Kezdőlap arrow Hírek arrow Danyi Jenőre is emlékeztünk az ob megnyitóján
Danyi Jenőre is emlékeztünk az ob megnyitóján Nyomtatás E-mail
Írta: ember   
2020. október 20.
A 2020. október 19-22. között zajló ob hétfői napján Gedó György, München (1972) olimpiai bajnoka, Győrine Tóth Zsuzsanna főtitkár és Szabó Sándor, a DVSC elnöke, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnökségi tagja mellett Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke, a MÖSZ elnökségi tagja állt ki a ringek közé megnyitni az eseményt. 

FOTÓGALÉRIA IDE KATINTVA!!!


Beszédet Pajna Zoltán mondott, amely során arra hívta fel a figyelmet, hogy a koronavírus-járvány idején mindenki tartsa be a szabályokat, de most mégis, a magyar bajnokság alatt elsősorban arra törekedjen az összes fiatal bokszoló, hogy ő legyen a legjobb! A 2020-ban még az utánpótláskorúakra váró Európa-bajnokságra is felhívta a figyelmet Pajna Zoltán, amihez minden részvételre esélyesnek ki kell hoznia magából a maximumot. A megnyitó Danyi Jenőről is szólt, aki tragikus hirtelenséggel hunyt el, s a magyar boksztársadalom gyászolja. Egyperces néma főhajtással tisztelegtek a korosztályos ob résztvevői a Honvéd egykori legendája előtt. Róla bóvebben a MÖSZ Facebook oldalán írnak, KATT IDE!

A mérkőzéseket a koronavírus-járvány miatt fokozott biztonsági előírások mellett rendezték. Nézőket nem engedtek be a csarnokba, s a csapatok képviselői, sportolók, edzők, szakvezetők is arcmaszkban tartózkodhattak csak odabent. A meccsekre a sportolók levehették ezt. A pontozók plexi arcpajzs mögül dolgoztak. 

A két ringben zajló mérkőzések között volt jó pár idő előtt befejeződő, ám többnyire végigment minden összecsapás. Igaz, az első napon alig akadt igazán szoros mérkőzés, vagyis általában magabiztos sikereket arattak a győztesek, akár pontozással, akár döntő fölénnyel diadalmaskodtak. Mindez a későbbiekben vélhetően változni fog, hiszen ahogyan szűkül a mezőny, közel azonos tudású versenyzők fognak már találkozni egymással. 

Így is láthattunk izgalmas csörtéket, amelyeken komolyan egymásnak estek a riválisok, zúgtak a pofonok, harsogott a biztatás a kordon mögött szurkoló társaktól. A találkozók közé a szervezők beékelték a lányok összecsapásait is, akik nem kisebb lelkesedéssel küzdöttek, mint a junior és ifi fiúk.

Az első kör tehát megvan. A koronavírus-járvány óta az első nagyobb honi bokszrendezvény elkezdődött Debrecenben. A folytatás során kedden és szerdán is 14 órakor kezdődnek a meccsek, míg pénteken délelőtt 10 órától vívják majd a harcosok a döntőket.

PLUSZ PLUSZ PLUSZ PLUSZ PLUSZ

A junior-ifi országos bajnokság első napján a DVSC-ből a junior Siroki Róbert a 60 kg-osok között nyert egyhangú pontozással az MTK-s Makrai Zsolttal szemben. A másik hazai versenyző, az ifjúsági Bernáth László volt, ő Tóbiás Dávid (MTS) ellen az 52 kg-osok között lépett tovább, a második menetben kihirdetett döntő fölény után. Így Szabó Titusz edző elégedett lehetett a nyitó nap eseményeivel. 

A DVSC összesen 10 versenyzőt nevezett, 7 juniort és 3 ifit. A már ringbe lépettek mellett Zsigó Csaba (46 kg), Bernáth Imre (48 kg), Lakatos Dávid (50 kg), Rézműves Norbert (50kg). Lakatos Kevin (80 kg) és Jónás Szabolcs (90+ kg) a juniorok, míg Komjáthi Norbert (69 kg). Komjáthi András (81kg) az ifik táborában próbál szerencsét.

Kedden 14 órakor kezdődnek a meccsek, ám az ob-re nézők továbbra sem jöhetnek, így az egyesek csapatok képviselői alkotják az alkalmi szurkolótáborokat is.
A DVSC-sek jól buzdították a mieinket hétfőn, hiszen Siroki Robi megdolgozva a sikerrért végül magabiztosan hozta magát. Bernáth Laci pedig addig-addig „molesztálta” ellenfelét, míg az a második menetben – nem először a találkozón – összegörnyedve állt meg az egyik sarokban. Innen pedig nem volt visszaút számára a mi fiunkkal szemben.

Hajrá, skacok a keddi napon is!
 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: [email protected]
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites