Kezdőlap arrow Hírek arrow Bocskai62: Nagy Timi 30 évesen bajnok, Angi, Szimi ezüstérmes, a DVSC a legjobb
Bocskai62: Nagy Timi 30 évesen bajnok, Angi, Szimi ezüstérmes, a DVSC a legjobb Nyomtatás E-mail
Írta: Kopi   
2018. február 10.
Image
Image
Még jó, hogy nem tanácsolták el anno, 12 éve Nagy Tímeát a dokik (akarták), így még mindig bunyózik, és most például megnyerte a 2018-as Bocskai emlékversenyt. Csapattársa, Pallás Szimonetta remekül helytállt ellene a 75 kg-os fináléban, nagy dicséret illeti őt is. Nagy Angéla az 57 kg-ban egy nagyon jó angollal vívott kőkemény meccset, s maradt alul egy picivel a pár éve ifi világbajnoki érmes ellen. A csapatok között a legjobb magyar egyesület a DVSC lett (1 aranyérem, 2 ezüst, 1 legjobb 8 és 1 legjobb 16 közötti helyezés)

62. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny, 4. nap DÖNTŐK
2018. febr. 10. Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportkomplexum

NŐK

57 kg
Image
Image

Nagy Angéla (HUN) - Crystal Barker (ENG) pontozással nyer a kék sarok

75 kg

Pallás Szimonetta (DVSC) - Nagy Tímea (HUN) pontozással nyer a kék sarok


Az 57 kilós hölgyek döntőjében Nagy Angi nem szeppent meg a nevesebb, magasabb angoltól. Ahogy telt az idő, egyre inkább lovalta bele magát a csatába, és mivel addig nem tudott nagy fölényt kialakítani riválisa, nem lehetett biztos benne, hogy övé lesz a mérkőzés. Persze azért a brit lány látszott egy kicsivel jobbnak, de tényleg csak egy picikével. Ezt mutatja az is, hogy a pontozók közül voltak olyan semleges bírák, akik a második vagy a harmadik menetet a mi l
Image
ányunknak adták. Angi, ha rámenősebb, még kellemetlen helyzetbe is hozhatta volna Barkert. Ám így, hogy nem volt meg benne az a gyilkos ösztön, hogy rászálljon és gyötörje folyton ellenfelét, a brit hölgynek adott teret a kibontakozásra - abban meg még előrébb tart Barker. Ezzel együtt is dicsérjük meg Angit, aki 18 évesen remekül mutatkozott be a felnőtt mezőnyben (Szerbia viadala után másodjára).

A 75 kilós finálé nem házi szalonremit hozott - szerencsére. Persze kinyírni nem akarta egymást Nagy Timi és Pallás Szimi, de igyekeztek becsülettel megkeseríteni a másik életét. Szimi eleinte kevesebbet, aztán már egyre többet veszélyeztetett a meccsen. Tiszta ütései is voltak. Ezzel együtt Timi uralta a találkozót. Bár Szimi kellemetlenkedett többször is, de azért az irányítást Timi nem nagyon adta ki a kezéből. Odacsaptak rendesen a csajok, és végül papírforma végeredmény született. Szép volt Timi, Szimi!SALÁNKI LÁSZLÓ: 
- Ami Nagy Angéla döntőjét illeti az angol ellen, szerintem ezen a meccsen most verhető ellenfél volt, ám talán a hazai közönség miatt vagy a sok néző miatt, de nem pattant ki úgy belőle minden, ahogy szokott. Ám ő első éves felnőtt, ám ha jobban meghallgatja amit mondok, még több esélye lett volna. Hiszen a második támadásokat nem indította el (nem tolta rá az elsőre a következőt, amikor volt rá alkalma - a szerk.), s igazából olykor egy kézzel bokszolt. Így is voltak szép pillanataink, az ifi vb bronzérmes már 22 éves angol lány ellen. Ha kitartó lesz, egy-másfél éven belül a felnőttek között is lesz keresnivalója nemzetközi szinten is. Sok munka és meccs kell ehhez. Szerbiában nagy meccset vívott egy kazah ellen, aki láthatólag meg is lepődött azon, hogy ez a kicsi lány már nem is olyan kicsi lány, sem ütőerőben, sem technikailag. S most is bizonyított. A Timi és Szimi döntőjéről annyit, hogy úgy érzem Timi fokozatosan jön fel a szülése óta, de még nem az igazi, azt hittem kicsit gyorsabban fog visszatérni úgymond. Ám ahogy korábban is mondtam, ez az év vélhetően még rámegy erre a visszarázódásra. A döntőben kemény meccset vívtak a lányok, Szimi és Timi is. 

NAGY TÍMEA: 
- Kicsit fáradtan mozogtam, de maga a meccs beillett egy jó döntőnek. Szimi megdolgoztatott. Nyerni akartunk mindketten, de azért annyiban érződött, hogy klubtársak vagyunk, hogy például, ha lecsúszott a fejvédő, nem ütöttem oda egyből, hanem megvártam, míg megigazítja és fordítva. Ezt egy teljesen idegen riválissal szemben nem biztos, hogy így csináltuk volna. Ha a szülés óta nézzük, volt ugye az országos bajnokság, ott magam mércéje szerint elég gáz voltam még. Aztán januárban Szerbiában már sokkal jobban mozogtam. Akkor még további 5 kilót is le kellett adnom. Ám mostanra kezdek összeállni. h ezt a súlyt tudom tartani, össze lehet szedni magamat teljesen idővel. Ez az év rámegy a formába hozásra. A távolságokat nehezen érzem még a meccseken. ám ehhez sok mérkőzésre lesz még szükségem, hogy rendbe rakjam. 

PALLÁS SZIMONETTA:
- Nem, valóban nem volt házi döntő jellegű a finálénk Timivel. Nem is akartuk, hogy az legyen. Igazából nagyon jól éreztem magam a ringben. A mozgásommal elégedett voltam. Sokkal jobban ment, mint tavaly. Sokat készültem is rá. Ha az őszi időszaktól nézem, úgy érzem lépegetek előre folyamatosan. Viszont van hova fejlődnöm még, ám előre nézek csak.

NAGY ANGÉLA:
- Igen, valóban szorosnak éreztem én is a meccset az angollal. Előzetesen még erősebbnek hittem őt ennél, de azért így is kemény volt. Most már, hogy eltelt pár perc a döntő óta (akkor eltört a mécses Anginál egy kicsit, pedig nincs miért - a szerk.) úgy érzem, hogy büszke vagyok magamra, mert egy rutinosabb, fejlettebb lánnyal bokszoltam egy ilyen mérkőzést. Az elején próbáltam felvenni a ritmust, de fokozatosan jöttem fel. A közönség buzdítását köszönöm, de igazából a meccs alatt már alig érzékelem a külső hatásokat. Ami a legnagyobb pozitívum számomra, hogy első éves felnőttként megálltam a helyem egy ilyen riválissal szemben. Ami pedig a legkevésbé tetszett, az, hogy lehettem volna dinamikusabb, mehettem volna még többet előre és kezdeményezhettem volna többször. 

Az éremátadó ünnepségen Szabó Sándor, a DVSC klubelnöke is részt vett, a medáliákat akasztotta a dobogósok nyakába.  S mint írtuk, a végén derült ki, hogy a DVSC lett a legeredményesebb magyar klub a 62. Bocskai emlékversenyen.

Fotó, duma: Koppányi Szabolcs
Képgaléria az egész tornáról: hamarosan.
 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: szerkesztoseg@dvscboxing.hu
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites