Kezdőlap arrow Kezdőlap arrow Titusz megmondja a tutit
Titusz megmondja a tutit Nyomtatás E-mail
Írta: ember   
2020. december 14.
Image
Szabó
Tituszt kértük meg, hogy mondjon edzői véleményt a korábban már bemutatott Lakatos Kevinről és Bernáth Imréről. Főleg arra voltunk kíváncsiak, miben kell még előrelépniük, meg persze egyéb meglátásaira is.

Lakatos Kevinről (junior 80 kg) nehéz negatívumot mondani, bár nyilván lehet és kell is fejlődnie mindenben. Ám ő nagy tehetségünk, akihez hasonlót nem nagyon láttam még a korosztályában. A fizikális ereje rendkívüli a juniorok között, pedig külön nem végez kondiedzéseket. A nyár során például, amikor lehetett felnőttekkel is edzett, mert a 15-16 évesek között nem akadt olyan ellenfél a környéken, akivel komolyan kesztyűzhetett volna, s közöttük is megállta a helyét. Amiben azért mindenképp javulnia kell, hogy
Image
bízzon jobban a bal kezében, hiszen abban is nagy erő van. Azt látom ugyanis, hogy olykor inkább a jobbra hagyatkozik, ám ha a balosokat is jobban meghúzza, fejlődni fog. Ugyanakkor kiváló a ritmusérzéke, egyből vissza tud támadni, ha szükséges, s időnként olyan fura helyzetekben is tudatosan oda üt ahova kell, amelyekben sokan mások csak kalimpálnak. Mindezek felett jók a 3-as, 4-es ütései, nemcsak egyeket üt. Ami még eszembe jut Kevinnel kapcsolatban, hogy a vívó típusú ellenfelekkel, amikor ő maga is leáll vívni, akkor jobban meggyűlik a baja, vagyis még inkább a saját stílusát kell bokszolnia! Nehéz a gyakorlás számára, hiszen mint mondtam kevés a jó partner ebben errefelé, s a koronavírus is csak nehezített az ellenfél találáson. Azt hiszem, hogy az ifibe átlépve nagyobb kihívások elé néz majd, ami fontos, hiszen a motivációját fenn kell tartani!”

Image
Bernáth Imike (junior 48 kg) nagy reménység, aki március, vagyis az első karanténszabályozások óta a legtöbbet edzette, amikor csak lehetett. Jó benne, hogy fejlődőképes, emellett akar is tanulni. Annak idején tudtunk egyéni edzéseket is végezni, a fizikális erején is fejlesztettünk, ám úgy, hogy a súlya ne menjen el. A fejlődése az edzőtermen kívül a vidónézegetései hatására is tapasztalható, amikor pedig módja volt ringbe lépni, előfordult, hogy nagyobbakat is megvert. Kőszegen például (erről írtunk már, KATT IDE  ) az augusztus végi Ostrom Kupán egy saját súlyában lévő után eggyel fentebb is magabiztos sikert aratott. A kondija és a technikája megvan Iminek. Sőt, a technikája szerintem a legjobb a súlycsoportjában (48 kg) országosan, de még a kicsivel felette lévők között is talán. Amit megjegyeznék vele kapcsolatban, hogy a munkája folyamatos kell legyen, emellett minden bunyósnak megvan a maga stílusa, s ha azt még jobban kifejleszti, igazán jó bokszoló válhat belőle."

A DVSC-s bunyósok bemutatása nem ért még véget, JÖN!! JÖN!!! JÖN!!!,,, valaki.
 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: szerkesztoseg@dvscboxing.hu
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites