Kezdőlap arrow Hírek arrow Ifi vb: lestünk mint a moziban...
Ifi vb: lestünk mint a moziban... Nyomtatás E-mail
Írta: Kopi   
2018. augusztus 23.
Image
Image
...Bernáth Attila, a DVSC bunyósa ugyanis a budapesti ifi világbajnokság nyitányán, az Eb-döntő visszavágóján megosztott pontozással kikapott orosz ellenfelétől, így sajnos ennyi volt számára a szereplés... Más kérdés, hogy ketten simán neki adták a meccset, hárman a legszorosabban elvették. Az összpontszáma Atinak 144, az oroszé 141. Ám utóbbi van ott a legjobb 8 között. Láttuk a mérkőzést, és nem gondoljuk, hogy ez így volt helyes. Bármennyire is egy képzett, harcos orosz srác volt Attila ellenfele. Akit fűtött a bizonyítási vágy az Eb-n elszenvedett nagyon ronda vereség miatt. Mégis megtették: itthon, hazai közönség előtt Bernáth Attilát megverették egy orosszal. 

Ifjúsági világbajnokság, 49 kg, a 8 közé jutásért
2018. augusztus 23. Budapest, Duna Aréna

49 kg
Bernáth Attila (HUN) - Dimitri Batyay (RUS) 2-3

A MECCS, ahogy láttuk...

1. menet:
Kirobbannak a szorító közepére, nemsoká Ati horga talál, majd kap egy felütést, megvolt az ismerkedés... Aztán újra próbálkozik az orosz, de kettős választ kap a magyartól, jó csattanósat. Jó lesz ez! Majd megint az orosz - de csak sorozza a fedezéket. Aztán elcsúszik pár ütés ide is, oda is. Attila jól hajol el, viszont az orosz kap sokat ekkortájt. Igaz, néhányat beszedünk, de az kevés. Attila ráadásul kombinatívabb ellenfelénél. 

2. menet:
Az orosz aktív. de jól mozog el Ati. Később is jön az utasítás a sarokból, Balzsay Károlytól: "csak a mozgás...". Vagyis kimozogni a törtető oroszt. Aztán egy elcsúszás után JÓL LÁTJUK????!!!! Rászámolnak Atira? EZ KOMOLY??? Ő kínjában neveti, semmi baja!!! Az orosz pedig széttárja a kezét. Ezután kapja is a ruszki, de nyilván zavarja Atit a bírói döntés - azért egy testsorozást megereszt. Ezt követik mindkét oldalról a rossz ütések, illetve a harc. A menetet találattal zárja Ati - de még milyen széppel! Csak hát a rászámolással a mérkőzésvezető kinyírta ezt a menetet a számunkra... B.ssza meg m.gát, ha már kigondoltuk...

3. menet:
Az orosz fog, Ati karját tárja, hogy lássa a bíró, szóljon neki, erre az orosz gyorsan megsorozza a hasát. Ó de szép... Köszi... Kintről jön az utasítás Atinak, hogy "mindenre válasz" - ami jön is: állcsúcsra, csak nem elég nagy, hogy hanyatt essen az ellenfél. Jön előre ismét az orosz, de elsiklik Ati. Ám érezzük, ott az a fránya második menet, vagyis kéne még pár találat! Az orosz elcsúszik, de ennek az is oka, hogy kicsit mélyen a feje sokszor. majd ismét Ati talál. Igen ám, de amikor bajban van, akkor az orosz lehajol, ráhajol, elcsúsznak az ütések. Majd kap Ati is, de a végét megnyomja, egy remek kombóval zár, ez meg kell maradjon a pontozókban!

Aztán tudjuk a végét: nyert Dimitri Batyay.

SALÁNKI LÁSZLÓ
(aki természetesen a sarokban dolgozott a szövetségi kapitánnyal együtt Attila mellett): 
- Az egész válogatott stáb értetlenül áll az eset előtt. Simán megvolt az első és a harmadik menet. A második, ha szigorú vagyok, akkor necces volt, de jó, adják az orosznak... Ám a többi magasan Attiláé. S ezt nem én mondom csak, hanem Balzsay Karcsi is, más is... Hadd ne mondjam, van aki őrjöng a szakembereink közül, hogy egy amúgy is megnyert mérkőzést még ráadásul Magyarországon odaadnak másnak. Attila a meccs végén örömmel jött ide hozzánk, s mondta, de jó, megvan! Aztán nincs. Én is lelkis vagyok, lesz 2-3 hét, mire túlteszem ezen magam, pedig már most ízlelgethetjük, hogy Attila számára véget ért a vb... Ő azonban, aki nélkülözött, dolgozott, távol volt egész nyáron az otthonától, meg előtte az év során is sokszor, s látja, egy megnyert meccset így elvesznek itthon, biztos, hogy még jobban el fog keseredni. Aki látta a mérkőzést tudja miről beszélek. A rászámolás egyenesen hihetetlen volt. Igaz, hogy nincs pontlevonás érte, de egy üzenete van, s benne marad a pontozókban is, hogy na, számoltak rá, illetve ebben a helyzetben aggodalomra adott okot, hogy ezt most miért tette a vezetőbíró? Hirtelen azt hittem, hogy csak odamegy Attilához megtörölni a kesztyűjét a csúszás után, erre látom elkezdi számolni... Az a baj, nehéz szakmailag értékelni a meccset, mert meg kéne magyaráznom miért kaptunk ki, de nem kaptunk ki. Az első menetben még bajban is volt kicsit az orosz, olyan hátsókezes nagy pofonokat kapott Attilától. A leforgások, a becsapdázások jók voltak, a ritmusváltásokból jól jött ki Ati. Egyébként ha szigorú vagyok, még maradt mindig benne. Ám ez most szerintem elég volt a győzelemhez.

Tudjuk jól, egy Eb-ezüstérmestől, főleg, ha orosz, ki lehet kapni, főleg egy szoros pontozással. Ám naivan azt gondoltuk, hogy amikor Bernáth Attila megnyerte - megérdemelten - áprilisban az Európa-bajnokságot (nemcsak agyonverve ezt az orosz srácot a döntőben - ráadásul pontozással, nem egy kósza nagy maflással -, hanem három másik riválist is nagy meccseken szépen legyőzve), hogy ez ad némi tekintélyt neki.

Ám úgy látszik nem. 

Félreértés ne essen, nem alamizsna sikerért könyörögnénk a pontozóktól, hanem egy jogos győzelmet, amit Európa-bajnokként sem sikerült a vb-n ideadni Budapesten a mi fiunknak. Azzal pedig, ha majd esetleg később "kompenzálnak" a pontozók másoknál, Bernáth Attila nem sokat ér. 

Még egyszer: a kanadai és a kolumbiai pontozó simán Attilának adta a meccset, az olasz, az észt és a filippínó pedig a legszűkebben az orosznak. Így 3-2 oda.

 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: szerkesztoseg@dvscboxing.hu
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites