogy az az intés volt a döntő vagy anélkül is a másiknak adták volna szorosan a meccset, nem tudjuk, de szerintünk egy kiváló meccsen, de a mi bokszolónk győzött...

Nagy Bence a nehézsúlyúak között látszólag jobban mozgott ezen a napon, mint az elsőn. Reméljük, hogy Bence ezt a fejlődő folyamatot tartja majd, mert amit ma főleg a harmadik menetben mutatott, már a bajnoki döntőre jogosítja fel őt. Persze oda még majd csütörtökön be is kell verekednie magát... Na, de még a mai csatáról röviden: módszeresen felépítve a meccsét Nagy Bence a záró menetre nyomasztó fölénybe került szívós, és olykor felütéseivel eredményt elérő riválisával szemben. Az egykoron a buszok elejében látható bólogatós kutyust idéző módon járt ekkor már Gyaraki Zoltán feje egy-egy Nagy-roham során, de bírta az ütéseket a Vasas bunyósa becsülettel. Mindenesetre Bence elődöntőbe kerülése nem forgott veszélyben, s megérdemelt volt. Szép volt, Bence! 

Duma: Koppányi Szabolcs

 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: szerkesztoseg@dvscboxing.hu
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites