Kezdőlap arrow Kezdőlap arrow Ifi vb: Ma 17 órától a 2. párban bunyózik az ÖRDÖG!
Ifi vb: Ma 17 órától a 2. párban bunyózik az ÖRDÖG! Nyomtatás E-mail
Írta: Kopi   
2018. augusztus 23.
Image
Image
Az "A" jelű ringben (BUDAPEST, Duna Aréna) az 1. meccs egy kazah és egy algériai között zajlik majd 17.00 órától, vagyis, ha őket látjátok már nem kell sokat várni és jön BERNÁTH ATTILA, valamint az orosz Dimitri Batyay (az Eb-döntő visszavágóján!!!). Vagyis ma, aug. 23-án nagyjából 17 óra után kicsivel a DVSC bunyósa a 16 között összecsap az orosszal. Nem írunk semmi mást erről, hiszen csak nyerje meg valahogy Attila!!! Nem lesz egyszerű! Nagyon nem!

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÉRT KATT IDE!!!

A tavaszi EB-DÖNTŐ a magyar és az orosz bunyós között pedig IDE KATTINTVA látható ismét.

Alább pedig INTERJÚ!

Kincses Tibor készített az AIBA számára angol nyelvű interjút Bernáth Attilával, ami meg is jelent a nemzetközi szövetség honlapján. Lefordítottuk. Lássuk, mit tudott meg Tibi a magyar csapat egyik legnagyobb reménységétől a napokban!

1. MENET - Attiláról


- Mikor kezdted az ökölvívást?
BA: - 7 évvel ezelőtt, 2011-ben. Azért tudom ilyen pontosan a dátumot, mert az ökölvívás megváltoztatta az életemet. Gyerekkoromban sokat küzdöttem az utcán, az iskolában, szóval nem ért meglepetésként, hogy a szorítóban kötöttem ki. A boksz egy lehetőség számomra a jobb jövőhöz.

- Mit hozott az boksz az életedbe?
BA: - Nehéz ezt az érzést megfogalmazni. Egyre több figyelmet kapok a családomtól. Érdekes kapcsolatokat kötök másokkal. S talán a legfontosabb, hogy korábbi példaképeim, Erdei Zsolt és Balzsay Károly büszkék rám.

- Mesélj a családodról!
BA: - Ők jelentenek mindent a számomra, akik mindig jobb embert akarnak faragni belőlem, s azt szeretnék, hogy igazi sportemberré váljak. Ők azok, akik nem hagyták, hogy felhagyjak a sporttal, s akik mindig éreztetik velem, hogy büszkék rám.

2. MENET - a budapesti versenyről

- Hogyan készültél fel erre a megmérettetésre?
BA: - Edzőtáboroztunk Oroszországban, igazán speciális, a technikát csiszoló tréningeken dolgozva. Nagyon sokat jelentett a felkészülés válogatott edzőnkkel, Balzsay Károlyal, ami után magabiztosnak érzem magam, s alig várom, hogy elkezdődjön a világbajnokság a számomra is.

- Mire számítasz a vb-n?
BA: - Ilyen hatalmas magyar közönség előtt hiszem, hogy akár világbajnok is lehetek! Itthon bunyózni különös energiát ad, s biztos vagyok abban, hogy a saját hasznomra tudom fordítani a sajátos atmoszférát majd.

3. MENET - gyorsteszt


- Beceneved? - Ördög (Balzsay Károlytól) - /Azóta hallottuk már a Fekete Ördög elnevezést is Attila kapcsán, valószínűleg hallgat mindkettőre - a szerk./ :)
- Kedvenc kajád? - Sajtos makaróni.
- Hősöd? - Először is Anthony Joshua, bár ezekben a napokban vezetőedzőnk, Balzsay Károly, mivel ő mutatta meg, hogy minden erőfeszítés végül kifizetődik.
- Kedvenc dalod? - Szeretem a keresztény vallási éneket, a Hallalujah-t. Erőt ad és megnyugtat. Ezt hallgatva legyőzhetetlennek érzem magam.
- Melyik várost, területet fedeznéd fel szívesen? - Párizst! A barátnőm nagyon kedveli, vagyis miatta. Sokat tanultam is Párizsról, s megígértem neki, ha megnyerem a világbajnokságot, eljutunk Párizsba.
- Mi a legnagyobb álmod? - Az, hogy kvalifikáljam magam az olimpiára és érmet nyerjek ott.
- Kedvenc filmed? - Kamázom a tv-zést, a legjobban az Éjjel-nappal Budapestet szeretem.
- Kedvenc könyved? - Nem igazán szeretek olvasni, és sajnos időm se sok van a könyvekhez.

Szöveg (fordítás): Koppányi Szabolcs (eredeti: Kincses Tibor)
Fotók: MÖSZ
 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: szerkesztoseg@dvscboxing.hu
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites