Kezdőlap arrow Kezdőlap arrow Az ökölvívás és a klub népszerűsítése elsődleges feladat
Az ökölvívás és a klub népszerűsítése elsődleges feladat Nyomtatás E-mail
Írta: Kopi   
2019. január 09.
Image
Image
Szabó Titusz
a DVSC új edzőinek egyike. Bokor Zoltánt a minap már bemutattuk (KATT IDE ), most következzen a szintén már egy ideje edzéseinket segítő, de igazából 2019. január 1-vel trénerünkké váló szakember, akinek kötődése Debrecenhez, az ökölvíváshoz egyértelmű.

Beszélgetésünkből kiderülnek a hasznos adatok, miszerint 1974. november 23-án született Szabó Sándor Titusz, Debrecenben. 1992-től a kick-box töltötte ki az ideje jó részét, majd később, 2004-től a DVSC-hez került, ahol a klasszikus ökölvívás akkori hőskorában csatlakozott ehhez a szép sportághoz. Ám igen hamar a profik között találta magát Titusz. Ebben az időszakban a Somlai Miklós, Deél István, Török Sándor fémjelezte iskola hatott sokat Tituszra, formálta őt.

Image
„A kick-box igazából annak idején azért is ment nagyon, mert a kiváló Tumbász József révén nagy keletje volt, mondhatjuk divat lett a 90-es években kick-boxolni, de számomra végül is az igazi a klasszikus ökölvívás. A boksznak köszönhetek sok mindent az életemben, akár a barátok, akár munka terén” – vélekedett saját életútjáról Titusz.

Az eleinte 72 kg-ban, majd feljebb lépve már cirkálósúlyban is öklöző, rengeteg profi meccset vívó Titusz a DVSC-hez immár trénerként kanyarodott vissza. Míg Bokor Zoltán a hajdúhadházi, a legutóbbi garnitúrából megmaradó Tivadar Lajos pedig a debreceni edzéseket irányítja hétfőn, szerdán és pénteken, addig Titusz elsősorban szintén Debrecenben, minden nap tart tréninget. A versenyzőknek és a fiataloknak 17.00 órától, míg a hobbistáknak 18.30-tól, az EURO Baptista Gimnáziumban, az angyalföld tér 7. szám alatt - ahol pofonpartijaink jelentős részét is rendezzük immár évek óta. Igaz, Hadházon is besegít majd időnként, tehát sok helyen találkozhatnak vele a bunyósok.

„Terveim között szerepel, amit voltaképp már el is kezdtünk, de rendszeresíteni ezt, hogy hetente egyszer lehetőleg egy fix, mindenki által megszokható időpontban legyen klubok közötti közös edzés” – beszélt a jövőről Szabó Titusz.

Image
Volt már erre példa egyébként, korábban is, ám a rendszeresítés sokat lendíthetne a küzdősportok, azon belül is az ökölvívás népszerűsítéséért, illetve a kitekintésért mások felé, valamint az egymástól tanulás okán. 

A 2019-es év nagy kihívásokkal lesz tele, ezeknek akar megfelelni a DVSC bokszklub, a délkelet-magyarországi ökölvívó régió vezető egyesülete, amely szeretettel várja régi és új versenyzőit, kezdőit, haladóit, emellett a hobbistákat is a hét minden napján Debrecenben (17.00 órától és 18.30-tól) és Hajdúhadházon (15.00 órától) is!
 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: szerkesztoseg@dvscboxing.hu
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites