Kezdőlap arrow Kezdőlap arrow Bernáthék nélküli döntő lesz idén a felnőtt ob-n
Bernáthék nélküli döntő lesz idén a felnőtt ob-n Nyomtatás E-mail
Írta: ember   
2020. október 30.
Pénteken kora délután mindkét Bernáth, Attila (edzője Salánki László) és László (edzője Szabó Titusz) is 1-4-re, vagyis megosztott pontozással kapott ki az elődöntőben, így bronzéremmel térhetnek haza a felnőtt országos bajnokságról 2020-ban. Szoros mérkőzéseken, kiváló ellenfelekkel szemben maradtak alul a pontozók szerint. Az online is követhető mérkőzéseket mi a tévén keresztül így láttuk.

52 kg
Bernáth Attila (DVSC) - Csóka Nándor (HFC) 1-4

56 kg
Bernáth László (DVSC) - Zuró Zsolt (TMÖ) 1-4

Bernáth Attila magasságbeli hátrányát agilis bemozgásokkal kompenzálta a meccs elejétől már. Az első menet Attiláé volt, úgy tűnt, nem tudott vele mit kezdeni Csóka. Többször tisztán talált fejen a DVSC-s, míg ellenfele inkább a levegőt csépelte. A második menet kiegyenlítettebb volt, s kevesebb a tiszta találat mindkét oldalon. Szoros meccs. Bernáth általában beugrik, üt, aztán akár talál, akár nem, fedezékbe húzódik. Csóka vívósabbra veszi a figurát. A harmadik menetre Attila elfáradni látszott kicsit, de a hajrát megnyomta, talált is többször, ám mindent egybevéve ez már Csókáé volt. Vajon a meccs is vagy csak ez a menet? Hamarosan kiderült, hogy a pontozók 4-1 arányban Csókának adták a meccset, tehát megosztva, de a Hell Fight versenyzője jutott a döntőbe. Kicsin múlott, nagyon egyformának tűnt a két bokszoló.

Bernáth László két évvel idősebb, de valamivel alacsonyabb volt Zurónál. Ellenfele az első menetben többször jól mozgott el Bernáth támadásai elől, aki inkább próbált irányítani és előre bokszolni, de az ütések egy jó része nem ült, se itt, se ott. A folytatásban is maradt ez a koreográfia, többször terelte Zurót a sarokba Laci, de igazán nagy sorozásokat nem kapott ellenfele – igaz, azért Bernáth talált többet ezekből a szituációkból, míg a másik főleg hajolgatott jobbra-balra. A harmadik menetben felváltva próbálták megsorozni egymást a felek. Úgy tűnt, hogy hasonló erőben van mindkét bunyós. A DVSC öklözője volt a domináns továbbra is, ám beszedett pár tiszta találatot. Reméltük, hogy a pontozóknál ő lesz a nyerő, ám itt is a kék sarokban lévő kezét emelték a magasba...

A nyertesek közül Csóka sok címe közül talán az Eb-bronzérme a legnagyobb, míg Zuró utánpótlás Eb-n volt dobogós, tehát bár a vereség sosem örömteli, sőt, alakulhatott volna ez fordítva is, de nem gyenge riválisok állították meg a mieinket. 

Jó meccsek voltak, gratulálunk mind a négy bunyósnak!
 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: [email protected]
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites