Kezdőlap arrow Hírek arrow Bocskai62: Timi kiküzdötte, hogy az ő kezét emeljék magasba
Bocskai62: Timi kiküzdötte, hogy az ő kezét emeljék magasba Nyomtatás E-mail
Írta: Kopi   
2018. február 09.
Image
Image
A Bocskai emlékverseny harmadik napján, pénteken Nagy Tímea szoros mérkőzésen, szó szerint megszenvedett a sikerért. A cseh Schmoranzova alacsonyabb, ám mozgékonyabb, kellemetlen ellenfél volt - látszott, hogy korábbi Eb-érmeit nem a szél hordta össze. Timi pedig még - edzője, Salánki László szerint - a tavaly nyári szülése óta 40%-os szinten van - önmagához képest. Ezzel a győzelemmel Timi bekerült a szombati döntőbe, ahol klubtársa, Pallás Szimonetta vár rá a 75 kilósok mezőnyében. Ne feledjük el Nagy Angélát sem! Ő is döntőzik holnap, mégpedig a pénteken a vecsési Szűcs Szabinát legyűrő angol Crystal Barker ellen (57 kg). Komoly meccs lehet ez köztük.

Bocskai 62
női 75 kg, elődöntő
2018. febr. 9. Debrecen

Nagy Tímea (HUN) - Martina Schmoranzova (CZE) nyer a piros sarok pontozással

NAGY TÍMEA:
- Úgy kezdődött a meccs, hogy meglepődtem, mivel már bunyóztam a lánnyal, de nem emlékeztem rá, hogy fordított alapállású. Kicsit át kellett rendezni a mozgásomat, ami picit megfogott eleinte. Az első menetben még nehezen találtam rá, a másodikban jobban ráéreztem, a harmadikban meg mindketten már az eredmény után mentünk, próbáltunk jobban hajtani. Azt, hogy alacsonyabb volt, előnyként éltem meg, de azt, hogy mozgékonyabb, természetesen nem. Egyelőre még nem tudok olyan fürge lenni, mint voltam a szülés előtt. Erőben jobb voltam, remélem, hogy meg is tudtam mutatni. Igazából technikailag többet vártam magamtól, szoros meccs volt. Ami a kondimat illeti, rendben volt, sőt, ez nem volt egy igazi iram meccs, szóval bírnom is kellett. Amikor nemrég Szerbiában bunyóztam, ott az ukrán lány ellen, akit legyőztem, jóval nagyobb volt az iram. 

Image
SALÁNKI LÁSZLÓ:
- Az első menet szerintem simán megvolt - de a pontozóknál, ha jól tudom nem, ez meglep. A második menetet talán a cseh lány vitte. A harmadikban is szoros volt, de egészében véve szerintem jogosan nyertünk. Timi előtt egy kemény év van, a szülés ugye nyáron volt, ráadásul utána egy műtétre volt szükség, ami nem magyarázkodás, de tovább hátráltatta a gyógyulását. Ez a fél év vagy akár az egész év rámegy majd arra, hogy teljes mértékben visszatérjen Timi. Amúgy az ütései sebessége még hagyott kívánnivalót maga után, de szerintem egy 40%-os állapotban van, ám így is csinált jó dolgokat, leforgások, visszatámadások, viszont hibából is volt még bőven, amit ki fogunk szépen javítani a jövőben.

Timi meccsére jó felvezetés volt, ahogy a sötétben, fényektől kísérve bevonult, a lelátó előtt elmasírozva pedig hallhatta, láthatta, érezhette a szurkolók szeretetét. A meccsen aztán egy nagyon ruganyos, egyúttal kemény, harcos cseh hölgyet kapott. Mindketten rendelkeznek Eb-érmekkel, s meglátszott a mérkőzés alakulásán is, hogy Timinek ez a meccs a jelenlegi állapotában kutya nehéz lesz.

Taktika és harcosság keveredett a két tapasztalt bokszoló csatájában. A cseh bunyós bátran beugrált Timihez, és jól fogadta a támadásait. Amikor azonban Timi meglódult, hosszú karjaival többször talált, mint nem. Emellett voltak kevésbé látványos találatai is, amiket bemaszatolt Schmoranzova orra alá. Kérdés persze, hogy mit értékelnek a pontozók.

Nos, esetünkben Timit értékelték, hiszen bár nagyon szoros volt a meccs, de őt hozták ki győztesként - reméljük ez további lökést ad neki, hogy a szülés után igen hamar elkezdett sok munka megéri. Meg még ami ezután jön majd...

Szombaton a döntőket 17.00 órától kezdik, egyelőre nem tudjuk, hogy NAGY TÍMEA, PALLÁS SZIMONETTA és NAGY ANGÉLA hányadik párban lesz, de amint kiderül megírjuk

Hajrá, lányok!

Duma, fotó: Koppányi Szabolcs
 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: szerkesztoseg@dvscboxing.hu
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites