Kezdőlap arrow Kezdőlap arrow Kövesd ÉLŐBEN: MA 18.00-tól Bernáth Attila az aranyért küzd
Kövesd ÉLŐBEN: MA 18.00-tól Bernáth Attila az aranyért küzd Nyomtatás E-mail
Írta: Kopi   
2018. április 25.
Image
Image
Az olaszországi Roseto degli Abruzziban a döntők napja következik ma (április 26.) az ifjúsági Európa-bajnokságon. Bernáth Attila (klubja a DVSC), a magyar válogatott egyetlen finalistájaként várja a rajtot, hogy megküzdjön az orosz Dimitri Batyay-val a 49 kg-osok aranyérméért. ÉLŐBEN IDE KATTINTVA lehet a majd a nap folyamán megadott linken nézni a meccset , amely a 18.00 órakor kezdődő program NYITÓMECCSE lesz, vagyis egyből a mi srácunkért szoríthatunk!

///A két fotón látható, hogy a kis Szocsiból, aki az első kép elkészültekor még alig nőtt ki a kesztyűjéből, de mostanra egy már-már érett bokszoló vált. Ám, ahogy az olimpiai bajnok Gedó Gyuri bá mondta, hogy még egyet lépve nem bunyós, nem bokszoló, hanem ÖKÖLVÍVÓ váljon belőle, oda éppen az ilyen nagy döntők vezethetnek - na, meg a rengeteg meló és kitartás.///

Hajrá, Attila, nehéz lesz, de csapd le az oroszt!

Megtörni az oroszok uralmát!

Érdekesség, hogy ma ugyebár 10 döntőt rendeznek a fiúknál (a klasszikus, felnőtteknél is meglévő súlycsoportokban, a legkisebb 49 kg-tól a +91 kg-ig), s ezek során a legtöbb finalistát - mily meglepő - az oroszok adják, szám szerint 7-et. Mögöttük a házigazda olaszok és az angolok 3-3-at, míg az ukránok és az azeriek 2-2-t. A magyarokhoz hasonlóan az írek és a fehéroroszok is szurkolhatnak 1-1 döntőbe került versenyzőjükért.

Az orosz Batyay idén jó formában van, hiszen a rangos litván nemzetközit tornát (Danas Pozniakas) megnyerte márciusban, de nem verhetetlen ő sem, hiszen a Komsomolsk Kupán egy üzbég még a torna elején legyűrte őt. Szóval legyünk mi is üzbégek, ha az kell :)! Meg persze Bernáth Attila sem éppen egy nyeretlen kétéves, mivel amellett, hogy tavaly már döntőt vívott itt, az ifi Eb-n (akkor egy grúz állt az útjában az aranyérem felé), idén megnyerte az Énekes emlékversenyt, majd Podgoricában ezüst, a Bornemissza emlékversenyen meg egy bronz lett a jutalma (előbbin egy szerb, utóbbin egy kazah volt, akit jobbnak láttak a pontozók nála). Az viszont biztos, hogy a hazai, hajdúhadházi és debreceni edzések mellett a sok válogatottal való felkészülés, és a nemzetközi mérkőzések, amelyeken egyre több tapasztalatot szerzett, kezdenek beérni.

Mindenesetre a fenti felsorolásból kiindulva kérdés, hány orosz érdekeltségű döntőben tudják ellenfeleik lenyomni őket ma, ám nem kérdés, mi azt akarjuk, hogy ha csak egy esetben páholnak el ma egy oroszt, az a 49 kg-os aranycsatában történjen meg!!! Nyerd meg, Szocsi!
 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: szerkesztoseg@dvscboxing.hu
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites