Kezdőlap arrow Hírek arrow Minőségi fejlődés a DVSC-nél
Minőségi fejlődés a DVSC-nél Nyomtatás E-mail
Írta: ember   
2020. július 06.
A DVSC klubmenedzsere, Szabó Ildikó és az egyesület elnöke, Szabó Sándor fia, a korábbi utánpótlás-világbajnoki 5. helyezett öklöző, Szilárd egyaránt ökölvívó szakedzői képesítést szerzett a napokban, míg Bernáth László, a klub felnőtt bunyósa, s egyik jelenlegi kiválósága sportoktatói papírral rendelkezik mostantól. Gratulálunk akkreditált csipet-csapatunknak, akik az iskolapadban is jól teljesítettek! (A fotón bal szélen Laci, a jobbon Szilárd, középen Ildi.)

Ildi, mint elmondta nem konkrét céllal végezte el a tanfolyamot, ám úgy véli: „ha már egyébként is az ökölvívásban élek, ebben dolgozom, ez tölti ki a napjaimat, miért ne legyen egy ilyen végzettségem is? Baj nem lehet belőle!”

Bernáth Laci elmesélte, hogy a gyakorlati vizsgát a Delta Fitnessben tartották, míg a Kolónia utcán az elméletit, az oktatás egy éven át tartott. „Szeretném magam a későbbiekben továbbképezni, mivel még nagyon az elején járok, de ezzel a papírral is tarthatok hivatalosan is edzéseket most már!”

Egyébként sokat melózik Laci a hétköznapokban, egy Debrecen belvárosi építkezésnél, akár napi 10 órát is. Emellett mostanában – meg a vírusidőszak miatt is – kevesebb ideje volt edzeni, de ettől a héttől kezdve teljesen vissza akar állni az 50 kilós súlycsoportokban érdekelt bajnokunk. „Decemberre csúcsformába szeretnék kerülni a remélhetőleg megtartott felnőtt országos bajnokságra!”

Szabó Szilárd puhatolózik még a közelebbi jövőt és az edzői képesítését illetően, mint elmondta, így, ha szükség van rá, be tud segíteni a későbbiekben akár tréningek vezetése terén, akár a versenyeken a sarokban ülve. „Egyébként már van egy sportszervezői diplomám, mellé kiegészítésként csináltam meg a bokszedzőit.”
A távolabbi jövőt nézve viszont elé egyértelmű elképzelései vannak Szilárdnak: „mivel a DVSC-ben nőttem fel, feltett szándékom, hogy apám nyomdokaiba lépve tovább éltessem a klubot, ehhez szükséges a szaktudás.”

Szabó Szilárd 18 évesen hagyta abba a bunyót: „nem voltam annyira motivált, hogy napi minimum két edzéssel, hatszor egy héten képes legyek folytatni. Egyéb üzleti ambícióim és egyetemi elfoglaltságaim voltak, viszont úgy voltam vele, ha valamit csinálok azt maximális odaadással, ahogyan azt utánpótlás koromban is tettem.”

Viszont nagyon büszke arra, hogy 4-szeres magyar bajnok, a világbajnokságon és az Európa-bajnokságon is 5-5. helyezést ért el, az utánpótlásban. „Mindkét alkalommal egy hajszál választott el az éremtől, vitatható meccseken.” 2009-ben Papp László-díjat kapott Szilárd. Ezt az ország legjobb 5 fiatal bunyósa érdemli ki. Abban az esztendőben Hajdú-Bihar megye legjobb ifi versenyzője is volt. 


Gyarapodtunk tehát, ha nem is létszámban, de minőségben!

Mindent bele, DVSC boksz!
 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: [email protected]
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites