Kezdőlap arrow Kezdőlap arrow Ifi Eb: ARANYFIÚ: BERNÁTH ATTILA
Ifi Eb: ARANYFIÚ: BERNÁTH ATTILA Nyomtatás E-mail
Írta: Kopi   
2018. április 25.
Image
Image
...aki utolsó meccsén úgy legyújtotta az oroszt, hogy már sajnáltuk a srácot.

Az idei ifi Eb döntőjében egy vélhetően még sokszor felemlegetett verést mért a DVSC bunyósa orosz riválisára, akinek - ilyet sem nagyon írtunk még le magyar-orosz bokszmeccs kapcsán - sansza sem volt a hajdúhadházi tehetség ellen. Egy grúz, majd egy lengyel, az elődöntőben pedig egy ír bokszoló sem tudta megállítani Attilát, s végül az orosz is kapitulált (kétszer számoltak rá, az orvos többször kezelte). KÉPGALÉRIA IDE KATTINTVA!!!

 

Ifi Európa-bajnokság 49 kg DÖNTŐ

2018. ápr. 26. Roseto degli Abruzzi (Olaszország)

 

Dimitri Batyay (orosz) - Bernáth Attila (magyar, DVSC) 0-5

BERNÁTH ATTILA gyorsnyilatkozat: - A döntőben nagyon jól éreztem magam végig mérkőzés alatt. Ám az egész tornát nézve nekem az első meccsem, vagyis a grúz srác elleni volt a legnehezebb. Hogy milyen Európa-bajnoknak lenni? Elmondhatatlan! 

 

SALÁNKI LÁSZLÓ: - Valamit nagyon befigyelt az orosz srác, mert az egész meccsen az történt, amit Attila akart. Voltaképp mindenben jobb volt riválisánál, egy percig nem volt kérdéses a győzelme. Én ennyire megverni oroszt magyartól még nem láttam. Attila fejben, taktikában is fölé nőtt. Igazából az, hogy kétszer számoltak az oroszra, sok mindent elmond a mérkőzésről. Behúzta Attila!

 

A meccsnek úgy mentünk neki, hogy lesz ami lesz, bíztunk benne, hogy Bernáth Attila kibokszolja magából amit tud, aztán az hátha elég a sikerhez. Hisz tudtuk, egy orosszal bokszol, az meg sosem nekünk áll alapból. Nos, Attila úgy lecsavarta Batyay-t, hogy csuda!

 

Image
ELŐSZÖR

 

Az első menetben jól nyitott Attila, pattogott, jól jöttek ki az ütései a hosszabb kezű és valamivel magasabb orosz ellen. Bernáth kontrái is jók voltak, de azért ekkor még az orosz fiú is találgatott. Szorosnak tűnt a menet, de a hajrát Attila megtolta, pár komoly taslit is elhelyezett ellenfelén.


MÁSODSZOR

 

A második menet volt amely teljesen megnyugtatott minket. Azt addig is láttuk, hogy van keresnivalója Salánki László tanítványának riválisa ellen. Ekkor azonban rátett egy lapáttal. Nagy adok-kapok vette kezdetét eleinte, de az orosz főleg a kesztyűt püfölte, míg Ati többet talált. Aztán egyszer villámgyorsan szájba verte ellenfelét, ami után számoltak az oroszra, aki ettől begurult, és nem értette miért történik mindez. Ám Attila nem ijedt meg a rárohanó ellenféltől. Ismét bepancsolt neki párat, az orosz pedig végül kifordult, rá a kötélre - nem hittük, de pihennie kellett... atya ég, Attila leveri? Akár... :) Főleg, hogy ismét számoltak az oroszra, akit először a mérkőzésvezető kezelt zsebkendővel (vérzett), majd a doki is.

 

HARMADSZOR

 

A harmadik menetben a MAGYAROK!!! rigmus, később a RIA, RIA, HUNGÁRIA!!! zúgott a lelátóról - nem volt egyedül Attila... Az oroszhoz ismét orvost hívtak, aki azonban rendületlenül támadott, hisz neki itt nyernie kellett. De nem ma!!! Szocsi olykor extázisban ütötte, ráadásul nemcsak úgy bele a vakvilágba, hanem rendesen megkóstolta Batyay-t többször is. Az orosznak és stábjának vélhetően ekkorra végleg leesett, hogy itt egy kőkemény magyar fiú mozog vele szemben, aki rendesen elveri a port rajta ebben a döntőben. Attila egy ízben majdnem szó szerint leütötte őt, de az orosz bírta a gyűrődést. Ám ezzel sokra nem ment.

 

Az eredményhirdetést egészen nyugodtan várhattuk, egyúttal az öröm miatt izgatott állapotban, hiszen tudtuk, mindjárt fel fogják emelni a kék mezes srác kezét. Az pedig BERNÁTH ATTILÁÉ volt.

 

NÉZZÜK MEG ÚJRA!

 

Így is lett. Tyűűű, gyerekek, mekkora meccs volt! És mekkora győzelem! Aki még nem látta IDE KATTINTVA  visszanézheti! (Attiláé volt a szerda 18.00 órai program első meccse (49 kg).


Bernáth Attila a 2017-es ifi Eb ezüstje után másodéves ifiként egyet lépett előre, 2018-ban már ő állhatott fel a dobogó legmagsabb fokára, aranyérmes, Európa-bajnok lett.

 

Gratulálunk Attilának, Salánki László edzőnek (Nagy Tímea is dolgozott vele persze), meg a válogatott trénereinek: ezen a viadalon Törteli Ferenc és Alvics Gyula állt a szorító sarkában. 

 

 

Duma: Koppányi Szabolcs

Fotó: a közvetítésből kimentve, illetve 1-2 az EUBC facebook oldaláról leszedve. 

 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: szerkesztoseg@dvscboxing.hu
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites