Kezdőlap arrow Kezdőlap arrow Bernáth Imre: családi örökség nála a tehetség
Bernáth Imre: családi örökség nála a tehetség Nyomtatás E-mail
Írta: ember   
2020. december 11.
Image
Image
Az őszi junior országos bajnokságon a 48 kilósok döntőjét igen gyorsan elintézte Bernáth Imre, aki talán az egyik legcéltudatosabb bokszolója a DVSC-nek. Nemcsak edzéseken foglalkozik a bunyóval, hanem azon kívül is bújja a videókat a bokszról. Emellett az egyik legszorgosabb sportoló az egész csapatban. Példaképe a bátyja, Ricsi. Tisztelet, alázat, céltudatosság: lássuk, Imit! (A második képen Ricsi látható, a többin Imi.) KATT IDE  több fotóért!

1. A junior bajnokságon gyorsan befejezted a döntődet. Minek volt köszönhető szerinted ez, hogy érezted odabent?

Bernáth Imre: - A junior bajnokságon 3-an voltunk a súlyomban, s végül csak döntőznöm kellett. Ott viszont nem igazán tudtam a saját bunyómat hozni technikailag, mivel ellenfelem egy nálam gyengébb srác volt, akitől rutinosabb is voltam. Már az első menetben gyors ütésekkel támadtam, hamar véget ért a meccsünk. 

Image
Image
2. Bár 2020 egy elég nehéz év a covid miatt, kevés a verseny, az edzések is nehézkesek voltak olykor, de úgy tudom te amikor csak lehetett mentél. Mi a célod a boksszal, hiszen úgy tűnik a szorgalmaddal nincs baj?

Bernáth Imre: - Valóban kevés versenyen vettem részt, ezért elég rosszul alakult az idei év. Nincs más hátra, az edzéseken kell a maximumot nyújtanom. Ebben sokat segített Szabó Titusz és Bernáth László edző, sokat tanultam tőlük. A célom a felnőttek között, hogy idővel olimpián vehessek részt. 

3. Mi az amiért szereted a bunyót? Akár az edzéseket, akár a meccseket.

Bernáth Imre: - Igazából nem tudom. Azt viszont tudom, hogy nekem az ökölvívás az életem. Szeretem az edzéseket, szeretek az edzőteremben lenni, ahol sok a barát, s persze muszáj is sokat edzenem, mert ez az út vezet a céljaim eléréséhez.

4. Miben szeretnél még fejlődni?

Bernáth Imre: - Gyakorlatilag mindenben. A technikában leginkább.

5. Most ugye másodéves junior vagy, vagyis jövőre ifi leszel, milyen terveid vannak 2021-re?

Bernáth Imre: - Jövőre, elsőéves ifiként elég nagy terveim vannak. Meg szeretném nyerni az összes versenyt, bekerülni a magyar válogatottba és az Európa-bajnokságon érmet akarok szerezni. Na, meg, ha megrendezik az ifi olimpiát, azon is ott szeretnék lenni!

6. Mit gondolsz magadról, mitől vagy jó? 

Bernáth Imre: - Szerintem a gyorsaságom és a lábmunkám az, ami sikert hoz.

7. Ha épp nem bokszolsz mi érdekel még az életben?

Bernáth Imre: - Olyankor tanulok, filmet nézek és meccseket követek, például a Youtube-on. Sokat tanulok Lomachenko mérkőzéseiből (a szerk: itt van az egyik, Lopez ellen, októberből KATT IDE )

8. Van esetleg akire felnézel, akihez szeretnél hasonló lenni vagy csak a magad útját járod?

Bernáth Imre: - A két edzőmre, Szabó Tituszra és Bernáth Lászlóra felnézek. A példaképem pedig a bátyám, Bernáth Richárd.


Gyerünk, Imike, mindent bele ezután is!

JÖN!!!

A következő írásunkban Szabó Titusz edző mondja el véleményét Lakatos Kevinről (ő egyébként is jelezte a legutóbbi interjúban, hogy trénerét kérdezzük arról miben kell még fejlődnie), valamint az itt megszólaló Bernáth Imréről.
 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: szerkesztoseg@dvscboxing.hu
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites