Kezdőlap arrow Hírek arrow Bornemissza 2019 szerda: Komjáthi Norbi tovább!
Bornemissza 2019 szerda: Komjáthi Norbi tovább! Nyomtatás E-mail
Írta: ember   
2019. június 13.
Image
A Bornemissza-emlékverseny második, szerdai napján 4 DVSC-ből egy győzött, s jutott tovább (Komjáthi Norbert). A többiek nagyot csatáztak, de jobb volt aktuális ellenfelük ebben a hazai tehetséges juniorokat és ifiket, illetve külföldi korosztályos klasszisokat is felvonultató mezőnyben. Illetve emeljük ki Bernáth Lacit, aki viszont nyerhette volna a maga meccsét egy spanyol ellen, de olyan szinten vérzett az orra, hogy bár szerintünk a siker felé haladt, nem lehetett folytatnia az összecsapást sajnos.

Bernáth László (52 kg, junior) a spanyol Salvador Flores Luque ellen bunyózott, és Szabó Titusz edző értékelése alapján az első menetet simán hozta. A második közepe táján aztán - nem láttak rá egyértelmű magyarázatot, hogy miért, nem tűnt úgy, hogy beszedett volna valami nagy taslit - elkezdett vérezni az orra. Ám nem csak úgy, hanem folyt folyamatosan. Az orvos kezelte, de ahogy elengedte ismét vérzett. Ismét kezelték, de Titusz már akkor fel akarta adni, a sportoló egészsége érdekében, mivel a sarokba visszatérve öklendezni is kezdett. Ám Laci kemény gyerek, azt mondta folytatja, nyerni akart! Ám amikor ismét jött az öklendező roham, edzőnk nem várt tovább, bedobta a törülközőt. Nagy kár érte, hiszen Laci szépen küzdve nyerhetett volna.

A többiek közül Lakatos Dávid (46 kg, junior) magyar sráccal, Tihany Tamással csatázott. Dávidban edzője szerint ennyi volt, hogy bár szép megoldásokkal is előrukkolt, ellenfele jobb volt nála, így egy küzdelmes, pontozásos vereséget könyvelhettünk el nála.

Balogh Krisztián (60 kg, junior), aki előző nap nyert, most kikapott. Ellenfele Oláh Vadász Zoltán volt. Titusz szerint nem támadott eleget Krisz, és bár tette a dolgát, most több kellett volna az újabb győzelemhez. A kondi problémája is előjött ismét, pontozással veszített.

A nap DVSC-s nyertese Komjáthi Norbert volt (63 kg, junior), aki a nyíregyházi Petrimán Patrikkal szemben 4-1-re nyert. Az első menetet elhozta Titusz szerint, magabiztosan, a második azonban ikszes szagú volt. A harmadikban aztán, trénerünk úgy látta, hogy kezdett összeesni Norbi. Ám olyan jól hajolgatott el, hogy a rivális sem tudta igazán eltalálni. Ezzel az élménnyel ért véget a meccs, és vártuk, vajon kinek a kezét emelik magasba - kezünket a szívünkre téve, nem volt egyértelmű. Végül Norbit látták hangsúlyosabbnak a pontozók.Csütörtökön is lesznek DVSC-sek az egri ringben, hajrá, mindent bele!
 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: szerkesztoseg@dvscboxing.hu
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites