Kezdőlap arrow Hírek arrow Világbajnok testvérpár
Világbajnok testvérpár Nyomtatás E-mail
Írta: Kopi   
2018. szeptember 24.
Image
A Global Powerlifting Committee  (GPC) égisze alatt zajló erőemelő világbajnokság az Eger Park Hotelben (a Magyar Professzionális Erőemelő Liga szervezésében) nagy sikereket hozott számunkra, hiszen a DVSC fekvenyomó csapata 2 aranyéremmel (Szabó Sándor és Szabó Ildikó) és 1 ezüstéremmel (Kiss László) gazdagodott. Elnökünk, Szabó Sándor ráadásul új egyéni, egyben országos csúccsal nyert (172,5 kg).

Mint Hajdú László, a verseny igazgatója örömmel jelentette be, hogy míg 2011-ben (Eb) 400-an, addig a 2013-as vb-n már 700-an szerepeltek, 2018-ban pedig az egri világbajnokságon már az 1000 fős határt is túllépték. Tehát egyre nagyobb érdeklődés mellett zajlik a viadal.

A friss születésnapos (szeptember 20-án volt 55 éves, így egy kategóriával - 55-60 évesek - feljebb került) Szabó Sándor kérdésre válaszolva elmondta, hogy direkt erre a vb-re már idén január óta készül. Edzései során az intenzív és gyakori, nagy mennyiségű gyakorlást részesítette előnyben. Ám úgy érzi, hogy maradt még benne fejődési lehetőség, á szeretné, ha az október közepi, nagyszombati WUAP világbajnokságon (ez másik szervezet világversenye) még tovább tudna javulni! Ebben a szervezésben egy éve, Prágában már nyert Sanyi, vagyis címvédőként érkezik oda.

A hétvégi világbajnoki versengés során "másodikra nyomtam az új csúcsot, s a harmadikra már nem mentem ki, nehogy sérülés legyen belőle" - jegyezte meg világbajnokunk, hozzátéve, hogy szerinte most elsősorban saját magát kellett legyőznie, s természetesen a kilókat, a többiek nem igazán tudták megszorítani őt. 

Kérdeztük azt is, hogy miként éli meg a fekvenyomó viadalokat: - "Szeretek versenyen nyomni, tombol bennem az adrenalin, kikapcsolok, és mindig ott teljesítek a legtöbbet."

Szabó Ildikó (45-50 évesek kategóriája) szintén aranyérmet szerzett szombaton. Ildi saját magát értékelve elmondta, hogy tud jobban is teljesíteni a mostaninál, ám most elég volt ez is a sikerhez. "Sok hátráltató tényező volt. Benedek fiam egész augusztusban beteg volt, kórházban volt. Én is többféle betegséggel küzdöttem, így nem a legjobb formámat hoztam. Bánt, hogy magamat nem tudtam legyőzni. Sanyi beszélt rá, hogy induljak el" - kezdte klubunk másik vezetője.

Hozzátette Ildi, hogy nagyon örülök a világbajnoki címének, illetve egyáltalán annak, hogy van lehetősége  és ereje edzeni és eljárni versenyekre, amelyek "iszonyú hosszúak, sokat kell várni. Egész nap, néha egész éjjel tart. A fiúkkal segítjük egymást, mindig azt aki éppen nyom."


"A legfontosabb nekem, ha a fiam elismeri az eredményem és az hogy példát tudjak neki mutatni, mint sportoló, mint ember. A szombati versenyen is kb. tízszer néztem rá a fotójára" - fejezte be Ildikó a viadal taglalását.

A harmadik sportolónk, aki szintén dobogóra állhatott Kiss László volt az 50-55 évesek között, és a második helyen végzett.

Mindhármuknak jár a nagy gratuláció! Hajrá a továbbiakban is!
 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: szerkesztoseg@dvscboxing.hu
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites