Kezdőlap arrow Kezdőlap arrow Lacit kitüntették, Bencét megműtötték
Lacit kitüntették, Bencét megműtötték Nyomtatás E-mail
Írta: Kopi   
2017. december 15.
Image
Image
Salánki László
, a DVSC bokszklub vezetőedzője kiemelkedő sportedzői tevékenységéért oklevelet kapott Csáfordi Dénestől, Hajdúhadház polgármesterétől. Az ünnepi keretek között átvett elismerés után Laci elmondta, hogy meglepte a gesztus, de egyúttal bizakodva tekint a jövő elé Hadházon, ahol jó ideje gyűjti egybe a fiatal tehetségeket, akik előtt a sport által egy új lehetőség bontakozik ki életükben.

Nagy Bencét ugyanakkor hétfőn (dec. 11.) megműtötték a debreceni Kenézy Gyula Kórházban. Mint már akkor is írtuk, a nemrég befejeződött országos bajnokságon a döntőben már törött kézfejjel állt ki a sokszoros bajnok Hámori ellen, s vívott vele egy nagy meccset, egyesek szerint például le is győzte riválisát. Mindenesetre az, hogy sérülten ilyen bunyóra volt képes, nemcsak tehetségét, de szívét is pozitívan minősíti. A kiváló nehézsúlyú bokszoló elmesélte röviden, hogyan zajlott a beavatkozás, és mi várható az elkövetkező hetekben.

Nagy Bence:
- Hétfőn műtött meg Dr. Dézsi Zoltán, aki elismert szaktekintély sportsérülések kezelése terén. Kedden már haza is engedtek a röntgen és egyéb vizsgálatok után. Szerencsére nem érzek már fájdalmat, és azt mondták jól sikerült a beavatkozás. Jelenleg rögzítve van a kézfejem, amelyben az elődöntő során egy horogütés közben (nem fordítottam rá rendesen a kezemet az ütésre és rossz szögben találtam el az ellenfelet) levált a hüvelykujjam töve környékén egy csont. Már akkor éreztem, hogy ez nem lesz rendben. Most 4-5 hét pihenő következik, de szeretnék mielőbb edzeni, amint a gipsz lekerül, futni fogok vagy egy kézzel akár ütni is (ez nem lesz újdonság, hiszen Bence a bajnoki döntőben is szinte egy kézzel volt partiban kőszegi riválisával szemben - a szerk.). Egyébként a szalag is sérült a kezemben, vagyis annak is gyógyulnia kell még. Egyúttal szeretném megköszönni Sass Laci barátomnak a segítséget, aki nélkül sokkal nehezebb lett volna minden. De ő rögtön elintézett mindent, hogy mielőbb a megfelelő ellátást kapjam!

Salánki Lacinak gratulálunk mi is, még sok-sok remek eredményt és felfedezett, majd sikerrel edzett fiatal tehetséget kívánunk neki Hajdúhadházon (is)!

Nagy Bencének pedig mielőbbi, de főleg teljes felépülést!


(A 2018 év eleji Bocskai emlékverseny sajnos azonban biztos, hogy kimarad Bencének, ám most a legfontosabb a gyógyulás. Az orvos szerint teljesen rendbe fog jönni - ám azt ki kell várni.)Ű

Duma: Koppányi Szabolcs
 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: szerkesztoseg@dvscboxing.hu
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites