Kezdőlap arrow Kezdőlap arrow Bornemissza kedd: Balogh Krisz volt a nyerő ember
Bornemissza kedd: Balogh Krisz volt a nyerő ember Nyomtatás E-mail
Írta: ember   
2019. június 12.
Image
Image
A napokban zajló Bornemissza -emlékversenyen kedden 4 DVSC-s lépett szorítóba, s közülük Balogh Krisztián nyert. Mindannyian erős, külföldi (ázsiai) ellenfelet kaptak, s megdolgoztak a ringben becsülettel. Szabó Titusz edző értékelt.


46 kg (junior): Bernáth Imre edzőnk szerint gyakorlatilag odaadta az első menetet japán ellenfelének (Aoi Murata), s bár utána fokozatosan jött fel, a második menetben már partiban volt, a harmadikban pedig még jobban oda tette magát, végül a rossz kezdés miatt elment pontozással a meccs a számára. Mint Titusz elmondta, nem volt rosszabb ellenfelénél, de későn ébredt.

60 kg (junior): Balogh Krisztián ellenfele szlovák színekben indult, de a neve alapján még két nemzetet rá aggathatnánk (Roman Horvat) :) - annak idején Debrecenben kosarazott egy szlovén légiós ugyanilyen névvel, akkor azon is élcelődött a sajtó egy ideig... Szóval Krisz az első menetben egyértelműen fölényben volt, látszott, hogy jobb bunyós, mint ellenfele, ám Szabó Titusz kissé mérgesen jegyezte meg később, hogy ezután meglátszott rajta, hogy nem edzett annyit, mint kellett volna, így a kondija bizony fogyadozott rendesen. Ezzel együtt is végül már olykor rogyadozva, de nagyot küzdve és okosan bokszolva megnyerte a meccset, ám ez simább lett volna, ha nem fogy el a szufla - ráadásul lehet, más ellen már kevés lesz. Mindenesetre hajrá, Krisz, mindent bele a folytatásban is!

60 kg (ifi): Bagi László edzőnk szerint nem túl rutinos versenyzőként is helytállt a thaiföldi Thakhui Noppharat ellen. Ázsiai ellenfele fordított alapállású volt, ami plusz nehézséget jelentett, ám a tudása mindenképp nagyobb volt, mint a mi fiunké. Ugyanakkor Lacit dicséret illeti, hiszen Titusz szerint még monoklival is megkínálta ellenfelét, s végig ment a meccs, de végül vereséget szenvedett, pontozással.

75 kg (junior): Komjáthi András kazah ellen bunyózott. Tudjuk, ők mindig jók, legyen szó utánpótlásról vagy felnőtt mezőnyről. Yerassyl Zhakpekov is komoly bokszoló, aki ellen Bandi az edzői utasításokat igen szépen betartva próbált taktikusan öklözni. Szép dolgokat művelt a balkezes kazah ellen, de a második menetben kapott egy olyan testütést, ami után TKO-val véget ért a meccse.

Szerdán délután további DVSC-sek lépnek ringbe, vagyis ma is lesz kikért szurkolnunk Egerben - és itthonról.


Hajrá, DVSC!
 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: szerkesztoseg@dvscboxing.hu
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites