Kezdőlap arrow Kezdőlap arrow Zita és Laci a ma 15 órakor induló Bocskain
Zita és Laci a ma 15 órakor induló Bocskain Nyomtatás E-mail
Írta: ember   
2020. február 03.
A sok nevező miatt nem 4, hanem 5 napos lesz 2020-ban a 64. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny (helyszín: Oláh Gábor utcai Sportcsarnok). Vagyis február 3-tól 7-ig (hétfőtől péntekig) zuhognak a taslik Debrecenben. A DVSC bokszklub az 51 kilós Pongor Zitát, a magyar bajnoki ezüstérmes hölgyet nevezte, illetve Bernáth Lászlót, aki 57 kg-ban vállalja a harcot a nemzetközi mezőny tagjaival. 

Szabó Titusz edző az elmúlt héten betegsége miatt némileg kiesett a munkából, de a felkészülést így is becsülettel befejezték versenyzőink. Titusz szerint Zitának a szokásos idegességét kell háttérbe szorítania ahhoz, hogy helytálljon - az ellenfelek is csak emberből vannak... Laci ugyanakkor bele kellett erősödjön az 57 kg-ba (majd most kiderül, hogyan sikerült), hiszen korábban lejjebb bunyózott. Ennek megfelelően fizikálisan jobban ki van pattintva, mint előtte, s a kondija is megfelelő szinten van trénere szerint. Sokat számított két egymáshoz közeli torna a felkészülés végén, amikor is Nagyváradon és Szikszón is ringbe lépett és kemény meccseket vívott. 

Bernáth a decemberi országos bajnokságnak félig sérülten vágott neki, a keze, amely előtte nem sokkal tört el, úgy tűnik, mostanra rendbe jött teljesen. Igaz, kesztyűpartnerekből lehetett volna több is, de például Lakatos Kevin nagyon sokat segített neki az edzéseken. 

Ma, hétfőn 11 óra környékén lesz a sorsolás (előtte bemérés, orvosi vizsgálat), utána okosabbak leszünk, hogy melyik versenyzőnk mikor és ki ellen kezdi meg a viadalt.

A Bocskai 64 heti programja szerint: hétfőn, kedden (selejtezők), szerdán és csütörtökön (elődöntők) is 15.00 órakor kezdődnek a mérkőzések az Oláh Gábor utcán. Pénteken pedig 17.00 órától (döntők). A megnyitó ünnepséget hétfőn 17.00 órakor rendezik meg, a nevezett nemzetek zászlóinak felvonultatásával. 

Hajrá, Zita és Laci!
 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: [email protected]
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites