Kezdőlap arrow Kezdőlap arrow Száz százalék DVSC
Száz százalék DVSC Nyomtatás E-mail
Írta: ember   
2021. március 01.
Bernáth Imre és Lakatos Kevin gyorsan, Bernáth László nagy csata végén lett bajnok az Énekes-emlékverseny döntőiben.

A DVSC három nevezett versenyzőjéből mind aranyérmes lett a 2021. február 24-27. között Budapesten, a Vasas otthonában rendezett 63. Énekes István Ifjúsági Ökölvívó Emlékversenyen. Ketten ráadásul még csak most léptek fel a juniorok közül az ifik közé, s máris uralják a súlycsoportjukat Magyarországon. A 49, az 52 és a 81 kg mezőnye, úgy tűnik, hogy a DVSC felségterülete lehet a következő években, hiszen a klub vezetői remélik, a tehetséges fiúk felnőttként is megállják a helyüket idehaza. Persze a nagy cél a nemzetközi porond lehet majd. (A dobogós fotón bal hátulról: Szabó Titusz edző, Lakatos Kevin, Szabó Ildikó klubmenedzser, elöl balról Bernáth Imre és ifj. Bernáth László.)

Néhány további kép IDE kattintva!

Énekes-emlékverseny, döntők
49 kg
Bernáth Imre (DVSC) - Farkas Béla (DRK) TKO 1. menet
52 kg
Énekes Dominik (CSB) - ifj. Bernáth László (DVSC) 2-3 pontozással
81 kg
Lakatos Kevin (DVSC) - Cseri Lajos (MP) TKO 1. menet

Szabó Titusz: Bernáth Imike fél percig volt a ringben, ellenfele nem mert ütni... ezért a bíró beszüntette a meccset. Bernáth Lacikának volt nehéz feladata, mert Énekes Dominikkal bokszolt, akitől a XIXO Kupán, év elején, pontozással kikapott. Nagyon kellemetlen ellenfél volt a srác, mert magasságát kihasználva, távolságot tartva hátrafele bunyózik, ha pedig közel lépsz, azonnal fog, ráadásul balkezes. Szóval nem könnyű ellene. Laci megtett mindent, amit tudott, a pontozók jelentősebb része szerint ez elég is volt a győzelemre. Az összkép alapján megérdemelten nyert. Ami Lakatos Kevint illeti, ismét pár ütéssel nyert, amit szinte fölösleges elemezni... Úgy gondolom, Imike és Kevin első éves ifiként kinőtte a súly- és korcsoportját, amiben az a hátrány, hogy versenykörülmények között nem tudnak igazán felkészülni a későbbi esetleges válogatott, illetve világversenyekre. A fiúknak gratulálok, büszke vagyok rájuk!!!

Gyakorlatilag egy ifjúsági magyar bajnoksággal ér fel az Énekes-viadal minden évben. A DVSC nem ivott előre a medve bőrére, de egészséges önbizalommal érkezett Budapestre, ahol egy három fős, de nívós csapattal szerepelt. A négynapos versenyen csakis az aranyérmet fogadták el maguktól mind a bunyósok, mind edzőjük, s végül teljesítették is a feladatot.

Bernáth Imre a fináléban nem rohanta le ellenfelét, de így is tekintélyt parancsolóan bokszolt, és így nem is ért véget az első menet, simán győzött. Bernáth László az előző napi, elődöntőbeli pontozásos sikere után újra végigbunyózta mind a három menetet. Megdolgozott az aranyért, hiszen a válogatott Énekes Dominik nagy kihívás elé állította. Volt is miért törlesztenie az ifjú hajdúhadházinak, ám nem görcsölt be a téttől. Nagyon izgalmas összecsapás kerekedett a kétféle alkatú és stílusú srác küzdelméből. Énekes okosan tartotta távol Bernáthot, aki bele is nézett olykor egy-egy pofonba, de azt tette, amit kellett, és a meccs elejétől a végéig hajtotta riválisát. A harmadik menetben aztán érezni lehetett, hogy a DVSC-s még rá tudott tenni egy lapáttal, tiszta találatai meg kellett maradjanak a pontozókban! S valóban: igaz, megosztott pontozással, de őt hozták ki győztesként. Az agilisabb, többet találó, harcosabb bunyós nyert, aki nem véletlen, hogy elképesztően örült, amikor az ő kezét emelték a magasba. Lakatos Kevin is hasonló döntőt vívott, mint a legjobb négy között. Hasonlóan rövidet… Ellenfele becsülettel odaállt elé, ám némi puhatolózás után Kevin sebességet váltott, ami nála azt jelenti, hogy kiváló ütemben és félelmetes gyorsasággal üti a kombinációit, amelyek rendre találnak is. Hamar megszámolták a kék sarok versenyzőjét, aki jelezte, folytatná még, ám a mérkőzésvezető úgy ítélte meg, rendben, de ne ma! Lakatos Kevin ellenállhatatlan volt, mint mostanában mindig.


Nagy gratuláció jár mind a szakmai munkáért, mind a srácok eredményeiért. 

Jön a diákolimpia (Utánpótlás Magyar Kupa), ahol a serdülők és a juniorok versenyeznek.
 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: [email protected]
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites