Kezdőlap arrow Hírek arrow Bocskai65: olimpiai résztvevőt vert Bernáth Laci
Bocskai65: olimpiai résztvevőt vert Bernáth Laci Nyomtatás E-mail
Írta: ember   
2021. február 09.
Image
Image
Bocskai-emlékverseny, Debrecen, 1. nap
57 kg (a legjobb 16 között)
Oussama Mordjane (algériai) - Bernáth László (magyar, DVSC) megosztott pontozással nyert Bernáth

Szabó
Titusz: - Nagy örömmel vagyunk túl a mai napon, nehéz meccsen, jó ellenfelet győztünk le, ráadásul jogosan. Az első menetben próbáltuk, hogy irányítson, kezdjen többet, s meg is volt ez. Szép találatokat vitt be. A másodikban kicsit mintha visszavett volna Laci. Egy olimpiai kvótát már megszerzett bunyós ellen szerepelt jól az elejétől kezdve, s talán mintha ez átsuhant volna a fején. a harmadik menet előtt aztán mondtam neki menjen jobban, mert ez fog dönteni. Tette is a dolgát, s bár volt amikor eltalálták, akár még baj is lehetett volna belőle, de kihordta, visszatámadott, kiadta magából ami benne volt. S ez a lényeg! Az, hogy még a bírók is ezt látták, egy plusz öröm. Jól küzdve nyert, az első és a harmadik menetet hozva. Ez nagyon kellett már neki. Ezért most megdolgozott rendesen Bernáth Laci. Leendő ellenfele, az angol srác Siroki Zoli elleni meccséből nehéz levonni bármit, mert rövidre sikeredett. Aki itt van már mind erős bunyós, könnyű mérkőzés nincs, de nem féltem az angol ellen sem Lacit. Összejöhet neki!

Bernáth László: - Nagyon szerettem volna ezt a meccset megnyerni és 100%-osan erre összpontosítottam. Kemény volt és ügyes, erős az ellenfelem. Szerdán az angol kemény dió lesz, de ismét teljesen odateszem magam ellene is. Gyors, erős ütésekkel kell meglepnem, mert többet üt, mint az algériai. 

Mivel kedden nem bunyózik Laci, mint elmondta pihenni fog, illetve elmegy azért edzésre, segíteni, de csak akkor mozog, Ha Szabó Titusz edző azt kéri tőle. 

A meccsképeket Kincses Tibor készítette. További fotók IDE  kattintva!


A meccsen igen agilisan kezdett Bernáth. Az első menetben nevesebb, rutinosabb ellenfele nem nagyon tudott mit kezdeni változatos bunyójával. A DVSC fiatal bokszolója olykor nagyon tisztán talált, egy ízben gyors felütése után az afrikai öklöző feje akkorát mozdult, hogy azt tuti megérezte. A második menetben próbált tovább irányítani Bernáth László, de Mordjane ekkor már legalább egy szinten bokszolt vele és eléggé egál közelinek tűnt a találkozó. A záró menetben kellett ismét felpörögnie a magyar sportolónak, amit szerencsére meg tudott tenni. S ezzel megérdemelten tudta legyűrni magasabb riválisát. 

Ahogy edzője, Szabó Titusz mondta, nagy skalpot tudott begyűjteni Laci, amiből remélhetőleg nem túlzott, de egészséges önbizalmat merít!

A találkozó előtti megnyitón Bajkai István, a MÖSZ elnöke és Debrecen alpolgármestere, Barcsa Lajos mondott beszédet.

A folytatásban kedden nem lép ringbe sem a most nyerő Bernáth László, sem az 52 kg-ban induló Bernáth Attila a DVSC-sek közül. Szerdán azonban már éremért bokszolnak az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban, délután 15 órától.


A szövetség jóvoltából ÉLŐ közvetítést láthat mindenki a teljes Bocskai alatt. IDE  kattintva választhatjátok ki a megfelelő napot, s nézhetitek az összes mérkőzést, hiszen a nemzetközi torna élőben sajnos nézők nélkül zajlik.

Szép volt Laci, szerdán pedig mindent bele neked is, Attilának is!
 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: szerkesztoseg@dvscboxing.hu
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites