Kezdőlap arrow Kezdőlap arrow Férfi ob elődöntők: Móna Imre és Nagy Bence is az aranyért küzd holnap
Férfi ob elődöntők: Móna Imre és Nagy Bence is az aranyért küzd holnap Nyomtatás E-mail
Írta: Kopi   
2017. december 07.
Image
Image
94. Papp László felnőtt férfi országos magyar bajnokság
csütörtöki elődöntőiben a 81 kg-osok között Móna Imre első menetes TKO-val, míg Nagy Bence a 91 kg-osoknál egyhangú pontozással nyert - így mindketten a döntőbe jutottak.

Imi teljesítménye egyelőre pazar, a tavalyi bajnokot verte elsőként, aztán a megyei rivális, ifjú titán Pallait (egyhangú pontozással mindkettőt), ma pedig szétrombolta riválisa védelmét, majd átgázolt rajta... Bence egy KO-val nyitott az idei ob-n, majd két egyhangú pontozásos sikert harcolt ki magának, kemény meccseken. Így jutottak el a döntőig. Mindkettejüknek kemény feladata lesz a fináléban holnap, de az biztos, hogy látszatra egyértelműen Bence dolga lesz nehezebb, hiszen az ötödik magyar bajnokságára hajtó Hámori áll vele szemben majd - aki azonban korántsem legyőzhetetlen, s ezt nem a hurrá optimizmus mondatja velünk.

CSÜTÖRTÖKI ELŐDÖNTŐK

81 kg: Móna Imre (DVSC) - Polgár Ádám (CSÖ) nyert Móna: TKO 1. menet

91 kg: Tarnóczai Mihály (KSI) - Nagy Bence (DVSC) nyert Nagy: egyhangú pontozás

A hirtelen megírt, érzelmektől sem mentes tudósítások alább olvashatók.

MÓNA

Vártuk, Móna visszavág-e Polgárnak, aki előző nap a klubtárs Káluczot búcsúztatta a 8 között. Polgár szurkálásai eleinte Móna fedezékén csattantak, Imi pedig belharcban vélte megtalálni a siker titkát.

Meg is fogta ellenfelét, akire hamar számoltak! Remek, Imi! Móna fejre rendszeresen talált ezután is. Egy ütésbe bele is szaladt riválisa, aki láthatóan megszédült, jött a második számolás! És vége!!!! Harmadjára is megszámolják Polgárt, aki eddig bírta (bő 2 percig) a hajdúsági TERMONÁTOR ELLEN!

Imi, basszus, ez nem volt gyenge. Móna Imre pénteken DÖNTŐT vív!

A mérkőzés így írva egyszerűnek tűnt, ám egy klasszis tudása és az utóbbi időszak munkája állt mögötte (meg amit annak idején az alapoknál megtanult) - így tudott nyomasztó fölénybe kerülni Móna. Nagyon várjuk, hogy folytassa ezt, mert bár az is remek, amit idáig mutatott, de (anélkül, hogy bármi terhet raknánk rá) kívánjuk, tegye fel az "i"-re a pontot pénteken!!!!

NAGY

Tarnóczai talált először tisztán a meccsen, aztán azonban Bence sem maradt adósa. A kicsit magasabb Nagy próbált irányítani. Nem került fölénybe egyik bunyós sem egy ideig, Tarnóczai elég nagy löketeket indított el, de többnyire a levegőbe, Bence azonban szintén nem vitt be sok nagy találatot... Amint aztán felvették az üzemi hőmérsékletet, hatalmas adok-kapok alakult ki a ringben.

Bence mutatta be a képzettebb ökölvívást, ám kérdés volt, ebből mit értékelnek a bírák majd. Aztán a második menet második felébe érve Bence elkezdett ütős találatokat bevinni, s ez a menet egyértelműen az övé volt így. A KSI-s srác masszívan bunyózott, de Nagy amellett, hogy ügyesen hajolgatott, be-bevitte az ütéseit. Tisztán, nyomot hagyva a pontozókban - és ellenfelében is...

Az utolsó menetben Nagy mindent beleadva komoly rohamokat indított, s bár riválisa horgokkal veszélyeztetett, de Bence elég szépen megpüfölte riválisát, aki több ízben is bajba került. Ugyanakkor a szívós Tarnóczai kijött a nehéz helyzetből és visszatámadott - vélhetően megpróbálta kiütni Bencét, mert a pontozásban nem nagyon bízhatott. Ám Nagy - bár nagyon fáradt volt már - bírta szuflával, és ez a menet is az övé volt nálunk.

Nemes csatában, megérdemelt DVSC-siker született.


GRATULÁLUNK A KÉT DVSC-s BUNYÓSNAK! Menjetek neki az aranyérem és köztetek álló riválisnak holnap!PÉNTEK DÖNTŐK (Móna pirosban, Nagy kékben lesz)

81 kg
MÓNA IMRE (DVSC) - Lukácsy Bence (Pécs)

91 kg
Hámori Ádám (Kőszeg) - NAGY BENCE (DVSC) 

SZURKOLJUNK A 16.00 órakor kezdődő program végén, nagyjából 17.30 után harcba szálló két DVSC-snek! 

Imi, Bence, adjatok nekik!

Duma: Koppányi Szabolcs
 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: szerkesztoseg@dvscboxing.hu
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites