Kezdőlap arrow Kezdőlap arrow Bocskai65: a Bernáth-fiúkról bővebben
Bocskai65: a Bernáth-fiúkról bővebben Nyomtatás E-mail
Írta: ember   
2021. február 11.
A TÉNYEK TÖMÖREN

A DVSC két bunyósa, Bernáth Attila (52 kg) és Bernáth László (57 kg) is a negyeddöntőben állt meg a 65. Bocskai-emlékversenyen, Debrecenben. Előbbi a válogatott erősségétől, a 2015-ös Eb-bronzérmes Csóka Nándortól kapott ki megosztott pontozással, utóbbi egy akaratát jobban ráerőltető angoltól, aki ellen azonban végig hajtotta a meccset Laci. Ezzel az éremről lemaradtak éppen, ám mindketten emelt fővel távozhattak a ringből.

Első képen Attila (piros), másodikon Laci (kék), további képek ezen a linken (KATT IDE)! Kincses Tibor képeit ismét köszönjük! (A távoliak az online közvetítésből vannak kivágva, a többi Tibié.)


(Olvass tovább a részletekért!)

Az 52 kilósok közötti többi meccsről szólva röviden: Virbán Martint 3-2-re hozták ki Szaka István ellen (nagy csata volt), míg az algériai Flissi 5-0-ra győzött a grúz Alakhverdovival szemben. Bernáth Attila, ha nyert volna szerdán, a spanyol Escobarral találkozik az elődöntőben, aki egyhangú pontozással verte az olasz Serra Federicót. 

Az 57 kg-ban (még mindig a szerdai küzdelmeknél járunk) Gálos Roland régen bunyózott tétmeccsen, de hozta magát, így az olasz Spada meg kellett elégedjen azzal, hogy csak minimális különbséggel (3-2) veszített ellene. A másik magyar, Veres Roland elég egyértelműen kapott ki a kazah Syrymbetovtól, míg a francia Kistohurry is simán gyűrte le a török Ciftcit. A franciával meccselt volna Bernáth László a fináléért, ha továbblép.

BŐVEBBEN A KÉT DVSC-S MECCSÉRŐL

52 kg: Bernáth Attila és Csóka Nándor esetében nagy csatára volt kilátás, ami voltaképp be is jött. Az elején sok találat nem esett. Kereste egymást a két bunyós. Inkább Bernáth Attila ment előre, Csóka pedig várta őt. Aztán a piros mezes "hazai" bokszoló pillanatai következtek, de igazán megrendítő találatot sem ő, sem Csóka nem vitt be. A második menetben fedezékéből kilőve ütött duplákat Bernáth ügyesen, ám a válaszok a már visszazáró kezén csattantak főleg. Vagyis úgy tűnt kívülről, hogy nem alakul rosszul a mérkőzés Attilának, bár tény, hogy Csóka a maga stílusában egészen nyugodt maradt és emiatt nem lehet azt mondani, hogy Bernáth uralta volna a találkozót, csak éppen ebből még bármi lehetett... Igaz, több ütést is el tudtunk volna képzelni. Ahogy az első menetben, úgy most is voltak összekapaszkodások – ebből elég sokat láttunk a találkozón. Aztán Csóka egy-egy lógókezű ütése elszállt a levegőben, meg olykor nem a levegőben, hanem találva, majd a DVSC-s egyre inkább nyomta őt. Attila ment előre főleg, ez tény. Inkább Csókának akadtak nehezebb pillanatai, bár a táncolós bunyóját ekkor sem adta fel. A harmadik menetet is agilisan kezdte Bernáth Attila. A mérkőzésvezető viszont olykor lehajlásért figyelmeztette őt, de neki eleve alacsonyabban van a feje, hisz riválisa egyértelműen magasabb. Ám ekkor már egyre kevesebb volt az erő és ez Csóka malmára hajtotta a vizet, igaz, ő sem tudott nagy hajrát megindítani. Ám a végjáték már az övé volt inkább. Széles ütéseibe Bernáth olykor bele tudott csapkodni, de sajnos egyre ritkábban. Míg, ha fáradtak voltak a sportolók ismét némi birkózást folytattak. Épp egy ilyen jelenettel lett vége a meccsnek is – elég szürreális volt, ahogy Attila félig a földről tápászkodott fel egy csípődobásszerű Csóka-akció után, amikor a gong megszólalt. A pontozók végül 3-2-re a miskolci Hell Fight versenyzőjét látták jobbnak, aki ezzel már biztosan érmes, Bernáth Attila pedig annak kapujában állt meg a 2021-es Bocskain. Ha a záró menetet is meg tudja tolni, lehet fordítva ítéltek volna a pontozók.

57 kg: Bernáth László és riválisa, az angol Leivars igencsak figyeltek egymásra a meccs elején. Próbálgatták az ütőtávot, felmérték egymást. Laci alacsonyabbként közelebb kellett menjen, hogy találjon, amit eleinte, főleg a balosaival meg is tett többször. Sőt, ebben az időszakban többször talált, mint az angol bunyós. Igaz, a menet végén beszedett párat Bernáth, ám nem volt ez rossz kezdésnek. A másodikban mintha gyorsított volna Leivars, időnként úgy villant a jobbja, hogy nehezen lehetett követni. Ezek közül bizony volt ami ült is Lacin, s bár nem tűntek vészesnek, lehet, hogy megfogta ezekkel az angol őt, mivel egyszer a kötélhez tudta szorítani Leivars a DVSC-s bokszolót. Ez még nem lett volna óriási baj, de Laci ekkor annyira a védekezésre figyelt, hogy egyszerűen nem ütött vissza egy kis ideig, ez pedig tudjuk jól, számoláshoz vezet könnyen az amatőröknél. Meg is kapta a mérkőzésvezetőtől Bernáth, bár nem tűnt úgy, hogy különösebb bajban lenne. Kár érte. Ha vagy kettőt visszaüt, tuti nem lett volna számolás, de hát kintről könnyű okosnak lenni. Sajnos ebben a menetben tovább őrölte őt az angol. A számolást újabb követte, amikor kiment a lábából az erő és kissé szétesve megállt a ring közepén Laci, lógó karokkal. Ami viszont becsülendő benne, hogy még a szünet előtt visszatámadott Bernáth mindezek után, hogy legalább jó benyomást tegyen a bírókra. Na, meg az érte szurkolóknak megmutassa, nem adja meg magát. A harmadik menetben egészen jól bokszolt Laci, aki csak ki akarta adni magából ami benne van, lesz ami lesz. Néha ugyan ott hagyta a fejét szabadon, amire le is csapott az angol olykor, de Bernáth még sorozásba is beleállt. Ám látszott, hogy ha nem üti ki ellenfelét, nem fog nyerni, ráadásul ismét volt egy szituáció, amikor leállt és ezért ebben a menetben is számoltak rá. A végső momentum Bernáth-attak volt, jól fejezte be a meccset. A pontozás során nem történt meglepetés, 5-0-val az angolnak adták a mérkőzést, ami reális volt, ám Laci hétfői sikere után a jó nevű algériai ellen egy szintén ütős bunyóssal szemben kipakolta a ringbe amije volt. Előrelépett az elmúlt hónapokban. Csak így tovább!

Szabó Titusz edző Bernáth László meccséről ezeket mondta: - egy fokkal nehezebb volt, mint az előző, kikaptunk, ez tény. Bár nagyon nagyot küzdött Laci, azt hiányoltam, amit beszéltünk, vagyis a bal felütéseket testre, hiszen azzal esetleg megtörhettük volna a riválist. Ám így ennyivel jobb volt a srác. Kemény küzdelem volt, büszkék voltunk Lacira a klubnál, mivel jól bokszolt, ám ez a stílus most nem jött be neki. 

Bernáth Attila: - Én az első menetben nagyon jól éreztem magam, az meg is volt, de a második menetben kicsit elfáradtam, ami bennem maradt a végéig, és nem tudtam az a bunyót képviselni, amit az elsőben. Igazából ezzel az egésszel csak magamnak kell bizonyítanom, hogy ebben a súlyban én tartozom a 2 legjobb közé Magyarországon, és be is fogom bizonyítani. Most 3-2-re kaptam ki, amit én úgy gondolok, hogy lehetett volna ide is, de a végen bekaptam pár tiszta találatot és ez eldöntötte.

Bernáth László: - Nagyon szerettem volna behúzni ezt a meccset, talán túlzottan is. Az angol nem volt olyan erős talán, inkább pontos. Bár persze volt ütőerő is nála rendesen. Igazából nem éreztem magam olyan jól már a hétfői meccs után sem fizikailag, egyszerűen nem engedelmeskedett a testem  az eszemnek. Voltak szép pillanataim és szép találataim is talán, de angol ellenfelemnek több volt. Nem vagyok elkeseredve, mert kiadtam magamból ami abban a 20 percben tellett tőlem. Ugyanakkor mégis csalódott vagyok, mert nem sikerült az éremszerzés. Pozitívum, hogy sokan megdicsértek, hogy rég nem láttak ilyen elszántnak, mint ebben a 3 napban.
 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: [email protected]
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites