Kezdőlap arrow Kezdőlap arrow Férfi ob döntők: "Ősz (tél) húrja zsong, jajong, busong..."
Férfi ob döntők: "Ősz (tél) húrja zsong, jajong, busong..." Nyomtatás E-mail
Írta: Kopi   
2017. december 08.
Image
Bár nem erről szól Tóth Árpád fordítása (lásd a címben az alkotás első szavait), de bizony mi búsulásnak adtuk a fejünket, Szóval nem vagyunk jó kedvűek... Pedig örülhetnénk is, hiszen a DVSC 4 ökölvívója szépen kitett magáért a 2017-es országos bajnokságon. Ketten közülük (Tóth Ádám és Kálucz Martin) nyerték első összecsapásukat - igen meggyőzően -, majd a következőben is győzelemre álltak, de Martin végül elfogyott kissé, Ádit meg egyszerűen lepontozták Lukácsy ellen... Aztán a másik két srácunk (Móna Imre és Nagy Bence) 3-3 meccset nyert magabiztosan, így nemcsak a dobogóra állhattak fel, hanem döntőt vívtak ma. Ahol a 4. mérkőzésükön kikaptak a pontozók szerint (ezüstérem a nyakba). Tehát mégis "szomorkás a hangulatunk máma"... hogy egy másik klasszikust idézzünk. 

Szóval kezdjük elölről! 

Móna Imre meccsét "kissé" elvették tőle ma... Tán fájt hazai berkekben az, hogy van egy tökös srác, aki még mindig nem vén (huszas évei végén jár), de korán abbahagyta a bunyót (kadett Európa-bajnokként és - ifistaként elindulva a felnőttek között - felnőtt magyar bajnokként), majd mintegy 8 év kihagyás után visszatért, és módszeresen elverte a mezőnyt. Biztosan hülyén nézett ki ez, elhisszük. Aranyat meg mégse akasszunk már a nyakába Mónának, hisz hogy nézne ki...  gondolhatták. Legyen elégedett a döntőbe jutással, vagy mi... Tény, nem ütötte ki riválisát a fináléban (bár a végén ehhez is közel volt), de na... Megverte? Meg. Szerintünk...

Nagy Bence pedig - most már leírhatjuk - minimum zúzódott, de lehet, hogy törött kézfejjel vállalta a finálét (orvosi vizsgálatok várnak rá). Ma 21.45-től az m4 királyi televízióban felvételről megtekinthető majd reméljük az ő döntője is. Ahol majd érdemes észrevenni, mennyire csak egy kézzel bunyózik sok esetben. Ám Bence kajak srác, és nekiment a többszörös bajnoki címvédőnek így is ma. Mert nem akarta feladni. Illetve mert le akarta győzni a bajnokot. Szerintünk le is győzte... Na, de tudtuk előre, a tényleg nagyon jó bunyós Hámorit agyon kellett volna ütnie ahhoz, hogy megkapja a mérkőzést. Ez éppen nem történt meg... Ám Bence ma, sérült kézfejjel is nagyot alkotott. Mi tudtuk, hogy mi a baja, s ezért is jár a plusz elismerés neki.

Na, de ennyit a külső véleményekről, lássuk, edzőnk hogy értékelt (igen mértéktartóan)!

2017. országos bajnokság (dec. 08.)
PÉNTEKI DÖNTŐK

81 kg
MÓNA IMRE (DVSC) - Lukácsy Bence (Pécs) megosztott pontozással Lukácsy kezét emelték magasba (2-3)

91 kg
Hámori Ádám (Kőszeg) - NAGY BENCE (DVSC) egyhangú pontozással Hámori kezét emelték magasba (5-0)

SALÁNKI LÁSZLÓ:
- Móna Imi meccsén az első menet vékonyan elment, úgy láttam. A második és a harmadik azonban megvolt. A harmadik ráadásul olyan szinten, hogy azt hittem végig se megy. Megrendítő volt Móna Imi fölénye ekkor. Nem bíráltam a pontozók döntését, ekkor és később sem, de azt gondolom, hogy megkaphatta volna a mérkőzést. Nagy Bence döntőjében is úgy éreztem, hogy az első menet az ellenfélé volt. A folytatást azonban itt is a magunkénak éreztem. Hámori sokat ütött, de főleg a fedezéket püfölte, míg Bence tisztább fejtalálatokat ért el, sőt, megrendítő ütéseket is kapott Bence ellenfele. Azt hiszem ez a mérkőzés is inkább felénk hajlott. Ám ez már elmúlt. Történelem.


A DVSC bokszklub gratulál minden bunyósnak, aki szerepelt a 94. Papp László felnőtt férfi országos magyar bajnokságon - hiszen már ahhoz bátorság kell, hogy valaki felmenjen a ringbe a pofonokért. -, a győzteseknek meg külön. A leginkább azonban a saját ökölvívóinknak szeretnénk gratulálni, akik ezúttal sem vaktölténnyel tüzeltek. A DVSC továbbra is jelentős bázisa a magyar ökölvívásnak, ahol jó bunyósok dolgoznak nap mint nap, edzőik szakértő irányítása mellett. S ez nem öntömjénezés, csak tény... Hajrá, magyar ökölvívás!

Végeredmény a DVSC szemszögéből:

- Ezüstérem: Móna Imre (81 kg), Nagy Bence (91 kg)
- 5-8. hely: Kálucz Martin és Tóth Ádám (81-81 kg)

Edzőként Salánki László és Nagy Tímea volt csipet-csapatunk tagja.

Duma: Kopányi Szabolcs, a fotón (még a döntők előtt): Nagy Bence, Serfőző Attila (főszurkoló) és Móna Imre látható.
 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: szerkesztoseg@dvscboxing.hu
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites