Kezdőlap arrow Hírek arrow Bocskai62: Ádival kibabráltak, Timit köszöntötték
Bocskai62: Ádival kibabráltak, Timit köszöntötték Nyomtatás E-mail
Írta: Kopi   
2018. február 08.
Image
Image
Szoktuk mondani, hogy a nagy csapások csak erősítik a jellemet... Hát egy kicsit unalmas ez a szlogen. Ám ha igaz, akkor biztos, hogy Tóth Ádám, a DVSC 75 kilós ökölvívója a Bocskai versenyek alatt annyit erősödött lélekben, hogy csuda. Tavaly egy kínai ellen, most egy cseh srác ellen vették el a meccsét. Szerintünk. Ez az "ennek adok, attól elveszek" módi a verseny pontozásai során nem király... Érti aki érti. Talán nem véletlen, hogy bunyós, edző egyaránt igen radikálisan nyilatkozott a meccs után (olvasd lejjebb...)

A meccs után örömteli pillanatok is jutottak nekünk. Nagy Tímeát köszöntötte Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, Nagy Anett, a MÖSZ főtitkára, valamint Szabó Sándor, a DVSC bokszklub elnöke és Szabó Ildikó, a DVSC klubvezetője 30. születésnapja alkalmából, a ringben. Vele volt Hanna Olimpia, a fél éves lánya, valamint párja, Salánki László is.  PÉNTEKEN Timiért szoríthatunk a 14 órakor kezdődő program 6. párjában - szintén egy cseh ellenféllel szemben... (Debrecen, Oláh Gábor utca). Timi megérdemli, hogy 2008 után ismét rangos nagy versenyen Debrecenben bokszolva hatalmas buzdítást kapjon!!!

75 kg
2018. febr. 8. Debrecen

Tóth Ádám (HUN) - Milos Bartl (CZE) pontozással nyert a kék sarok

A találkozó elkezdődik, Ádi kirobban a piros sarokból. Ráveti magát ellenfelére, aki azért nem könnyű falat. a DVSC-s fiú agilis, akaratos. irányít. Jókat üt. Bartl sem marad adósa, de azért a mérleg erre billen, felénk. Igaz, a cseh srác testre mért felütései pokoli erővel puffannak Ádi karján, könyökén, néha az oldalán. Ám Ádi bírja a gyűrődést, nem törik meg.

A további menetek koreográfiája az, hogy nem kíméli egymást a két bunyós. A közönség jól szórakozik, s néha egy kis puhatolózás mellett igen támadó bokszot mutatnak be a felek.

Image
Image
Megrendítő ütést nem kap egyik sem, és el kell ismerni, erős ellenfél a cseh bokszoló. Ádám a második menet kisebb visszalépése után a harmadikban nagy hajrát nyit, ütős meccset tapsol végig a közönség.  

Eredményhirdetés. A szpíker gyors ítélet hirdet, bár várna kicsit vele! Fájdalmas, ahogyan egyből az arcunkba kapjuk, minden hezitálás nélkül, hogy the winner in the blue corner... aha, mi van??? Bartl keze a magasban, örül. Hát, naná! Ádi a földet nézi, rá van írva (kimondom én helyette): elmentek ti a.... oda. A cikk írója legalábbis erre gondolt volna akkor és ott.

Tény, hogy Bartl nagy harcos és Ádi nem mosta le, ezt egy szóval se mondtuk, de a meccset simán megkaphatta volna. Idézzük Salánki László edzőt egy mondat erejéig: "Nem azt mondtam, hogy adjanak ide nekünk kamu meccseket, mert itthon bunyózunk, de amit megnyertünk azt azért Debrecenben igen..."

Össze is foglalta a tréner sokak véleményét: ez egy ilyen sportág, ahol ha nem csapod agyon ellenfeledet, lepontozzák a mutatványodat. És bizony tudjuk jól, sok helyen működik a hazai pálya. Ám az, hogy Debrecenben nem először baszkurálnak ki helyi bunyóssal, az elég fura.

TÓTH ÁDÁM:
- Kihoztam magamból amit tudtam. Igyekeztem nyomás alá helyezni a cseh srácot, de ez inkább az ő boksza volt, ez nálam változtatás volt. Ám az első és a harmadik menet szerintem simán megvolt. Megpróbáltam mindent, de nem... nem tudom. Őszintén? Ami most érzek? Azt, hogy elegem van ebből...

SALÁNKI LÁSZLÓ:

- Azt gondolom, hogy Tóth Ádám képzettebb bunyót mutatott, mint cseh ellenfele. Sőt, talán még jobban is akartuk a sikert. Nagyon jó közönségmeccset produkáltunk, régi öreg edzők a lelátón kifütyülték az eredményt. Nálam az első menet egyértelmű volt. A második, mivel szigorú vagyok magunkkal, azt mondom elment, de az sem nagyon. A harmadikban megint mi voltunk a jobbak, tiszta találataink voltak. Ennek ellenére 5-0-s vereséget szenvedtünk. Itthon. Ádival nem először teszik ezt.

Fotó, duma: Koppányi Szabolcs
 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: szerkesztoseg@dvscboxing.hu
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites