Kezdőlap arrow Hírek arrow Bernáth Attila döntős, Timi, Bence és Ádi bronzérmes
Bernáth Attila döntős, Timi, Bence és Ádi bronzérmes Nyomtatás E-mail
Írta: ember   
2019. február 09.
Image
Image
KÉPGALÉRIA IDE KATTINTVA   érhető el a Bocskai 63 pénteki (2019. feb. 8. Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok) elődöntőiről - amelyekben a mieink bunyóztak. Fotó: Koppányi Szabolcs

Bernáth Attila élete első komoly felnőtt nemzetközi versenyén rögtön az aranyért harcolhat, miután pénteken harcos, szemre is látványos bunyóval verte iráni ellenfelét. 

Bocskai 63 elődöntők

52 kg
Bernáth Attila (magyar) - Omid Ahmadisafa (iráni) - pontozással nyert a piros sarok

75 kg
Nagy Tímea (magyar) - Oksana Trafimova (orosz) - megosztott pontozással nyert a kék sarok

81 kg
Kasparian Artjom (holland) - Tóth Ádám (magyar) - megosztott pontozással nyert a piros sarok

91 kg
Serhii Horskov (ukrán) - Nagy Bence (magyar) - megosztott pontozással nyert a piros sarok

Szombaton délután (pontos időpont később) Bernáth Attila az 52 kilós Bocskai-aranyért küzdhet meg a botswanai Olukile Rajab ellen.

PÉNTEK

Image
Image
Bernáth Attila és a tőle jóval idősebb, rutinosabb iráni jó meccset vívott egymással. A hajdúhadházi ifi Európa-bajnok azonban láthatóan jól érezte magát a ringben. Változatosan bokszolt miután kicsit feloldódott a kezdeti, igen rövid alkalmazkodás után. Ellenfele támadott becsülettel, de Attila egyszerűen jobb volt nála, és bár erős produkciót tett le az asztalra az iráni, Attila megérdemelten jutott a döntőbe.

Nagy Timi az alacsonyabb, de valamivel zömökebb orosz ellen nagyon agilisan kezdett. Szinte kinyomta ellenfelét a ringből. Később is keményen ment előre, viszont idővel egyre több kapaszkodást láthattunk, amiből mindkét lány kivette a részét. Nehezen pontozható meccs volt, amelyen azonban úgy hittük, hogy Timi számára adható a győzelem a végén, ám a bírák másként látták, és minimális különbséggel, de az oroszt juttatták a fináléba. Az elődöntő napján 31 éves Timi érthetően nem volt elragadtatva az eredménytől, mi is csak csatlakozni tudunk hozzá, hogy bár bunyózott ő már jobban is ennél, de ellenfele egy centivel nem tűnt jobbnak.

Tóth Ádám a gyanúsan oroszos nevű és egyértelműen a Kaukázus környékének fizimiskáját magáénak tudható, de egyébként holland Artjom személyében kemény ellenfelet kapott. Ádi folyamatosan vette fel a meccs ritmusát, sőt, az első menet úgy tűnt, hogy az övé. Kemény belharcot vívott a két bunyós végig, amiből felváltva jöttek ki jobban a riválisok. Idővel a holland hangsúlyosabb ütésekkel talált, de Ádám ekkor is partiban volt vele, viszont mintha a harmadik menetre picit fittebben ment volna ki Artjom. Talán ez döntött a javára, hogy mintha jobban bírta volna a végét, talán más, mindenesetre itt is megosztott pontozással nyert a másik oldal... ez is az a kategória volt, aminél egy szava se lehetett volna a riválisnak, ha nem ő nyer.

Nagy Bence és a csapatától hatalmas buzdítást kapó ukrán Horskov meccse szikrázóan kemény volt. Az előző körben egy igen jó horvátot magabiztosan legyőző ukrán (egyébként attól a horváttól már kapott ki Bence két éve...) nagyon jól mozgott, és mintha egy kicsivel frissebbnek tűnt volna az első két körben nagy küzdelmekből győztesen kijövő Bencénél. Ugyanakkor a pofonosztásból a mi fiunk is jócskán kivette a részét, így bizakodtunk, hogy döntőbe verekedi magát. Bence tűnt irányítóbbnak, ő ment előre többet, és szép találatai ültek ellenfelén. Igaz, ez visszafele is igaz volt. Sejtettük, hogy kicsi fog dönteni közöttük. Végül megosztva az ukrán győzelmét hirdették ki. 

A három vereséget szenvedő akár nyerhetett is volna, döntősünk viszont elfogultság nélkül, jogosan került be a fináléba. Salánki László edző emberei közül tehát a négy érmesből egy akár a legfényesebbé is válhat szombaton. Attilának nehéz dolga lesz az izomember és nagyon fürge botswanai ellenféllel szemben, de ő sem most jött le a falvédőről. Hajrá, a döntőben Ati!


Duma, fotó: Koppányi Szabolcs
 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: szerkesztoseg@dvscboxing.hu
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites