Kezdőlap arrow Hírek arrow Bocskai62: Egy kicsivel jobb volt a kazah srác
Bocskai62: Egy kicsivel jobb volt a kazah srác Nyomtatás E-mail
Írta: Kopi   
2018. február 08.
Image
Image
Az ökölvívásban, ha kazah valaki, s még ifi világbajnoki dobogós is volt, sok jóra nem számíthat senki... Móna azonban így is nagyon megszorongatta ellenfelét - igaz, összetörnie nem sikerült.


Sok éves kihagyás után egy remek országos bajnoksággal tért vissza Móna Imre a magyar ökölvívásba decemberben (ezüstérem). A nemzetközi szinthez azonban még dolgoznia kell - igaz, a mai meccsen a kazah korábbi ifi világbajnoki bronzérmes ellen nagyon komoly bunyót mutatott be Imi. Végigtámadta a mérkőzést. Sokat talált is. Nagy ütései is beestek többször. Ám el kell ismerni, hogy Bekzad Nurdauletov egészében véve okosan, ügyesen, taktikusan bunyózva ha szűken is, de jobb volt a mi fiunknál. Így azonban vissza lehet térni a nemzetközi porondra is! Megjegyzendő: a 81 kilós Bocskai mezőnyt látva, Móna az egyik legerősebbel találkozott rögtön az első körben - ennyit arról, hogy "hazai" pályán mennyire kedvez nekünk a sorsolás (már, ha valakinek ilyen fordult volna meg a fejében). Bizton állíthatjuk, hogy sok más öklözőt átlépett volna Imi, ám neki ez a kazah jutott. Persze ahogy Szabó Sándor klubelnök megjegyezte a végén: "nem biztos, hogy nagy baj az, ha valaki az elején egy-két fiaskóval edződik a folytatásra, s nem rögtön nagy sikerekkel indít, hiszen a tudás megvan Imiben, csak dolgozni kell még többet!"

62. Bocskai emlékverseny 1. nap
2018. február 7. szerda

81 kg
Móna Imre (HUN) - Bekzad Nurdauletov (KAZ) pontozással a kazah jutott tovább

Imi a meccs egészében nem kapott igazán nagy, megrendítő ütést. A kazah egyszerűen csak egy fokkal ügyesebben bokszolt, mint ő. Az egyes menetekben mindig hajszálon múlt - kívülről így láttuk -, hogy kié lehet az az etap. Ám Nurdauletov okosan előzte meg vagy ütötte keresztbe olykor Imit. Igaz, a DVSC bunyósa is igyekezett hasonlóan cselekedni, többször a kötélhez is szorította ellenfelét, de mint egy angolna siklott ki a kazah srác amikor meleg helyzetbe került. Pedig reménykeltő volt, ahogyan Imi jó párszor keményen megsorozta riválisát, de valahogy nem tudta végigvinni ezeket a megrendítő rohamokat. Persze ez az ellenfélen is múlik, hogy az mit enged meg. A közönség "Móna! Móna!" kiabálással hajtotta előre Imit, akinél a kezdeményezéssel nem is volt gond. majd letolta ellenfelét olykor a ringből. Ám a képzett kék mezes kazah annál jobb volt, mintsem ezzel elintézhesse.

Image
Image
A magassági főlényben lévő Nurdauletov megérdemelten jutott tovább, ám Móna Imre bebizonyította, hogy ha nem 1-2 hónapokat készül egy nagyobb, komoly versenyre, akkor értéke lehet a magyar ökölvívásnak.

MÓNA IMRE:
- Erősnek nem mondanám a kazah srácot, inkább ügyesnek. Illetve eltalált vagy kétszer éppen az ütésem közben a bordámon, amitől beszorult kicsit a levegő. Nem tudom mennyire volt ez tudatos tőle, de jó ütemben talált el. S ha nem is fogott meg ezzel, de óvatosságra intett. Amikor próbáltam ütni a jobb horgot figyelnem kellett, nehogy megint betaláljon közben. Egészében véve kikaptam. Ügyes srác volt, Én meg két hónapot készültem erre. A magassága valamennyire hátrány volt nekem, igen, hiszen mégiscsak hosszabb karral tudott ütni, de nem igazán foglalkozok ezzel. Megszoktam már, hogy általában magasabbak nálam a súlyomban lévők. Igazából előzetesen én azt gondoltam, hogy nyerni tudok, de amit tudtam kibokszoltam magamból ez ellen a srác ellen. Ennyire volt elég most a kellemetlen kazah ellen.

SALÁNKI LÁSZLÓ:
- Szerintem Imi próbálkozott, és ő az a típusú versenyző, aki nyerni akar mindig, bárki ellen. Ám szerintem az első menet egyértelműen a kazahé volt. Nem találtuk az ütőtávot. A második szorosabb volt. Voltak jó pillanataink, az ütőtávot már kezdtük megtalálni. Ez billenhetett volna felénk is akár. A harmadikban szintén ezt láttam, de kicsivel jobb volt a kazah a meccs egészében. Az országos bajnokságra berobbantunk decemberben másfél hónap felkészüléssel - 8 év kihagyás után. Ám itt a nemzetközi szint egy másik sztori. Ide jó sok meccsel lehet felkészülni. Folytatjuk a munkát. Jó lesz Imi, ahogy megyünk előre!


CSÜTÖRTÖKÖN Tóth Ádámért szoríthatunk a Bocskain, aki a 75 kilósok között lép ringbe. Pontosabban holnap tudjuk meg, mikor kezdi a meccsét a cseh Milos Bartl ellen a legjobb 4 közé jutásért.

Fotó, duma: Koppányi Szabolcs
 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: szerkesztoseg@dvscboxing.hu
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites