Kezdőlap arrow Kezdőlap arrow Bocskai 64: mindenki tanult ebből
Bocskai 64: mindenki tanult ebből Nyomtatás E-mail
Írta: ember   
2020. február 04.
A 2020-as Bocskai emlékversenyen a két DVSC-s bunyós közül (edző: Szabó Titusz) Pongor Zita végül nem állt ki a spanyol Laura Fuentes Fernandez ellen (51 kg), mivel megbetegedett. Sajnáljuk, hogy nem ízlelte meg Zita a rangos nemzetközi verseny légkörét ezáltal. Bernáth László pedig a korábbi U22-es Eb-győztes Robert Eusebiu Jitaru ellen (57 kg) vívott kemény mérkőzést hétfőn, a legjobb 8 közé kerülésért, de bár kiválóan helytállt, a harmadik menetben testütéssel kétszer is eltalálta riválisa, így a bíró beszüntette az összecsapást - nem sokkal a vége előtt. Azt tegyük hozzá, hogy Bernáth most lépett fel az 57 kilósok közé, amibe saját bevallása szerint is még jobban bele kell erősödnie a nyáron 20. életévét betöltő bunyósnak. Láthatóan izmosabb már Laci, de az ütőerőben és további keménységben fejlődnie kell, s akkor szép jövő állhat előtte. KÉPGALÉRIA IDE KATTINTVA! 

Részletek a teljes cikkben!

A MECCS

Laci mérkőzéséről elmondható, hogy a kezdés után kicsit óvatosan kezdett mindkét versenyző, méregették egymást, majd amikor Laci kezdeményezett, az okosan bunyózó Jitaru rendkívül gyors ellenakciókkal jelezte, hogy óvatosan kell bokszolnia a DVSC sportolójának. Laci a menet végére átvitt értelemben is felvette a kesztyűt ellenfelével szemben, jó kis összecsapás kerekedett ki a meccsből. A másodikban aztán már jóval bátrabbá vált Bernáth, de a román bunyós nem véletlenül volt az U22-esek között a legjobb a kontinensen, állandóan figyelt minden kis hibára és megtorolta azt. Laci is megpüfölte őt azonban, de úgy tűnt, hogy inkább a rivális akarata érvényesül. 

Viszont ebből még bármi lehetett volna. Bernáth a harmadik menetben még rátett egy lapáttal, de egy alkalommal - kívülről úgy tűnt, hogy meg is csúszott abban a pillanatban - beszedett egy testütést, ami után rászámolt a bíró, bár Laci egyből jelezte, mehet tovább. Ezt követően azonban újra villant a román srác, és Laci is érezte, ezzel vége, mert mérgében a padlót püfölte, amikor egy újabb testtalálatot követően megrogyott kicsit. A gyilkosan pontos ütés a meccs végét is jelentette, mert a mérkőzésvezető számolt, aztán beszüntette a csatát.

A meccs megmutatta azt, hogy hova kell fejlődnie Bernáth Lászlónak, de azt is, hogy van benne lehetőség, csak még több munkával, szorgalommal és tudatos építkezéssel kell felhozni őt.  A csata után így beszélt Laci.

Bernáth László: - Az első menet se volt meg, de sokkal jobb volt, mint a harmadik, amiben vége lett. A második menetben megpróbáltam kicsit belülről mozogni belharcban, de ott kiderült, hogy még annál is erősebb, mint amit gondoltam. A végén pedig feltettem mindent egy lapra, mivel éreztem, hogy több kell, mert nincs meg a meccs. Próbáltam előre bunyózni, de szépen ügyesen lebontott testen. Éreztem minden ütését, amikor talált, ha kisebb ütések voltak olykor azt is. Ugye nekem ez volt az első versenyem 57 kilóban, gyenge voltam még ide. erősödnöm kell. Nemrég volt két meccsem ebben a súlyban a felkészülés során, ott is éreztem, hogy más, mint mondjuk az 52 kiló volt, de azokat megoldottam technikailag. Itt most ez nem ment, vagyis főleg ütőerőben több kell. 

Mennyivel mértél? 

Bernáth László: - 56,5-lel, de este még ettem, vagyis így lett meg a súly.

Nyilván nyerni szerettél volna, de ha ettől eltekintünk, mennyire voltál elégedett a teljesítményeddel?

Bernáth László: - Igen, sőt, én érmet szerettem volna, ami így nem sikerült, de kellett ez nekem. Tapasztalatot szereztem, szembesültem azzal, hogy mind az edzéseken, mind azon kívül még több kell. 

Ha csak a következő Bocskait nézzük, akkor egy éved van erre. Sikerülni fog?

Bernáth László: - Igen, úgy gondolom, hogy kell is ez az év erre az erősödésre.



A rekordnevezésű és igen erős "Bocskai 64" ezúttal tehát a tanulásra volt jó a DVSC számára. Nyilván lehettünk volna szerencsésebbek is mindkét bunyósunk kapcsán, illetve Laci kaphatott volna egyértelműen könnyebb ellenfelet is elsőre, ám ezen már nincs mit keseregni. Sok sikert a többi, még versenyben lévő magyarnak a viadalon, mi pedig edzünk tovább!
 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: [email protected]
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites