Kezdőlap arrow Hírek arrow Kap-e esélyt Bernáth, ha lesz olimpia?
Kap-e esélyt Bernáth, ha lesz olimpia? Nyomtatás E-mail
Írta: ember   
2020. március 24.
A világméretű koronavírus-járvány miatt egyelőre áll minden verseny külföldön és idehaza is. Ám még hátravan az olimpiai kvalifikáció egy része, ami - ha egyáltalán megrendezik a tokiói nyári olimpiai játékokat - bizony akár érintheti a DVSC-s Bernáth Attilát is, aki az 52 kg-ban Szaka István mögött a tartalék a válogatottban. Igen ám, de a londoni kvalifikációs torna során - ahonnan épp csak hazamenekítették végül a bunyósokat a járvány terjedésével - Szaka kiesett igen hamar, ezért ott biztosan nem szerzett belépőjegyet az olimpiára. S volt egy olyan forgatókönyv is, hogy ha ő ott elbukik, akkor a DVSC-ből Bernáth kap lehetőséget utána. A másik kvalifikációs torna Párizsban lenne május közepétől, vagyis addig még több mint másfél hónap van hátra. Tehát valami hatalmas nagy szerencsével, ha addig véget érne a járvány, akár meg is szervezhetnék a versenyt, s akkor érdeklődve várhatnánk, hogy Bernáthnak vajon tényleg megadják-e az esélyt.

Kincses Tibor, az AIBA (Nemzetközi Amatőr Ökölvívó Szövetség) kommunikációs vezető-munkatársa elmondta, hogy még nehéz bármit találgatni is, hiszen ami biztos egyelőre, hogy április 30-ig stopot kaptak a rendezvények. Májusban aztán kiderül, hogy az élet újra indul-e és akkor milyen rendezvényeket lehet még tető alá hozni, ám Tokióig igen szűk az időkeret. 

Magáról az olimpiáról szólva, Thomas Bach, a NOB (Nemzetközi Olimpiai Bizottság) elnöke ragaszkodna az olimpia megrendezéséhez, hiszen még sosem halasztottak el ötkarikás játékokat - kivéve a világháborúk miatt törölt eseményeket. Ám lehet változtat az álláspontján idővel, hiszen elég nagy a nemzetközi nyomás rajta. Amúgy meg mindenképp nehéz lesz az olimpia lebonyolítása, s biztos, hogy nem lehet majd azt mondani, ha meg is rendezik, hogy ideális felkészülés után vágnak neki a sportolók majd.

Minket azonban Attila érdekel, s ha van rá esély, akkor higgyünk benne!
 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: [email protected]
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites