Kezdőlap arrow Hírek arrow Ismerd meg jobban Bernáth Lacit!
Ismerd meg jobban Bernáth Lacit! Nyomtatás E-mail
Írta: ember   
2020. november 20.
A DVSC a 2020-as csonka évben is ért el sikereket tehetséges bokszolói révén. Egy sorozatban mutatunk be néhányat közülük, hiszen megérdemlik, hogy ismertebbek legyenek. Először Bernáth Lászlóról (edzője Szabó Titusz) lesz szó, akiről rögtön érdemes megjegyezni, hogy nem a klubnál edzőként és a felnőtt mezőnyben szereplő idősebb Bernáth Lászlóról van szó, hanem az ifi korú unokatestvéréről, aki egyébként a korábbi ifjúsági Európa-bajnok Bernáth Attila öccse

Nos, a fiatalabb Bernáth Laci idén a Debrecenben rendezett országos bajnokságon a 17-18 évesek között aranyérmet szerzett az 52 kilósok között (bővebben itt olvasható a döntőkről ). Ráadásul a fináléban egy korábbi kétszeres junior bajnokot, Eb-résztvevőt, Rózsavölgyi Márkot legyőzve. Nem is akárhogyan: végig dominálva a mérkőzést. Ennek is köszönhetően meghívták a korosztályos magyar válogatottba, ám hiába várta nagyon a montenegrói kontinensviadalt (épp most zajlik Budvában az ifi-Eb), s készült rá, mert a magyar küldöttség végül az itthon maradás mellett döntött – a koronavírus-járvány miatt.

TELJES CIKK a "tovább" gombra kattintva!

További képek a Facebook-posztban (katt ide )!



1. Aranyérem az ifi bajnokságon. Ezután meghívó a válogatottba. Meglepett vagy gondoltál ezekre a szép eredményekre és elismerésre?
Bernáth László: - Igen gondoltam mindkettőre és komolyan készültem is a bajnokságra, majd az Eb-re. Nagyon örültem egyébként, mert egy amúgy sikertelennek mondható év van mögöttem. Sőt, egy időre abba is hagytam az ökölvívást. Szóval úgy vágtam bele a bajnokságra való felkészülésbe, hogy cél: a maximum.

2. Elevenítsük fel az ifi bajnokságot kicsit! A döntőben végighajtottad ellenfeledet, aki bár neves bunyós, de veled nem nagyon tudott mit kezdeni. Te hogy élted meg a mérkőzést? Mit éreztél, jobb vagy? Vagy csak hoztad magad és ez erre volt elég?
Bernáth László: - Az első menet után éreztem, hogy meg tudom csinálni. De azért azt is tudtam, hogy végig komolyan kell vennem, mivel az ellenfelem nagyon erős, és ő már sokszor bizonyított, nemzetközi szinten is.

3. Milyen volt ez a bajnokság hangulata, a többiekért szurkolni, majd magadért küzdeni?
Bernáth László: - Jó érzés volt, hogy szinte mindenki sikeresen bokszolt, ez motivált engem, de szerintem mást is. Senki nem akart lemaradni, mindenki bizonyítani akart. Nagyon erős volt a junior és az ifi csapatunk is. Nem hiába vittük haza a csapatkupát.

4. A válogatottnál is számolnak veled, még ha most sajnos el is maradt a magyar részvétel... Készültél rá, hogy ott is megmutasd magad? Hogyan készültél? S mit éreztél, amikor kiderült, hogy mégsem tudsz bemutatkozni az Eb-n a vírus miatt?
Bernáth László: - Nagyon készültem rá, mivel nekem már több nemzetközi lehetőségem is elmaradt sajnos. Néha betegség miatt, vagy mert mást vittek el helyettem. Most úgy éreztem, semmi nem jöhet közbe, a győzelmem is egyértelmű volt a bajnokságon, de sajnos  nem úgy történt ahogy terveztem az Eb kapcsán. Kicsit pechesnek érzem magam, mert általában rajtam kívüli okok miatt maradtak ki ezek az életemből. Remélem, hogy csak eddig! Szóval nem aggódok a múlt miatt, inkább kitartok és tudom, hogy bizonyítani fogok, a következő alkalommal.

5. Úgy tűnik, hogy jelentős célokat már csak jövőre lehet kitűzni magad elé. Mit szeretnél kapni a 2021-es évtől?
Bernáth László: - Egy újabb magyar bajnoki címet és minden nemzetközi versenyen a maximumot kihozni magamból.

6. Van kedvenc bokszolód, példaképed? Ki és miért?
Bernáth László: - A bátyám, elsősorban a kedvencem és a példaképem (Az ifi Eb-aranyérmes Bernáth Attila – a szerk.), ami érthető is, hiszen nagyon jól bokszol és a semmiből küzdötte fel magát. Remélem, én is meg tudom csinálni mindazt amit ő!

7. Ha össze kéne foglalni, mit szeretsz a leginkább az ökölvívásban?
Bernáth László: - Az egész ökölvívó világ vonz. Szeretem a versenyek hangulatát. A boksz taktikai sport is, nemcsak fizikális, és én imádom ezt benne. Persze tetszik az erőbunyó is, ha arra van szükség. Ja, és szeretem az edzőmet, a klubomat, a csapattársaimat.

8. Kedvenc időtöltésed a bunyón kívül?
Bernáth László: - Nagyon szeretek zenét hallgatni, focizni.

Sok sikert és főleg kitartást a továbbiakhoz, Laci!

Hamarosan újabb bunyóssal jelentkezünk, akit közelebb hozunk az olvasókhoz. 
 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: [email protected]
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites