Kezdőlap arrow Hírek arrow Bernáth Attila akár már most olimpikon lenne
Bernáth Attila akár már most olimpikon lenne Nyomtatás E-mail
Írta: ember   
2020. március 01.
Bernáth Attila itthon és nemzetközi szinten is letette már a névjegyét. Az 52 kg-ba még éppen beleszokóban lévő 20 éves bunyós mindent az olimpia mögé sorol, s ha módja nyílik rá még idén tavasszal élni akar az általa remélt lehetőséggel – ha elviszik a kvalifikációs tornák egyikére. Ám 2024-ben, Párizsban már mindenképp ott szeretne lenni az ötkarikás játékokon. A DVSC-ben nevelkedett, aztán volt egy kis kitérője, de 2020 elejétől ismét klubunk igazolt bokszolója. Edzője azonban továbbra is Salánki László marad, akivel sikeres párost alkotnak már sok éve.

Részletek a teljes anyagban...




1. Voltál már ifi Európa-bajnok, milyen főbb céljaid vannak a magyar felnőtt mezőnyben itthon, illetve akár nemzetközi szinten?
BA: - Megverni a súlycsoportomban a legjobb hazait és kijutni az olimpiára.

2. A DVSC-ben kezdted el a bokszot. Hány évesen is? És miért kezdtél el a bunyóval foglalkozni? A kitörés volt a cél egy jobb élet reményében vagy más is?
BA: - 10 évesen kezdtem a bunyót. Eleinte azért, hogy megvédjem magam. Ez azóta változott. Ma már az a célom, hogy a családomat kihozzam a nyomorból és nekem is jobb életem legyen!

3. Az edzéseket továbbra is Salánki Lászlóval végzed. Jól dolgoztatok eddig is, így remélhető, hogy ez folytatódik ezután is. Hány edzésed van egy héten, illetve milyen gyakran mész a válogatott edzőtáborába?
BA: - Igen, ezután is Laci bával edzek. Nem is tudnám elképzelni, hogy más legyen az edzőm. Hetente 5-ször járok, de a válogatotthoz is hívnak gyakran dolgozni.

4. Mondhatjuk, hogy a legnagyobb célod az olimpia? A magyar válogatottnál Szaka István az elsőszámú egyelőre 52 kilóban, de ha ő nem szerepel jól, előlépsz. Tokióban vagy inkább a 2024-es, párizsi olimpiában érdemes gondolkodni szerinted?
BA: - Én nagyon örülnék, hogy ha az első számú ember nem szerez kvalifikációt, akkor a második versenyre már engem küldenének! Ám a 2024-es olimpia a reálisabb számomra.

5. Az 52 kg milyen számodra? Hogyan sikerül beleszoknod a 49 után?
BA: - Kicsit bele kell még erősödnöm az 52-be. Ám a célom csakis az, hogy a legjobb legyek.

Ne feledjük azt se, hogy nyáron U22-es Eb is lesz, amire szintén készül Bernáth Attila. Tehát bár az olimpia a favorit, de más kihívásai is lesznek, lehetnek.
 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: [email protected]
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites