Kezdőlap arrow Kezdőlap arrow Döntőt ért a jobb közelharc (Bernáth ma bunyózik egy orosszal)
Döntőt ért a jobb közelharc (Bernáth ma bunyózik egy orosszal) Nyomtatás E-mail
Írta: Kopi   
2018. április 25.
Image
Image
Egy grúz, majd egy lengyel után ír ellenfelét is legyőzte Bernáth Attila az Olaszországban zajló ifjúsági Európa-bajnokságon, így ma, április 26-án döntőt vív egy orosz fiú ellen. Az ír elleni keddi csatáról részletesebben teljes anyagunkban olvashattok (edzői nyilatkozattal egyetemben). Gratulálunk Attila! (Az első fotó a közvetítésből kimentve, a másodikat Alvics Gyula rakta fel a facebookra.).

SALÁNKI LÁSZLÓ: - Láttam a meccset, amelyen annak ellenére, hogy magasabb volt az ír srác erőben is felvette a versenyt Attilával, ami ritka ebben a súlycsoportban. Nagyon kemény mérkőzés volt. Az első menet nálam megvolt, a második az szorosan alakult, de a harmadik nálam megint Attiláé volt. Láttam, hogy az írek úgy gondolták övék a győzelem, de én nem így gondolom. A döntőben egy nagyon ügyes orosz következik, aki annyira nem erős, de borzasztóan technikás, váltogatja az oldalakat, megy előre. Nehéz lesz.

Az elődöntőben az említett orosz fiú (Dimitri Batyay) kemény csatát vívott a hazai versenyzővel (Massimo Spada), akit végig nyomás alatt tartott és megérdemelten nyert ellene. 

Ahogy kívülről láttuk Bernáth Attila mérkőzését (ifjúsági Európa-bajnokság, 49 kg):

A mi elődöntőnkben Bernáth Attila az ír Jude Gallagher ellen bokszolt. Ellenfele beugrós ütésekkel, biztos fedezék mögül bunyózott eleinte, amire Attila válaszolgatott az első menetben. Látszott, hogy két jól képzett öklöző találkozik. A menet végét jól megnyomta Bernáth, s felpörgette bunyóját - kellett is, mert kívülről úgy tűnt még mindig nem üt annyit, mint lehetne, ez pedig korábban elhangzott építő jellegű kritikaként vele kapcsolatban. A második menetben egy igen fürge, a fáradtság jeleit nem igazán mutató írt láthattunk a ringben, aki többször próbálkozott, mint Attila. A mi fiunk felütésekkel operált főleg, ám ezekhez közel kellett kerülni a riválishoz. Néhány így is beakadt, s ez jó hatással lehetett a pontozókra, mert elég látványosan megrezdült a feje a másiknak... A meccs ezen szakaszában inkább Gallagher jött előre, míg Bernáth feltartó ütésekkel igyekezett megtörni lendületét. Látszott, ha közelharcra került sor, abban jobb volt Attila. Mint ahogy az is feltűnő volt, hogy elég sok ütése zúgott el a levegőbe mindkét fiatalnak - ez pedig fárasztó tud lenni hosszú távon. A harmadik menetben Bernáth agilisan robbant ki a sarokból, ugrált, sokat mozgott, igyekezett megzavarni az ír srác tervezett támadásait, és az ütéseit sem tartalékolta immár. Aztán az ír kijött ebből a számára kellemetlen helyzetből, s onnan ismét kiegyenlítettebbé vált a meccs. Magabiztosnak tűnt Gallagher, míg a találkozó végét ismét megnyomta Bernáth. Érdeklődve vártuk, miként döntenek a pontozók. 

Mint az egyik mellékelt képen láthatjuk, végül 5-0-val kapta meg a mérkőzést Bernáth, és várhatja a mai (szerda délután valamikor) DÖNTŐT az orosz Batyay ellen.


Szép volt, Attila, hajrá az orosz ellen!
 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: szerkesztoseg@dvscboxing.hu
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites