Kezdőlap arrow Kezdőlap arrow Női Eb: Nagy Timi ma este!
Női Eb: Nagy Timi ma este! Nyomtatás E-mail
Írta: Kopi   
2018. június 09.
Image
Eljött a napja, hogy Nagy Tímea is szorítóba lépjen a szófiai női Európa-bajnokságon. Ma, szombaton az esti, magyar idő szerint 17.00 órakor kezdődő programban vív meg Timi az ukrán Mariya Borutsával, mégpedig a 11. párban. A tét a legjobb 4 közé kerülés.

ÉLŐBEN IDE KATTINTVA  követhetitek majd Timi meccsét. (A fotón a magyar csapat, bal szélen a Timi-családdal). 

Néhány érdekesség a bunyósokról!

A 178 cm magas Nagy Timinek, aki augusztus 2-án lesz 30 éves idén van egy Montana Belt tornán elért ezüstérme Franciaországból, ahol a riói olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok holland Nouchka Fontijn állta útját csupán. Előtte azonban brazil és francia ellenfelet lépett le simán Timi. Az idei Bocskai-emlékversenyen aranyérmet szerzett, míg Szerbiából (nemzetközi női torna) ezüstéremmel tért haza - ott egy kazah hölgy, Fariza Shaltay volt az akadály a jó fél évvel azelőtt szült Timi és az arany között. Tavaly Timi decemberben már megnyerte a magyar bajnokságot - rekord idő alatt felkészülve a viadalra a szülése után. Korábbról meg tudjuk jól, hogy kétszeres világbajnoki és Eb-bronzérmes Nagy Tímea. Akinek nagy álma, hogy odaérjen a 2020-as olimpiára, Tokióba. Edzője, Salánki László most is vele van Szófiában, akárcsak kislánya, Salánki Hanna Olimpia.
 
Az ukrán Borutsa 7 évvel fiatalabb Timinél, hiszen még csak 23 éves lesz most június 14-én. Ugyanolyan magas, mint a mi versenyzőnk, és példaképe naná, hogy az egyik Klicsko fivér, Vladimir (na, meg a legendás Roy Jones Jr.). Az ökölvívást saját bevallása szerint 2010-ben kezdő Borutsa ukrán nemzetközi bajnok, tavaly pedig a balkán tornán állhatott dobogóra, míg az ukrán nemzetközi kupát megnyerte, akárcsak hazája bajnokságát. Tehetségét mutatja, hogy már 17 évesen bronzérmes volt a felnőttek között Ukrajnában. Előtte, 2013-ban az ifi világbajnokságon a 9. helyig jutott, igaz, a megaklasszis amerikai Claressa Shields-től kapott ki második menetes TKO-val. Az azt megelőző évben, első éves ifiként viszont az Eb-n korosztálya 2. legjobbja volt a kontinensen. Juniorként pedig 6. helyezést ért el a 2011-es korosztályos vb-n.

KI KÖVETKEZHET, HA...?

A mai Nagy-Borutsa meccs győztese a román Ionela Nane és az ír Lauren Price mérkőzésének nyertesével találkozik két nap múlva, június 11-én - immár a döntőbe kerülésért (a döntő 12-én lesz amúgy). Mindkét hölgy fiatalabb Timinél, 25 és 24 évesek. Nane román bajnok és egy bolgár nemzetközi tornán 5. helyezést tud felmutatni a közelmúltból - na, meg azt, hogy ő már bunyózott ezen az Eb-n, hiszen tegnap megosztott pontozással győzte le török riválisát, s lépett tovább. Price jóval nagyobb név. Ő idén már a nemzetközösségi játékokat megnyerte, 2011-ből (17 évesen) és 2016-ból pedig Európa-bajnoki bronzérmes, tehát nem akárki. 

Ma tehát magyar idő szerint a 17.00 órakor kezdődő kora esti program 11. párjára koncentrálunk. Nagy Timi (kb) este 7 óra előtt nem valószínű, hogy szorítóba lép, de tudjuk jól, néhány gyors KO vagy TKO és máris felpörög a program.

Hajrá, Timi!
 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: szerkesztoseg@dvscboxing.hu
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites